Mojebanka.cz - Moderní bankovnictví

Tagy:  Komerční banka, mojebanka.cz, bankovnictví, IB, internetové bankovnictví, peníze, banka, KB

Sponzorované odkazy

Mojebanka.cz - Moderní bankovnictví

Nezbytná součást našeho života je internetové bankovnictví. Pokud máte zřízené bankovní konto, tak určitě víte, o čem mluvím. Je pravda, že znám pár lidí, kterým vyloženě vadí práce s internetem, pokud jde o peníze (někteří preferují vlastní ponožky před bankou), ale my ostatní potřebujeme příjemné a hlavně přehledné internetové rozhraní, které nám umožní spravovat naše finance. Pokud jste klienty Komerční banky, tak jste určitě zaregistrovali změnu na jejich stránkách. Zda-li je nové rozhraní lepší nebo horší, závisí pouze na vás. Ptal jsem se několika lidí a jejich názory jsou skoro přesně půl na půl. Nutno říct, že tento článek se nezabývá bankou, ale pouze internetovým bankovnictvím, protože z pohledu obyčejného uživatele se nic jiného nezměnilo.

Výrazné zjednodušení

Oproti předchozímu rozhraní došlo k výraznému zjednodušení, na domácí stránce vidíte přehledně všechna vaše konta, spoření atd. Jestli používáte bankovnictví v mobilu, tak zde uvidíte všechny validní informace. Pokud by vám nevyhovovalo toto zobrazení do „kostiček“ vedle sebe, můžete ho změnit sadou tlačítek v pravém horním rohu. Spodní strana se více či méně věnuje reklamě, ale na pravo máte rámeček oblíbené, kam si můžete samozřejmě dát, co chcete.

Hlavní stranaHlavní strana

Horní menu je krátké a výstižné. Vlastně obsahuje pouze tlačítka platby, účty, karty, úvěry, pojištění, spoření a investice. Po najetí na tlačítko se vám rozevře malé „submenu“ ve kterém najdete další možnosti. Příklad za všechny je tlačítko účty. Po najetí si můžete zobrazit aktuální stav všech vašich účtů, zkontrolovat či nastavit výpisy, přečíst si historii transakcí nebo třeba zkusit nějaké konto založit. Prostě na každém tlačítku najdete přesně to, co byste čekali, plus dodatkové informace a nápovědy.

Menu je stručnéMenu je stručné

Historie transakcí

Za zmínku určitě stojí karta s historií transakcí, tam většinou letí každý hned. Celá tabulka s údaji se trochu zvětšila a je mnohem přehlednější. Na výběr máte mezi stručným a detailnějším přehledem. Samozřejmostí jsou filtry informací, takže nemusíte pokaždé prohledávat celý seznam. Díky malému menu napravo se rychle dostanete na stránky, které přímo manipulují s penězi. Samotná tabulka je velmi příjemná, přesně vidíte kdy, kde, kdo, co a kolik. Konec titěrnému vyhledávání.

Tabulka transakcíTabulka transakcí

Úspěšný facelift

Dalo by se říct, že v tomto (červeno-bílém) duchu je udělaná celá stránka. Všude se přehledně dozvíte přesně to, co potřebujete a pokud vám to z nějakého důvodu nestačí, tak pořád existuje tlačítko nastavení. Opravdu, Komerční banka udělala stránku vyloženě „blbuvzdornou“ , takže nic nebudete hledat dlouho. Nakonec je přece v zájmu banky, aby vám připravila příjemné pracovní prostředí.

Posuďte sami: Online demo

Hodnocení SWMag.cz:  85 %

Výhody:

  • Přehlednost
  • Intuitivní ovládání
  • Možnosti nastavení

Nevýhody:

  • Žádná převratná změna

Článek Mojebanka.cz - Moderní bankovnictví byl publikován 12. září 2012 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Patrik Šoma. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...