Profesionální Postprodukce V2 – Konečně profesionálem! - část 2.

Tagy:  Stanislav Petera návod, výuka, jak fotit, vše o postprodukci, úprava fotografií photoshop, capture one, lightroom a photoshop, naučte se fotit jako profesionál, úprava fotek, editace fotek, photoshop návody

Sponzorované odkazy

Články v sérii

  1. Profesionální Postprodukce V2 – Konečně profesionálem! - část 1.
  2. Profesionální Postprodukce V2 – Konečně profesionálem! - část 2.
Profesionální Postprodukce V2 – Konečně profesionálem! - část 2.

Je to pár dní, co jsme vám přinesli první část recenze výukových DVD Profesionální Postprodukce V2, která je určena především pro fotografy a retušéry. Pokud jste nečetli úvodní díl, můžete tak učinit zde.

KolážeKoláže

DVD #4 – Reklamní retuše

Jak a čím zaujmout diváky? Jak udělat z obyčejné fotky profesionální fotografii jako z obálky módního časopisu? Jaké nástroje a postupy jsou pro to nejvhodnější? To vše nám poví a přehledně ukáže právě výukové DVD Reklamní retuše. Opět vše uvidíme na několika druzích snímků a naučíme se správným způsobem zvýraznit portréty, celé postavy i okolí. Fotografie již nikdy nebudou vypadat ploše a nezáživně. Konečně vytvoříme dynamické poutavé snímky, na kterých zaměříme divákovu pozornost přesně tam, kam chceme my.

Nechybí ani doporučení hardwarových zařízení, které nám značně ušetří čas. Pokud jste majitel slabšího PC, jistě také oceníte postupy, jak co nejméně zatěžovat hardware a vyhnout se tak zasekávání celého stroje.

Úprava kontrastu pomocí křivekÚprava kontrastu pomocí křivek

DVD #5 – Pokročilé montáže

Pokud chceme mít na snímku zajímavé, nevšední prostředí, můžeme cestovat přes půl zeměkoule nebo vytvořit zcela uvěřitelnou koláž. S druhou možností nám výrazně pomůžou právě Pokročilé montáže. Jak celou koláž naplánovat a připravit nebo kde vzít fotografie, ze kterých se finální snímek skládá? Kromě odpovědí na tyto otázky se naučíme také přesné ořezávání a to hned několika způsoby. Dle fotografie si následně můžeme vybrat, která metoda je pro daný snímek nejproduktivnější a nemusíme být otroky některých známých, ale časově náročných technik. Důležité je také vědět, jak pracovat, aby spolu vše ladilo a divák nenabyl dojmu, že něco na fotografii původně nebylo. Pokud to s kolážemi myslíme vážně, bez tohoto DVD se téměř neobejdeme. V celé sérii se navíc dozvídáme klávesové zkratky, se kterými je práce mnohonásobně rychlejší a pohodlnější. A to nejen pro Windows, ale také pro Mac.

Pokročilé vytváření ořezuPokročilé vytváření ořezu

DVD #6 – Finální úpravy

Na závěr by se patřilo a slušelo dodat fotografii určitou atmosféru, která ji odliší od všech ostatních. Zjistíme, jak a kdy používat různé barevné tónování, naučíme se pracovat s kontrastem i snadno vytvářet působivé efekty jako z profesionálního studia. Kreativitě se zkrátka meze nekladou a jak celý snímek nakonec bude působit, záleží z velké části právě na těchto finálních úpravách. Ačkoliv lze pro vytvoření efektů využít celou řadu pluginů či akcí, pokud chceme mít proměnu opravdu pod kontrolou a chceme mít něco výjimečného, musíme si vše vytvořit ručně a cíleně.

OřezáváníOřezávání

Cena

Pokud se zamyslíme nad cenami workshopů, které mohou stát až deset tisíc korun, přijde nám cena 2500,– za všech šest představených DVD přinejmenším jako výhodná. Při speciálních nabídkách lze navíc sérii DVD získat za ještě nižší cenu. Další výhodou je možnost kdykoliv si DVD pustit znovu, což lze u workshopů udělat jen stěží. Při práci, kdy slyšíte, na co máte přesně kliknout, je práce snadná. Udělat vše znovu a zpaměti na jiné fotce je ale už úplně něco jiného a vše si žádá hodiny procvičování a zkoušení. Výsledek ale opravdu stojí za to.

Zvýraznění objektuZvýraznění objektu

Závěrem

Profesionální Postprodukce V2 toho slibuje opravdu hodně. Naše redakce se na vlastní kůži přesvědčila, že je skutečně možné se v krátké době dostat na úplně jinou úroveň práce, pokud víte, jak na to. Celá série doslova překypuje poznáním a geniálními postupy. Z celé recenze je patrné kladné hodnocení a tak nelze jinak, než recenzovaná DVD jednoznačně doporučit. Zakoupit si je můžete zde.

Výhody:

  • Opravdu užitečné postupy
  • Délka tak akorát
  • Srozumitelnost
  • Zpracování
  • Cena

Nevýhody:

  • Žádné

Hodnocení SWMag.cz:  95 %

Článek Profesionální Postprodukce V2 – Konečně profesionálem! - část 2. byl publikován 27. září 2012 v 05.00 v rubrice Návody. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...