AVG 2013 – Nejlepší antivirus na trhu?

Tagy:  AVG zdarma, AVG review, AVG 2013 ke stažení, AVG recenze, AVG Antivir 2013, AVG Internet Security 2013, AVG Family Safety

Sponzorované odkazy

AVG 2013 – Nejlepší antivirus na trhu?

AVG, jakožto veterán na trhu, funguje již více jak 20 let. Na kontu se mu přitom každý rok objevují desítky ocenění, které získal coby jeden z nejlepších antivirů vůbec. Povede si stejně dobře také nejnovější řada produktů, již s označením 2013? A kde se vzala tak razantní proměna celého designu? Pojďme si AVG 2013 řádně přiblížit.

Novinky

AVG 2013 přináší jako úplně první podporu pro dotykové zařízení, jako jsou tablety a mobilní telefony. Vylepšen je také mechanizmus skenování, který je tak dle dostupných měření rychlejší o 36 % a zároveň tolik nezatěžuje hardware. Načítání aplikací je o 200 % rychlejší, což už je pořádná změna. Přibyly také nové procesy snižující počet planých upozornění. Nové produkty jsou tak celkově mnohem rychlejší, což je při jeho užívání ihned poznatelné.

AVG Antivirus 2013AVG Antivirus 2013

Vzhled

Na první pohled je patrná změna kompletního designu celé aplikace. Je zřejmé, že autoři chtěli nový vzhled AVG připravit pro operační systém Windows 8, o kterém jsme vás již informovali zde. Tento nový vzhled vypadá poněkud hravě, avšak moderně. Nutně také musíme uznat, že je díky své jednoduchosti nanejvýš přehledný a onen jednoduchý vzhled také přidává na již zmíněné rychlosti a stabilitě.

AVG Antivirus 2013AVG Antivirus 2013

Produkty pro PC

Pojďme si představit hned čtyři produkty, chcete-li balíky, které si AVG nově připravilo pro uživatele PC. AVG AntiVirus Free – pokud za antivirus prostě nechcete platit, tato varianta je pro váš stroj to pravé ořechové. Nabízí sice pouze tu nejzákladnější ochranu, i ta je ale podstatně lepší než nic. Tuto bezplatnou verzi můžete stahovat zde.

AVG Anti-Virus – standardní placená ochrana, která oproti bezplatné verzi nabízí také ochranu při online komunikaci, ochranu osobních údajů před hackery, zajištění ochrany emailů nebo nonstop bezplatnou podporu. Jak se dalo očekávat, placená verze toho nabízí mnohem, mnohem více.

AVG Internet Security – se hodí především pro maximální ochranu při brouzdání internetem, online nakupováním a správu internetového bankovnictví. Kromě toho tento balík zrychlí celkový chod počítače, což má za následek například plynulejší přehrávání videa či hraní her.

AVG Family Safety – tento produkt je určen především dětem. Poskytuje totiž specializovaný vyhledávač, který umí cenzurovat závadné stránky nebo stránky přístupné od osmnácti let. Zároveň aplikace sleduje činnost dítěte v chatu a nevhodné fráze případně může nahlásit.

AVG Antivirus 2013AVG Antivirus 2013

Produkty pro další zařízení

AVG AntiVirus FREE pro Android – stejně jako u PC verze se jedná pouze o tu nejnutnější ochranu, bez které se neobejde žádný uživatel. To vše samozřejmě zcela zdarma.

AVG AntiVirus Pro pro Android – primárně se zaměřuje na boj s malwarem, což umožňuje klidné využívání telefonu bez možnosti odcizení jakýchkoliv dat.

AVG Family Safety (pro iOS a Windows Phone 7) – tak jako PC verze se zaměřuje na ochranu dětí, kterým poskytuje specializovaný vyhledávač. Ten je nepustí na žádnou závadnou stránku a děti jsou tak zcela v bezpečí.

Zkušební verze

Jak je dobrým zvykem známějších antivirových aplikací, i nejnovější AVG Internet Security lze vyzkoušet ve zkušební lhůtě 30ti dní zcela zdarma. Stáhnout si ho můžeme na oficiálních stránkách zde. Na rozdíl třeba od Esetu není ani třeba žádná dlouhá registrace. AVG stačí stáhnout a kompletní ochrana našeho počítače je aktivní. Zjednodušená je i samotná instalace, která již nemá tolik kroků a uživateli tak šetří čas.

AVG Antivirus 2013AVG Antivirus 2013

Zhodnocení

Po otestování produktu AVG Antivirus 2013 musíme uznat, že se znatelně zrychlil jak chod celé aplikace, tak úkony které provádí.

Kompletní test našeho PC už nikdy nebude trvat hodiny, jak tomu bývalo dříve, nová řada AVG to zvládne za pár minut. Nové verze přináší také zlepšení výkonu, podporu pro dotykové přístroje a to vše je najdeme v novém grafickém kabátku, inspirovaném Windows 8. Samozřejmostí pak je snadné ovládání, ve kterém lze ochranu jedním kliknutím vypnout nebo například nutné restartování počítače nemusíme otrocky odkládat, ale rovnou zvolit možnost, restartovat ručně. AVG 2013 je zkrátka antivirus na svém místě.

Hodnocení redakce:  94 %

Výhody:

  • Znatelně rychlejší
  • Stabilnější
  • Kvalitnější ochrana
  • Méně planých poplachů
  • Nový vzhled

Nevýhody:

  • Vzhled nemusí sedět každému

Článek AVG 2013 – Nejlepší antivirus na trhu? byl publikován 12. listopadu 2012 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...