SMS z internetu - Jaká cesta je nejlepší?

Tagy:  sms zdarma do všech sítí, sms vodafone, sms o2, sms t-mobile, sms brána do všech sítí, sms do zahraničí, nejlevnější sms do zahraničí, mms z internetu, sms aplikace, sms servery, sms brány, mobil, mobilní telefon, telefon

Sponzorované odkazy

SMS z internetu - Jaká cesta je nejlepší?

Jak je dobře známo, v České Republice máme jedny z nejdražších telefonních služeb v Evropě. Není tedy divu, že se zákazníci snaží stávající ceny jakkoliv obejít. Slušně ušetřit můžeme třeba zasíláním SMS zpráv z internetu, odkud jsou zcela zdarma. V jakém stavu jsou dnes ale brány operátorů a odkud se zdá být nejvýhodnější ony SMS zasílat?

Brány operátorů

První možností samozřejmě je využít přímo oficiální brány jednotlivých operátorů. Každý operátor však umožňuje ze své brány zasílat bezplatné SMS zprávy pouze do své vlastní sítě, do ostatních pak obvykle za menší poplatek. Je tedy nutné znát operátora příjemce, což bylo dříve snadné poznat z telefonního čísla. Dnes je však možné přejít k jinému operátorovi se stejným číslem, a tak již nemají čísla natolik vypovídající hodnotu.

Vodafone se chlubí údajně nejlepší SMS bránou, která funguje v prostředí Vodafone Parku. Nejdříve je nutné se zaregistrovat. Po následném přihlášení je již možné zasílat bezplatné SMS zprávy v neuvěřitelné délce až 760 znaků do sítě Vodafone. Do ostatních sítí pak za pěknou cenu 1,50kč. Možné je zasílat také MMS, které jsou však také zpoplatněny. V parku je možné mít kontakty, takže nemusíme pokaždé zdlouhavě opisovat konkrétní telefonní číslo.

SMS zdarma je stejně tak možné zasílat skrze bránu T-mobile. Ten nabízí zasílání SMS o maximální velikosti 160 znaků, což je asi o 80% méně, než poskytuje Vodafone. Za to se však není třeba vůbec registrovat, pokud tedy nechceme zasílat MMS. A pokud se nám nechtějí psát otřepané fráze, jsou k dispozici také šablony jako třeba „Mám zpoždění. Dorazím v“.

Hledání brány O2 se může pěkně protáhnout, neboť na svých oficiálních stránkách o takové službě nemají ani zmínku. Po chvíli hledání však narážíme na oficiální bránu s poněkud podivným názvem sms.1188.cz. Bez registrace je zde možné zasílat pouhých 60 znaků a po registraci pomocí svého telefonního čísla mohou naše zprávy dosahovat až 160 znaků.

Alternativní brány

Pokud nechceme u každé SMS zprávy řešit, kterého operátora že cílové číslo vlastně je, můžeme navštívit některý ze serverů zaměřených na rozlišování a automatické zasílání. Podobných serverů můžeme najít poměrně hodně. Ukažme si alespoň ty nejpoužívanější.

Poslatsms.cz

Mezi ty známější jistě patří poslatsms.cz. Ten nabízí zasílání SMS do všech sítí bez registrace. S registrací však získáme možnost zasílat mnohem delší zprávy a nemusíme ani opisovat kódy. Navíc získáme povedený seznam kontaktů. Možné je také zasílat zprávy až o 1000 znacích do 60 zemí světa za 0,30Kč.

Esemes.cz

Esemes nabízí uživatelský přívětivé prostředí a jednoduchý design. Zasílat opět můžeme do všech sítí a za registraci zase získáme adresář kontaktů. Opisovat kódy však nemusíme ani bez registrace. Maximální délka pak je bohužel omezena na 160 znaků.

Aplikace

Samostatnou kapitolou jsou pak programy, jejichž jediným úkolem je co jiného, než zasílat SMS zprávy do všech sítí. To vše samozřejmě zcela zdarma. Takových aplikací je celá řada. Jmenovat můžeme například Esemeska, Cool SMS, SMS Zdarma nebo Oskárek. Po kliknutí na názvy jmenovaných programů si je můžete rovnou stáhnout, všechny jsou zcela zdarma, pod licencí freeware. Velmi známou aplikací je také Kubik SMS DReamCom, o kterém jsme vás podrobně informovali zde.

Na závěr

Jak jsme si dnes ukázali, možností je celá řada. Využívat lze přímo oficiální brány operátorů nebo další brány, ze kterých zase lze psát do všech sítí. Dobrým způsobem jsou však také specializované aplikace, díky kterým nemusíme ani otvírat okno prohlížeče. Doufáme, že se vám přinejmenším jeden způsob zalíbil a budete jej nadále spokojeně využívat.

Článek SMS z internetu - Jaká cesta je nejlepší? byl publikován 5. listopadu 2012 v 05.00 v rubrice Programy a Internet. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...