Rozhovor s Pavlem Říhou: Změňte své návyky! - 2. část

Tagy:  Pavel Říha rozhovor, Pavel Říha Škola návyků, Pavel Říha článek, Škola návyků podrobnosti, vše o škole návyků, změňte svůj život, jak skutečně změnit návyky, pravda o akademii návyků, ovládněte svůj život, jak přestat kouřit, jak skutečně zhubnout

Sponzorované odkazy

Články v sérii

  1. Rozhovor s Pavlem Říhou: Změňte své návyky! - 1. část
  2. Rozhovor s Pavlem Říhou: Změňte své návyky! - 2. část
Rozhovor s Pavlem Říhou: Změňte své návyky! - 2. část

Dnes vám konečně přinášíme druhou část velice zajímavého rozhovoru s Pavlem Říhou, autorem Školy Návyků a dalších projektů, které každý den mění lidem doslova život.

Zaměřujete se spíše na online kurzy než na ty osobního charakteru. V čem vidíte hlavní výhody práce online?

Pro mě jako pro člověka, který na internetu vyrůstal a který, než přičichl k oblasti osobního rozvoje, se živil jako online marketér, je online působení přirozenější a lépe odráží i moje hodnoty, jako je nezávislost a možnost pracovat bez ohledu na konkrétním místě a čase. Kouzlo online kurzů je i v tom, že jsou schopny oslovit daleko větší počet lidí… jaký seminář ve skutečném světě by to musel být, aby na něj přišlo 10000 lidí, kteří vstoupili do Školy návyků? Líbí se mi zkrátka, že skrze internet může k mým produktům přistupovat kdokoliv a přijde mi to jako velmi efektivní cesta, jak pomáhat měnit životy druhých k lepšímu.

Na druhou stranu je pravda, že do příštího roku se plánuji zúčastnit i několika živých akcí, či podniknout pár vlastních seminářů. Stát před lidmi na skutečném pódiu je však pro mě stále spíše situací mimo komfortní zónu, než něco, v čem bych se pohyboval jako ryba ve vodě. Zde se musím ještě učit.

Logo – Pavel ŘíhaLogo – Pavel Říha

Vaši tvorbu lze sledovat na Facebooku i Twitteru. K čemu přesně sociální služby využíváte a na kolik jsou ve Vašich projektech důležité?

Sociální sítě jsou vedle email-marketingu důležitou součástí mého podnikání a fungování bez nich si neumím příliš představit. Používám je především ke komunikaci se čtenáři a fanoušky a k jejich informování o tom, co se chystá, na čem pracuji či co jsem právě vydal nového. Sociální sítě jsou nástrojem, který podnikání na internetu neuvěřitelně usnadňuje a pokud je to, co chcete sdělit světu, přínosné, dostanete to mezi lidi mnohem rychleji než jakýmkoliv jiným způsobem.

Mimo jiné pořádáte také webináře. Plánujete nějaké zdarma na nejbližší dobu?

V průběhu Školy návyků jsem byl hodně vidět, 2 webináře, které v rámci ní proběhly, je možné shlédnout ze záznamu, avšak teď naopak na pár týdnů chci trochu zmizet ze scény a věnovat se především účastníkům Akademie návyků, kde živých webinářů bude hned několik.

Webináře zdarma tedy v nejbližší době neplánuji, ale ani na lidi, kteří do Akademie návyků nevstoupili, rozhodně nechci zanevřít. V průběhu několika následujících týdnů se nějakého pěkného dárku zdarma jistě také dočkají.

Pokud by jste mohl doporučit pouze jeden svůj projekt, který by to byl?

Momentálně by to byla rozhodně zmiňovaná Škola návyků, o které jsem přesvědčen, že již do tohoto produktu zdarma jsem dal tolik know-how o změně návyků, které bychom jinde na českém internetu jen velmi těžko hledali. Tři videa v kombinaci s webináři, které v rámci Školy proběhly, mohou pozornému posluchači, který půjde do akce, doslova změnit život. Za tím si stojím a stovky nadšených reakcí, které lze najít v komentáři pod jednotlivými videy, jsou toho myslím dostatečným důkazem.

Zenhabits.czZenhabits.cz

A který se Vám zdá být naopak nejhorší?

Tak nevím jestli si o nějakém myslím, že by byl nejhorší, ale samozřejmě jsou projekty, od kterých jsem ustoupil nebo je již dále nerozvíjím. Avšak považuji to spíš za přirozený chod věcí, vůbec bych je tedy nenazýval nejhoršími… Protože i z toho “nejhoršího” projektu mohou vzniknout zkušenosti, které následně stojí za tím projektem dosud “nejlepším”.

Jaké další projekty plánujete do budoucna?

Už jsem to v průběhu rozhovoru trochu zmiňoval, pro rok 2013 mám vyhlédnutých několik ebooků, které bych chtěl přeložit… vzniknout by mohl i nějaký můj vlastní, ale především bych se chtěl soustředit na další rozvíjení tématu “změny návyků”. Po tom, co jsem ve Škola návyků a v Akademii předal univerzální metodu změny, bych se chtěl více zaměřit na jednotlivé návyky a hledat další tipy, jak konkrétních návyků dosáhnout. A připravených mám samozřejmě do příštího roku i spoustu překvapení a dárků pro odběratele mého newsletteru.

Chcete našim čtenářům něco vzkázat na závěr?

Řekl bych: “Najděte odvahu změnit život k lepšímu skrze nové pozitivní návyky,” ale říkám to už na konci většiny svých videí. Zeptejme se tedy nyní: “Proč vlastně měnit svoje návyky?” Pokud mohu, čtenářům bych doporučil, aby si teď vyhradili 5 minut času a zodpověděli si otázku, jaký vliv ve skutečnosti na jejich život mají návyky – tedy vše, co opakovaně dělají, aniž by o tom museli zas a znovu přemýšlet. Většinu lidí, kteří tomu těch pár minut věnují, s velkou pravděpodobností překvapí, jak zásadní vliv mají na nás život návyky, aniž bychom si to uvědomovali. Změňte své návyky a změníte celý svůj život. Jak jednoduché. Jak složité.

To je z našeho rozhovoru vše, Pavlovi děkujeme za jeho čas a našim čtenářům za jejich pozornost. Zanedlouho Vám samozřejmě přineseme další zajímavé rozhovory, tak nezapomeňte průběžně sledovat Swmag.cz!

Článek Rozhovor s Pavlem Říhou: Změňte své návyky! - 2. část byl publikován 13. února 2013 v 05.00 v rubrice Rozhovory. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (3).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...