Pinnacle Studio 16: Hvězda mezi editory!

Tagy:  Pinnacle Studio, Pinnacle, Pinnacle Studio 16, editace videa, editace filmů, střih, střižna, úprava videa, práce s videem

Sponzorované odkazy

Pinnacle Studio 16: Hvězda mezi editory!

Celosvětová společnost vydává novou verzi střihového a editačního programu Pinnacle Studio 16, díky kterému můžete pracovat a upravovat jako naprostí profesionálové. Nabízí opravdu unikátní funkce pro zpracování 3D, rychlý import, profesionální editace, tvorba videa v HD kvalitě a rozšířenější nabídku efektů a možnosti použití titulků. Navíc nabízí export dokumentu do nejpoužívanějších formátů, automatické vytváření filmů, nástroj Scorefitter, který slouží k vytváření vlastního soundtracku. Nejnovější akvizicí je možnost využití 50 GB cloudu, díky kterému můžete spravovat své dokumenty online.

Rychlý import videa a fotografií

Velkou novinkou nejnovější verze je až neuvěřitelně rychlý import dat, editace za pomocí „Drag and Drop“ a automatická tvorba hudby. Výsledný film si můžete přehrávat v reálném čase. Můžete si vybrat z více než tisíc profesionálně vypadajících přechodů a efektů, které tato verze nabízí.

Vytvořte si vlastní 3D filmy

Disponuje špičkovým nástrojem 3D technologie. Zvládá importovat 3D ze zdrojů jako GoPro 3D kamery, provádět úpravy v různých režimech zobrazení, přidávat skutečné 3D efekty a díky optimalizaci NVIDIA 3D Vision si vychutnávat tu nejlepší kvalitu. Dokonce umožňuje i míchání 2D a 3D v jednom projektu, editace 3D v časové ose (i v HD), zobrazení na dvou monitorech současně a export do „Side by Side“ formátu.

Snadná editace

Editace klipů a videa je opravdu jednoduchá. Stačí jen nahrát stopu (film) a poté přidávat nejrůznější přechody, efekty a texty do již vytvořeného filmu. Zvládá také střih a úpravu samotného filmu. Na závěr přidáte titulky, vytvoříte menu a uložíte na DVD a nebo vytvoříte soubor, který můžete kdykoliv upravit, či výsledný soubor, který přehrajete v jakémkoliv přehrávači.

Pinnacle Studio 16Pinnacle Studio 16

Základní parametry

  • Vytváření MiniDVD disků
  • Vytváření DVD a AVCHD disků
  • Nahrávání na Youtube a Facebook v HD kvalitě
  • Snadný export do formátů DVD, Flash, DivX Plus HD, QuickTime, QuickTime HD, AVCHD, AVCHD Lite, PS3, Wii, Xbox apod.

Hodnocení

S programem Pinnacle Studio pracuji již mnoho let a vždy jsem s ním byl naprosto spokojený. Nejnovější verzí se to jen potvrdilo. Práce s 2D a hlavně s 3D je jednoduchá, ale přitom velice kvalitní. Výsledné filmy, případně videoklipy jsou moderní a naprosto profesionálně vypadající. Perfektní software pro začínající, ale i profesionální editory a střihače. Jedinou nedokonalostí programu je fakt, že ke své správě potřebuje hodně paměti, kapacity na pevném disku a hardwarové požadavky taky nejsou nejmenší, ale to je úděl profesionálního programu. Věřím, že další verze nabídne zase nějaké vychytávky a funkce, které nikde jinde nenajdete!

Moje hodnocení:  95 %

Výhody:

  • Snadná obsluha
  • Intuitivní ovládání a práce
  • Široká škála nástrojů, funkcí a efektů

Nevýhody:

  • Placená verze Plus nabízí více funkcí a nástrojů
  • Vysoké hardwarové nároky

Článek Pinnacle Studio 16: Hvězda mezi editory! byl publikován 4. března 2013 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...