jAlbum.net – Geniální fotogalerie?

Tagy:  nejlepší fotoalbum, online fotoalbum, webová galerie snadno a rychle, sdílejte své fotografie, jalbum, webgalerie, jalbum.net

Sponzorované odkazy

jAlbum.net – Geniální fotogalerie?

Moderní online fotogalerie by se dnes hodila spoustě lidí, a proto přinášíme recenzi jedné z nejslibnějších fotogalerií, která na první pohled vypadá skutečně dokonale. Jedná se o prosté lákaní zákazníků nebo jsme narazili na kvalitní službu, kterou se vyplatí využít?

Problematika

Mnoho fotografů, grafiků, umělců dnes řeší problém, kam své výtvory na internetu vlastně vystavit. Samozřejmě zde máme různé online galerie, Facebook a další služby, ale nic z toho se nevyrovná kvalitně vytvořeným webovým stránkám s moderním vzhledem. Kdo z nás však může utratit spoustu tisíc za takové stránky?

Úvodní stránka jAlbum.netÚvodní stránka jAlbum.net

První pohled

Možným částečným řešením zmíněné problematiky může být právě jAlbum.net. Povedené oficiální stránky slibují krásnou galerii, snadné ovládání a nabádají ke stažení aplikace, skrze kterou vše funguje. Aplikaci jsme tedy stáhli, nainstalovali, po čemž následovala registrace. Dále jsme se dozvěděli, že aplikace funguje freeware 30 dní, při čemž naše online alba doprovází reklama. Dále je pak nutné zakoupit standardní verzi za 1000 korun nebo Licenci PRO, což je standardní licence pro komerční účely za 2000 korun. K tomu máme možnost přikoupit si Premium nebo Power účet, které nám poskytnou webový prostor. Pokud se vám ceny zdají vysoké, je možné počkat si na časté a ne zrovna zanedbatelné slevy.

AplikaceAplikace

jAlbum pod drobnohledem

Nyní se podívejme, jak jAlbum ve skutečnosti funguje. Po instalaci jednoduše nahrajeme naše fotografie do programu. Následně jednoduše klikneme na vytvořit album, po čemž následuje volba nahrát na server. Jakmile proces skončí, otevře se nám webová stránka se zobrazením daného alba. V praxi pak máme vlastní profil s adresou uživatel.jalbum.net na které najdeme kromě několika informací o dané osobě všechny dostupné alba.

ProfilProfil

Alba

Alba jsou smysl celé služby. Důvod, proč se uživatel zaregistruje, stáhne si aplikaci a snaží se vytvářet alba. Proto je naprosto nepochopitelně složitá cesta ke konkrétním albům, která vypadá například takto http://jalbum.net/…lbum/1321269. Pokud takový odkaz pošlete nějaké osobě, dvakrát profesionálně to jistě nepůsobí. Jistě vás ale zajímá, jakým způsobem lze vlastní album vyladit do podoby, jakou si vymyslíme. V první řadě si lze vybrat z předem vytvořených šablon a následně je aplikovat na naše alba. Těch je na výběr na desítky až stovky, takže možností je spousta. U každé šablony je i ukázkové album, takže není třeba všechny nahrávat a zkoušet. Kromě toho lze však vytvářet i vlastní šablony, k čemuž je k dispozici i podrobný návod (bohužel jen v angličtině).

Prohlížení jednoho z albProhlížení jednoho z alb

Závěrem

jAlbum.net slibuje mnohé. Přehledné webové galerie, snadné nahrávání a údržba. Poté co se běžný uživatel nechá nachytat, však zjistí, že nic není tak růžové, jak by se na první pohled mohlo zdát. Ačkoliv je celá aplikace česky a nahrávání na server je jednoduché, čekali jsme o něco přehlednější systém, jednoduší úpravu a vytváření alb. Přesto je jAlbum slušným standardem.

Naše hodnocení:  81 %

Výhody:

  • Vzhled
  • Rychlost
  • Spolehlivost

Nevýhody:

  • Adresa konkrétních alb
  • Freeware jen na 30 dní
  • Nepřehledný profil

Článek jAlbum.net – Geniální fotogalerie? byl publikován 19. března 2013 v 05.00 v rubrice Programy a Internet. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...