Free Download Manager - Komfortní stahování!

Tagy:  Free download manager, download manager, download, stahování hudby, stahování videa, stahování souborů, stahování, downloading, FDM Lite, FDM

Sponzorované odkazy

Free Download Manager - Komfortní stahování!

Komfortní stahování je v současné době požadavkem téměř všech uživatelů internetu. Free Download Manager je velmi používaným řešením na trhu stahovacích manažerů. Jeho možnosti jsou opravdu široké, ale má něco navíc oproti konkurenčním produktům? Na to se zaměříme v této recenzi.

První kroky

Free Download Manager se řadí mezi volně šiřitelné programy a díky velikostí okolo 7,3 MB váš disk téměř neztratí na kapacitě. Na stránkách výrobce lze nejen stáhnout starší verzi programu, ale i velikostí o polovinu menší Free Download Manager ve verzi Lite, která tím pádem nebude disponovat plnou funkčností, ale pro běžného uživatele samozřejmě odvede svojí práci na výbornou. Instalace programu, jak už to bývá u většiny programů s malou kapacitou je velmi jednoduchá a po odsouhlasení licenčních podmínek a nastavení umístění programu do patřičného adresáře v počítači můžeme již využít na plno potenciálu tohoto software.

Instalace Free Download ManagerInstalace Free Download Manager

Funkčně vybavený…

Free Download Manager disponuje řadou velmi užitečných funkcí, které jsou pro stahování dat nezbytné a zároveň nám mohou práci usnadnit a zpříjemnit. Jde například o BitTorrent podporu, která umožňuje stahování souborů pomocí BitTorrent protokolu, což zajišťuje možnost stahovat data velkých objemů. Dále následuje stahování Flash videí. Můžeme tedy stahovat videa ze serverů, jako jsou Youtube, Google Video, a další. Video poté lze uložit například ve formátu .flv nebo převést na jiné často používané video formáty.

Přenosný režim hraje roli v momentě, kdy chcete využít Free Download Manager na různých PC. Jednoduše vytvoříte přenosnou verzi, kterou tento program nabízí, a vyhnete se tak instalování a nastavování veškerých parametrů na jiném zařízení. Poté lze plnohodnotně využívat tento software.Rozšířená podpora audio/video souborů nabízí po stažení převedení původního formátu souborů na vámi libovolně zvolený výstupní formát.

Zrychlené stahování rozdělí stažený soubor na několik menších souborů a současně je začne stahovat a tím dojde ke zrychlení stahovacího procesu. Obnovení přerušeného stahování umožňuje pokračovat ve stahování přesně tam, kde došlo před přerušením internetového spojení nebo chtěném pozastaveném stahování. Ušetří vám to tak spoustu času, nervů a možná i peněz.

S Free Download Manager si můžete jednoduše naplánovat, kdy a jaký soubor budete stahovat i s umístěním do patřičného adresáře ve vašem PC, díky chytrému správci souborů a plánovači stahování.

Nastavení šířky pásma internetu umožňuje nastavit, jak velkou šířku pásma udělíte stahování a popřípadě procházení webu, abyste se vyvarovali zpomalení internetu, které se tak může změnit v noční můru. S pomocí síťových adresářů lze procházet adresáře jednotlivých webových stránek a jednoduše stahovat.

Díky Free Download Manageru lze jednoduše procházet soubory, které již prošly kompresí (např. .RAR, .ZIP) a stáhnout pouze námi vybrané položky. Dobrá je také komunikace mezi jednotlivými uživateli a zbytkem komunity. Lze tak snadno a rychle vyřešit řadu problémů.

Výhodou je bezesporu také Jazykový různorodost. Přeložení tohoto software do několika nejčastěji používaných světových jazyků včetně jazyka českého je samozřejmostí.

Uživatelské rozhraní

Tvůrci Free Download Manager se ani tak nezaměřili na vzhled aplikace, nýbrž kvalitním provedením veškerých příslušných funkcí, které nám program nabízí. Design aplikace, jak už jsem naznačil, je proveden velice jednoduše je i velmi přehledný. V horní části se nachází stavový řádek, kde provádíme veškeré nastavení (import, export, plánovač stahování, atd.). Tlačítka níže slouží k provádění nejčastěji se opakujících činností, což nám usnadní práci. Levá část je rozdělena do tří kategorií: Stahování (Music, Ostatní, Software a Video), Filtry (Kompletní, Probíhající, Zastavené a Naplánované), Historie (Dnes, Včera, Týden, atd). Smazané soubory se shromažďují v koši. Prostřední částrozhraní programu zobrazuje průběh jednotlivých stahování.

Vzhled programu Free Download ManagerVzhled programu Free Download Manager

Na závěr

Mohu konstatovat, že tvůrci tohoto programu udělali velký kus poctivě provedené práce a vytvořili tak velmi kvalitní program, který usnadní a zpříjemní každodenně prováděnou činnost mnoha uživatelů využívajících služeb internetu. Nezbývá mi nic jiného, než pouze vřele tento šikovný software doporučit a těším se, až nás autoři tohoto díla budou chtít ještě něčím překvapit například v novější verzi.

S tímto programem i po delším testování jsem nad míru spokojen. Jediné, s čím si tvůrci mohli více pohrát je design aplikace, ale s porovnáním veškerých dostupných funkcí, kterými tento program disponuje, je to zanedbatelné.

Hodnocení redakce:  95 %

Dobrý freeware

Výhody:

  • Velké množství funkcí
  • Přehlednost
  • Podpora uživatelů a komunita
  • Český jazyk

Nevýhody:

  • Jednoduchý design

Článek Free Download Manager - Komfortní stahování! byl publikován 4. dubna 2013 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Lukáš Novotný. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...