Ashampoo Music Studio 2012 - I správa hudby může být zábava

Tagy:  Ashampoo, music, studio, 2012, audio, správa, tvorba, obalů, ripování, vypalování, záznam, audia, převod, souborů, střih, mix, hudby

Sponzorované odkazy

Ashampoo Music Studio 2012 - I správa hudby může být zábava

V dnešní recenzi se blíže zaměříme na program Ashampoo Music Studio 2012. Tato aplikace vám nabídne hlavně možnost práce s hudbou a audiosoubory. Spravování hudebních cd, vypalování nových cd nebo třeba tvorba obalů na cd je s touto aplikací snadné jako nikdy předtím. Zkrátka a dobře každý, kdo chce mít svoji hudbu pod kontrolou, by měl tento program určitě alespoň vyzkoušet.

Instalace

Po stáhnutí instalačního souboru, který má 43 megabajtů, se můžeme vrhnout na samotnou instalaci, která není nikterak složitá. Jako u většiny dnešních instalátorů si můžete zvolit mezi instalací expresní nebo volitelnou. Během instalace se vás program dotáže, zda chcete nainstalovat doplňující toolbar do internetového prohlížeče.

První spuštění

Program Ashampoo Music Studio 2012 je multijazyčný. V nabídce jazyků, kterými program disponuje, tedy nechybí ani čeština a slovenština. Po spuštění programu se vám zobrazí nabídka všech funkcí, kterými program disponuje. Pomocí programu můžeme ripovat audio cd, vypalovat nové cd, pracovat se soubory, zaznamenávat audio, opravovat poškozené soubory nebo třeba vytvářet nové obaly na hudební cd.

Menu programu Ashampoo Music Studio 2012Menu programu Ashampoo Music Studio 2012

Rip audio CD

Tato funkce umožňuje zkopírování souborů z hudebního cd. Při procesu ripování program může automaticky stáhnout doplňující informace o cd z internetové hudební databáze. K tomu je samozřejmě potřeba připojení k internetu. Nemusíte se bát, že by informace o tom, s jakým CD pracujete, byly odeslány další straně. Tato funkce je zcela anonymní.

Ripování audio CDRipování audio CD

Vypalování souborů

Další funkcí, je vypalování souborů. Vypalovat můžete hudební CD, které poté můžete spustit v jakémkoliv CD přehrávači. Dále můžete vytvořit WMA CD. Hudební soubory budou převedeny do formátu Windows Media Audio, což je komprimovaný zvukový formát. A konečně můžete vypalovat i obyčejné datové CD.

Vypalování nových CDVypalování nových CD

Organizace souborů

Tato funkce s sebou nese možnost vícenásobného výběru souborů, které následně můžete hromadně přejmenovat. Dále můžete vytvářet libovolné hudební playlisty a nejrůzněji spravovat vaše soubory.

Úprava souborů

Co se týče úpravy souborů, tak zde je opravdu mnoho užitečných a zajímavých nástrojů. Můžete například převádět soubory do většiny známých hudebních formátů, snižovat jejich kvalitu nebo třeba normalizovat hlasitost více hudebních souborů. Dále je zde možnost libovolně stříhat a mixovat hudbu. V poslední řadě můžete upravovat tagy neboli hudební štítky jednotlivých hudebních souborů.

Úprava souborů a jejich správaÚprava souborů a jejich správa

Záznam zvuku

Jedná se o klasický záznam zvuku z externího zařízení. Pokud máte k PC připojeno více zařízení, které dokážou zaznamenat zvuk, tak program vám automaticky nabídne možnost vybrat si z těchto zdrojů. Zvuk můžete zaznamenávat do většiny známých audioformátů. Dále si můžete vybrat z více druhů kvality zvuku.

Práce s poškozenými soubory

Tato funkce vám zkontroluje soubory a odhalí jejich poškození. Pokud to bude možné, tak poškozené soubory automaticky opraví.

Tvorba obalů a potiskůTvorba obalů a potisků

Tvorba obalů a potisků

Tato funkce osloví opravdové hudební fanoušky, kteří si chtějí vyšperkovat svou CD sbírku. Můžete si vytvořit libovolný obal na CD, potisk nebo třeba booklet. Jedná se o kompletního průvodce vytvoření nového obalu na CD a dalších vymožeností. Nejprve si vyberete, zda chcete vytvořit nový obal na CD, potisk nebo booklet, následně zvolíte, na jaký papír budete tisknout a poté se vám ukáže náhled, jak to vše bude ve výsledku vypadat. Vybírat můžete i z několika předem připravených šablon, ale samozřejmě si můžete nahrát obrázky vlastní a ty následně upravit k obrazu svému.

Hodnocení redakce  90 %

Výhody:

  • Čeština
  • Přehledné menu
  • Intuitivní ovládání
  • Kompletní audio správa
  • Tvorba obalů a potisků

Nevýhody:

  • Trial verze

Článek Ashampoo Music Studio 2012 - I správa hudby může být zábava byl publikován 22. května 2013 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Jakub Losík. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...