Nejlepší iPhone aplikace – Správa financí vždy po ruce

Sponzorované odkazy

Nejlepší iPhone aplikace – Správa financí vždy po ruce

Udržet své výdaje na uzdě může být někdy pořádná dřina. Výrazně nám v tom ale mohou pomoci šikovné aplikace, které přehledně ukáží nejen všechny příjmy i výdaje, ale i kategorie, ve kterých naše těžce vydělané peníze vlastně končí.

iPhone je bezpochyby jedním z nejlepších mobilních zařízení vůbec. O tom mimo jiné svědčí i počet majitelů tohoto stroje, kteří však po jeho koupi zpravidla řeší, které aplikace si vlastně pořídit. A tak jsme se rozhodli pro vás připravit seriál, ve kterém pro vás ty naprosto nejlepší aplikace představíme. Dnes se zaměříme na finance a ukážeme si 4 nejzajímavějších a nejlepší aplikace!

1. HomeBudget

HomeBudget je sympatická aplikace, vynikající zejména svou jednoduchostí, ale i hezkým zpracováním. Útraty jsou řazeny do kategorií, ale i podkategorií, což sice zapříčiňuje přesnější statistiky, ale zadávání je o to složitější. Nechybí ani možnost stanovit horní hranici u některé z kategorií, díky čemuž víte, že už musíte přestat utrácet. Po určitém čase na řadu přicházejí statistiky, které hezky barevné a zcela přehledné. Cena je 4,49 euro, ale verzi Lite si můžete vyzkoušet zcela zdarma! U té je však třeba počítat s omezením přijatých a odevzdaných plateb. Pro velké příznivce je pak připravena i aplikace pro desktop, za kterou je však nutno znovu zaplatit. Hodnotíme 83%. Stahujte zde.

HomeBudgetHomeBudget

2. iSpending

Pokud hledáte maximální jednoduchost, zbystřete. iSpending je totiž postavena na takovém principu a je zcela zdarma. Na stejné obrazovce vidíte jak koláčový graf, tak číselný výsledek útrat a příjmů. Na stejné obrazovce vidíme i tlačítka k přidání nových příjmů či výdajů. Vše je tedy velice rychlé a po ruce. Jediným kliknutím pak přejdeme do podrobného výpisu všech transakcí. Systematici pak jistě ocení i kategorie, které však vůbec nejsou povinné. Zalíbila se vám aplikace? Nezapomeňte, že si můžete pořídit i verzi Deluxe za 2,99 euro. Naše hodnocení: 90%. iSpending stahujte zde.

iSpendingiSpending

3. Spending Tracker

První aplikace, která se nesnaží prodat vám premium verzi. Spending Tracker vyniká především zajímavým, hravým designem. Na hlavní obrazovce vidíme všechny transakce, včetně celkových hodnot za kategorie. Zadávání kategorií je povinné, což může některým uživatelům pochopitelně vadit. Jediným kliknutím přejdeme do výpisu všech finančních pohybů, seřazených podle data. Unikátní funkcí je zobrazení koláčového grafu při otočí zařízení na bok. Prohlédnout si můžeme buďto graf výdajů nebo příjmů. Hodnocení: 89%. Spending Tracker stahujte zde.

Spending TrackerSpending Tracker

4. Toshl Finance

K zahození samozřejmě není ani dnes poslední recenzovaná aplikace Toshl Finance. Ta je přeložena do mnoha jazyků, mezi kterými nalezneme i češtinu. Široká podpora nemine ani zařízení a Toshl lze kromě iPhonu využít i na androidu, symbianu nebo Windows Phone 7. Aplikace se skládá z několika záložek. První jmenovitě zobrazuje všechny výdaje, druhá zase všechny příjmy. Pro přidání nové položky musíte přejít do příslušné záložky. Na třetí obrazovce pak nalezneme celkový přehled, tedy srovnání příjmů s výdaji a to včetně zobrazení požadovaného limitu. Přidat můžeme i rozpočty, které nám správu financí ještě více usnadní. Nechybí ani export dat prostřednictvím PDF, Excelu, Google Docs nebo CSV. První tři zmíněné jsou ovšem pouze v PRO verzi, za kterou lze platit buďto měsíčně 1,79 euro nebo ročně 17,99 euro. Hodnotíme 81%. Toshl Finance stahujte zde.

oshl Financeoshl Finance

Závěrem

Naše hodnocení se odvíjí od osobních preferencí naší redakce. Oceňovali jsme zejména jednoduchost a snadnost ovládání. Pro vás však může být prioritní něco zcela jiného a tak prosím berte naše procentuální hodnocení s rezervou. Věříme však, že si z uvedené čtveřice jistě vyberete to pravé ořechové.

Článek Nejlepší iPhone aplikace – Správa financí vždy po ruce byl publikován 23. října 2013 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...