Diskuse ke článku Ubuntu 13.10 Saucy Salamander – Jen do počtu

Ubuntu 13.10

Napsal/a: Luboš

Přidáno: 24.11.2013 09.39

Odpovědět

Ahoj,při výběru hardwaru nemusíte mít „štěstí“,stačí si třeba na stránkách o linuxu zjistit jaký který hardware je v linuxu podporován.(tak jsem to udělal já) Jinak dnes dle mého linux podporuje tak 90% veškerého hardwaru takže ty problémy nejsou tak velké,jen pokud vyjde nějaká novinka tak tam může dojít k nějakému problému. Já osobně bych spíš viděl problém s tím,že v nových jádrech jsou vypuštěny podpory pro některý starší hardware,takže třeba nějakou dobu provozujete nějakou linuxovou distribuci a po pár aktualizacích jádra najednou zjistíte že něco co dřív fungovalo tak prostě nejde a musíte se vrátit ke staršímu jádru.(a aktualizace programů jsou vázány na novější jádra)

RE: Ubuntu 13.10

Ondřej Dostál

Odpovědět

Děkuji za dobré doplnění. Štěstí člověk musí mít pokud již počítač již má a z Windows chce přejít na nějakou linuxovou distribuci. Samozřejmě ve valné většině je přechod bezproblémový, ale v mém případě jsem narazil se zvukovou karto u Asus Xonar DG a s problémem desky při uspávání (systém se již neprobudí). Pro Xonar DG totiž chybí pořádné ovladače. Jinak mi Ubuntu jako takový plně vyhovoval. I mnohými zatracované rozhraní Unity má něco do sebe, a práce s ním mi vyhovovala. Situace je mnohem lepší než před lety, kdy by Linux všeobecně pro zkušenější uživatele (dnes se velmi dobře přizpůsobuje i běžným uživatelům).

Ubuntu 13.10

Napsal/a: luboš

Přidáno: 24.11.2013 15.35

Odpovědět

Jen doplním abych od linuxu neodradil nějakého zájemce,ten příklad s jádrem v mém prvním příspěvku se stát může ale taky nemusí,(já používám linux 10 roků a stal se mi 2×). Možnosti vyřešení jsou velké(hodně ochotných lidí na forech kteří poradí a nebo provozovat systém se starším jádrem,dále instalace jiného distra…). Možnost výběru je vlastně výhoda!!! Za 10 roků používaní linuxu ke každodenní práci se snad můžu podělit o zkušenosti s tímto systémem.A ty se dají nazvat slovy:spolehli­vost,funkčnos­t,pohodovost,bez­pečnost…atd.Ne,do­opravdy nelituji že jsem na tento systém přešel.

Diskuze k článku

Aktivní odkazy nejsou v komentářích povoleny