Tipy na vánoční dárky aneb Co letos pod stromeček

Sponzorované odkazy

Tipy na vánoční dárky aneb Co letos pod stromeček

Štědrý večer sice zatím nenastal, máme tu však třetí adventní neděli, která napovídá brzkému vyvrcholení celých Vánoc. Vánoční dárky jsou nezbytnou součástí těchto svátků pohody a udělají velikou radost vašim blízkým. Ponožky, pyžama a trenýrky jsou již dávno ohrané a navíc „měkké“ dárky málokdy udělají takovou radost, jako něco neotřelého a originálního. Sestavili jsme seznam tipů na vánoční dárky a již nyní mohu prozradit, že řadu z nich můžete zakoupit i v momentě, kdy bramborový salát doprovázený kaprem či „šnyclem“ nehybně leží na talířích.

Papír nebo elektronický inkoust?

Kniha může pro většinu blízkých znamenat velmi příjemný a zajímavý dárek. Klasickému papíru ještě dlouho neodzvoní, elektronické čtečky knih se rychlým tempem rozšiřují mezí uživatele. Někdo sáhne po tabletu, někdo zase po ryzí čtečce elektronických knih. Každé ze zařízení má svá úskalí. Tablet je zástupcem univerzálních zařízení, zatímco elektronický inkoust e-čteček je šetrnější ke zraku.

Distribuce e-knih se s příchodem zahraničních služeb a snahou tuzemských vydavatelství stává snazší a rozšířenější. Své si užijí jak uživatelé tabletů, počítačů či mobilních telefonů, tak i uživatelé elektronických čteček. Ptáte-li se jak darovat elektronickou knihu, řada českých obchodů nabízí možnost zaslání knihy či dokumentu přímo na e-mail obdarovaného, přičemž obchod posílá knihy obratem po obdržení platby. Databáze zahraničních knih jsou obrovské. Ty české se teprve rozrůstají, ale již nyní nabízejí široké portfolio beletrie, kuchařek či třeba populárně naučné a odborné literatury. Nechybí ani možnost objednání předplatného různých časopisů či novin.

Konec prokrastinace může být i zajímavé novoroční předsevzetíKonec prokrastinace může být i zajímavé novoroční předsevzetí

Letos nám poskytl velmi zajímavý rozhovor Peter Ludwig , autor bestselleru Konec prokrastinace. Nový rok je zpravidla spojen s řadou předsevzetí a jedním z nich může být i skoncování z neustálým odkládáním, s čímž může velmi dobře pomoci právě tato kniha.

Programy, které nezklamou

Jako dobrý vánoční dárek se nabízejí také klasické programy. V našem magazínu jsme letos nadstandardně ohodnotili celou řadu zajímavých aplikací, a tak vám mohou jako inspirace posloužit naše recenze. Dobrou zprávou je, že všechen software lze v současné době zakoupit v elektronické podobě, a tak jej snadno můžete objednat na poslední chvíli a ještě při tom mlsat vánoční cukroví. Pod stromeček pak stačí vložit obálku s vkusným poukazem.

Z nejzajímavějších aplikací za uplynulý rok můžeme uvést například Zoner Photo Studio 16, které za velmi přijatelnou cenu nabízí obrovské množství možností pro správu a editaci fotografií. Další alternativou může být Corel PaintShop Pro X5. Nabízí se také licence bezpečnostních řešení, mezi kterými mohu zmínit například Kaspersky Internet Security 2014, avast! Internet Security či třeba McAfee Internet Security 2014.

Editor Zoner Photo Studio 16 v akci.Editor Zoner Photo Studio 16 v akci.

Pokud někomu ve vašem okolí nesedí práce s Průzkumníkem Windows či zdarma dostupnými správci souborů, zajímavým darem by mohla být i doživotní licence Total Commander včetně aktualizací. Další zajímavou možností může být předplacení Office 365.

Streamovaný obsah

V poslední letech se na scénu dostávají také služby poskytující streamovaný obsah. Za měsíční předplatné můžete například snadno zhlédnout film v on-line videopůjčovně či si pustit svoji oblíbenou hudbu na kterémkoli chytrém zařízení. Odpadá tak problém s nutností sdílet data mezi všemi zařízeními, neboť vše je centrálně uloženo na jediné službě. K obsahu pak přistupujete buď prostřednictvím webového prohlížeče, anebo za pomoci specializovaných služeb. Co se týče českých videopůjčoven, v létě jsme sestavili přehled nejzajímavějších českých on-line videopůjčoven. Jejich databáze se stále rozšiřují jak v oblasti celovečerních trháků, tak i v oblasti seriálů. Svým blízkým stačí koupit kupón a stejně jako v případě software jej vložit v podobě poukázky pod stromeček.

Zvláštní kapitolou jsou také služby poskytující streamovaný hudební obsah. Může jít například o službu Spotify, Google Play Hudba či třeba Deezer, který má velmi dobře zpracované možnosti darování prostřednictvím dárkového kódu.

Rychlý a snadný nákup hudby v Google Play MusicRychlý a snadný nákup hudby v Google Play Music

Štědrý Ježíšek i na poslední chvíli

Výběr a nákup zajímavých vánočních dárků vás nemusí zdržovat od zdobení vánočního stromečku ani pečení vánočního cukroví. Postačí pouhá chvilka serfování na internetu a online platby kartou či bankovním převodem a vše může být během mžiku hotové. Netradiční dárky pro muže i ženy lze najít velmi snadno. Nesmíte však zapomenout na vytvoření jednoduchého, leč vkusného poukazu, který následně můžete umístit pod stromeček. Jako dobrý zdroj tipů na vánoční dárky může posloužit také náš starší článek Dárky na poslední chvíli.

Článek Tipy na vánoční dárky aneb Co letos pod stromeček byl publikován 15. prosince 2013 v 03.00 v rubrice Programy, Internet a Návody. Autorem článku je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...