Ashampoo Anti-Virus 2014: Nová verze napěchovaného antiviru

Sponzorované odkazy

Ashampoo Anti-Virus 2014: Nová verze napěchovaného antiviru

Ashampoo Anti-Virus je moderní a zcela bezpečný antivirus, který bude vždy a poctivě bránit Vaše data a následně všechny hrozby eliminovat. Nabízí nespočet kvalitních nástrojů a funkcí, které zajistí bezproblémový chod Vašeho počítače. Vše se děje v reálném čase, takže nemusíte mít strach, že během hledání a následného odstranění dojde k trvalému poškození Vašich dat. Je možné si program nejdříve stáhnout a vyzkoušet několika denní testovací verzi a následně, pokud budete s programem spokojení, jej aktualizovat a zakoupit. Vše je velice jednoduché a není potřeba žádných speciálních znalostí.

Co je to Ashampoo Anti-Virus 2014?

Jedná se o kvalitní ochranu počítače v reálném čase proti nejrůznějším virům, trojským koňům, spywaru, mallwaru a dalšímu nechutnému zločinu. Pomocí složitých nástrojů účinně eliminuje jakékoliv hrozby. Jedná se opravdu o vysoce bezpečnostní program, který samostatně vyhodnocuje a řeší nebezpečné situace bez potřeby velké pozornosti a zásahů uživatelů. Denně dochází k aktualizaci dat a virové databáze.

Ashampoo Anti-Virus 2014Ashampoo Anti-Virus 2014

Hlavní přednosti programu

Nová verze programu nabízí účelnou ochranu počítače a to vše v reálném čase, tudíž ihned při napadení virem. Navíc nabízí speciální aplikaci, která se snaží hlídat a následně eliminovat viry, které se snaží nakazit počítač. Dále pak disponuje skenerem On-access, který monitoruje a eliminuje nejrůznější hrozby, které předchozí aplikace nezaregistruje. Mezi další novinky patří tzv. „Multi-engine“ skener, který má dvě skenovací aplikace pro bezpečnější přesnost monitoringu počítače. Prostřednictvím aktualizace se udržuje ochrana vždy aktuální k danému datu. K hlavní funkci programu řadíme také ochranu, která hlídá samotný program, aby se nestalo, že by jej ovládl virus a začal si s programem dělat všemožné věci a následně poškodil chod samotného počítače a práci s nim. Grafický stránka programu je také docela dobře udělaná, akorát mě chybí více popisu tlačítek a funkcí, jakože při najetí myší na daný prvek by bylo vhodné zobrazit více informací ohledně jeho funkce a práci s nimi.

Ashampoo Anti-Virus 2014Ashampoo Anti-Virus 2014

Závěrem

I když disponuje několika moderními funkcemi a nástroji, které zvládají eliminovat i ty nejhorší antiviry na internetu, tak se mi nejeví jako uživatelsky dobře vytvořen. Rozhraní programu se mi nelíbí, protože se mi zdá, že je tvořen spíše pro pokročilé, nikoliv pro úplné začátečníky. Je potřeba se s programem nejdříve docela hluboko seznámit, abychom poté mohli pracovat s antivirem na 100% a využít všech jeho unikátních vlastností. Dle mého názoru je největší výhodou programu práce v reálném čase, tudíž se nemůže stát, že během hledání potencionální hrozby může dojít k trvalému poškození počítače. Perfektní je také každodenní aktualizace systému a hlavně virové databáze, protože ta se každou minutou mění a stále častěji se na internetu nacházejí nové a nové hrozby a programy, které mají za úkol jediné, zničit Váš počítač a ukrást co nejvíce potřebných soukromých dat.

Moje hodnocení:  60 %

Výhody:

  • Pracuje v reálném čase
  • Velké množství účinných nástrojů

Nevýhody:

  • Nepřehledné rozhraní
  • Složité pro začátečníky

Článek Ashampoo Anti-Virus 2014: Nová verze napěchovaného antiviru byl publikován 21. února 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...