ZOH 2014 v Soči – Kde hledat nejčerstvější informace?

Sponzorované odkazy

ZOH 2014 v Soči – Kde hledat nejčerstvější informace?

XXII. zimní olympijské hry sice odstartovaly již v pátek, stále však máme před sebou zajímavý a rozsáhlý program, který nabídne pořádnou porci napětí. Chcete-li mít stále nejčerstvější a nejlepší informace z ruského Soči, je třeba dobře vybírat informační portály a mobilní aplikace. Připravili jsme si pro vás komplexní přehled zpravodajských zdrojů, které vám poskytnou ty nejzajímavější informace.

Oficiální české zpravodajství

Jedním z nejdůležitějších hráčů mezi českými zpravodajskými zdroji je Česká televize, která svým čtenářům a divákům nabízí olympijský portál www.zoh.cz. Rychlý přehled na titulní straně nabídne vše nejdůležitější vždy v aktuální den. Dále je možné filtrovat všechen obsah pouze na určitý druh sportu či listovat videoarchivem. Vedle toho je k dispozici šestice streamovaných kanálů. Vedle ČT2 a ČT4, které můžete sledovat i v televizi, jsou k dispozici další 4 kanály. Po dvou dnech provozu jsme však pozorovali občasné výpadky způsobené přetížením serverů. Nechybí samozřejmě přehledný program celých her a možnost přehledného zobrazení výsledků.

Zpravodajský portál ZOH 2014 – Česká televizeZpravodajský portál ZOH 2014 – Česká televize

Dalším hráčem je bezesporu zpravodajský portál www.olympic.cz, který spravuje a aktualizuje Český olympijský výbor. Vedle základních informací a pěkného přehledu úspěchů dosažených českými sportovci nabízí přehledný program, kompletní výsledky a řadu novinek přímo z olympiády. Vzhledem ke spolupráci s dalšími zpravodajskými servery se často setkáte s odkazováním na iDNES.cz. Nadstandardem je vlastní mobilní aplikace ZOH 2014 dostupná na platformách Android, iOS a Windows Phone, o tom ale později.

Portál Olympic.cz České olympijského výboruPortál Olympic.cz České olympijského výboru

Dalšími alternativami pro sledování streamovaného přenosu ze ZOH 2014 je TV Nova. Ta na svém portálu Voyo.cz také nabízí několik kanálů. Všechny jsou bohužel placené a malou záplatou je pouze sedmidenní zkušební lhůta, která je zdarma. Alternativou v oblasti statického obsahu, tedy klasické psané zpravodajství, je český portál Sochi 2014, který naleznete na adrese www.olympijske-hry-sochi-2014.cz. Nabízí přehledný harmonogram celých her a také nejaktuálnější informace.

Portál Sochi 2014 – www.olympijske-hry-sochi-2014.czPortál Sochi 2014 – www.olympijske-hry-sochi-2014.cz

Osvědčené zahraniční zdroje

Ať už vám nevyhovují české zpravodajské služby z olympiády, nebo chcete mít informace přímo z první ruky, můžete zavítat na oficiální web letošních Zimních olympijských her na adrese www.sochi2014.com. Sochi.ru 2014 je dostupný v angličtině, francouzštině a samozřejmě také v jazyce hostující země, tedy ruštině. K dispozici je rozsáhlý archiv fotografií a videí, přehledný program a zajímavý žebříček zemí řazený dle počtu získaných medailí. Chcete-li oficiální suvenýry, zde je můžete koupit přímo z oficiálního e-shopu.

Oficiální web Zimních olympijských her v SočiOficiální web Zimních olympijských her v Soči

Dalším dobrým zahraním zdrojem informací je také oficiální portál Olympijských her, který naleznete na adrese www.olympic.org. Dostupných informací je dostatek, nicméně je třeba hledat a často se setkáte s odkazováním na oficiální web her v Soči, tedy na Sochi.ru 2014.

Olympic.org – jen základní přehledOlympic.org – jen základní přehled

Olympiáda na mobilu

Chcete-li mít nejžhavější z olympiády stále při ruce, nejlepší cestou k jejich získání jsou mobilní aplikace. Těch se při této příležitosti vyrojilo hned několik.

Nejlepší českou aplikaci nesoucí název ZOH 2014 nabízí přímo Český olympijský výbor ve spolupráci s T-Mobile. Aplikace nabízí jak zpravodajství doplněné o fotografie, tak i program, výsledky, živé textové přenosy a v neposlední řadě také přehled jednotlivých sportů a karty českých sportovců. V kartách naleznete vedle disciplín, v nichž sportovci soutěží, tak i již dosažené výsledky v předešlých soutěžích. Navíc můžete sportovcům poslat vzkaz. Uživatelské rozhraní je velmi přehledné.

ZOH 2014 pod taktovkou Českého olympijského výboru – zdroj Google PlayZOH 2014 pod taktovkou Českého olympijského výboru – zdroj Google Play

Další možností jsou aplikace nabízené přímo pořadateli. Jedná se o aplikaci Sochi 2014 Guide a Sochi 2014 Results. Oběma aplikacím chybí česká lokalizace. Sochi 2014 Guide poskytuje komplexní přehled dění v Sochi. Konkrétně tedy mapu Soči, trasy jednotlivých sportů a zpravodajský servis. Aplikace Results nabízí přehled výsledků s možností individualizace. Nastavit si můžete sledovanou zemi, sporty a sportovce. Nechybí ani možnost nastavení upomínky na oblíbený sport.

Sochi 2014 Guide – databáze fotografií – zdroj Google PlaySochi 2014 Guide – databáze fotografií – zdroj Google Play

Pokud vám nevyhovuje česká aplikace ZOH 2014, můžete sáhnout po aplikaci 2014 Sochi Winter Games (Zimní hry), která je kompletně počeštěná. Nabízí přehledný program rozřazený v rolovacích nabídkách podle dní a základní přehled výsledků ihned po spuštění aplikace. Umožňuje také automatické vytvoření upomínky v kalendáři na vámi vybraná utkání či závody. Nevýhodou je zobrazování reklamy. Pokud hledáte pouze program, který bude dostupný i bez připojení k internetu, nabízí se aplikace Sochi Program 2014.

TIP: Rychlý přehled informací ze ZOH si přichystaly Google i Seznam.

Závěr

Zimní olympijské hry v Soči jsou velkou událostí, i proto se k tomu sportovní zpravodajské servery všeobecně staví velmi zodpovědně. Ukázali jsme si přehled zajímavých informačních zdrojů na webu i v mobilu. I přestože jsou již v plném proudu, doufáme, že vám náš přehled pomůže najít ideální zpravodajský server.

Článek ZOH 2014 v Soči – Kde hledat nejčerstvější informace? byl publikován 10. února 2014 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...