Norton 360 2014: Komplexní ochrana Vašeho počítače

Sponzorované odkazy

Norton 360 2014: Komplexní ochrana Vašeho počítače

Hvězda mezi antivirovými programy! Ano, to je aplikace Norton 360 2014. Poskytuje spolehlivou a excelentní ochranu Vašeho počítače. Vykonává všechny potřebné funkce, pracuje nenápadně na pozadí, eliminuje nejrůznější viry, spyware, mallware, pishing a ostatní hrozby, které se na internetu nacházejí. Jednu licenci je možné použít až na tři domácí počítače, případně v kanceláři. Součástí programu je také miniaturní aplikace Safe Web, která ověřuje důvěryhodnost webových serverů, internetových obchodů apod. Dále pak se v této verzi nachází Identity Safe, což je aplikace pro správu přihlašovacích údajů, údajů pro online nakupování, použití internetového bankovnictví apod. Zvládá zálohu dat a následnou obnovu bez sebemenšího poškození, případně ztráty dat. K dispozici máte 2GB volného místa na serveru Symantec, které můžete využívat právě pro zálohu dat.

Vlastnosti

Jedná se o rychlou, velice efektivní a komplexní ochranu Vašeho počítače bez nutnosti speciálních znalostí a většího zásahu do Vašeho počítače. Nezpomaluje, ani nezabírá hodně místa na disku, ani v paměti. Po správném nastavení dokonce zrychluje práci s počítačem, i jeho nastartování. Na disku Vás zbaví nepotřebných dat, které zbytečně zabírají paměť a místo na disku, které můžete využít pro jiné účely. Součástí programu je také nová technologie Insight, která identifikuje bezpečné a nebezpečné soubory a aplikace. Mimo jiné nabízí i blokaci nevyžádané pošty, tudíž stále chrání Vaše emailovou schránku před nevyžádanými hrozbami. Funkce Download Insight a IP Address Insight zabraňuje stažení dat z internetových stránek, které mají dle uživatelů velice nízké hodnocení důvěryhodnosti. Další funkce, která se nazývá Scam Insight hodnotí důvěryhodnost internetových stránek a následně Vás informuje, zda je bezpečné na nich zadat své osobní údaje, aby nemohlo dojít k poškození, případně k nabourání do Vašeho systému. A na závěr bych Vám velice rád představil, dle mého názoru, asi jeden z nejlepších nástrojů tohoto programu. Jedná se o mapování a sledování sítě, takže můžete snadno a rychle vidět, kteří uživatele jsou v síti připojení a co vše na internetu dělají.

Norton 360 2014Norton 360 2014

Nástroje, které neustále chrání Váš počítač

Jednotlivé nástroje tohoto programu neustále prohledávají a čistí Vaše data, dokáže vyhledat i ty nejhorší a nejnebezpečnější viry, které se mohou do počítače lehce dostat. Nástroj Norton Power Eraser důkladně odstraní i ty nejhlouběji infiltrované infekce, které běžný antivir nedokáže ani zachytit, natož odstranit. Součástí programu je také Norton Bootable Recovary Tool, což je nástroj, který zvládne vytvořit zálohu disku například na USB, případně na DVD. V případě, že dojde k napadení počítače a nemůžete jej ani spustit, s tímto nástrojem to bude opravdu hračka. Společnost Symantec poskytuje bezplatnou a neomezenou podporu prostřednictvím chatu po dobu 1 roku od první instalace.

Záloha, obnova dat a aktualizace programu

Nástroj defragmentace opravuje obyčejné problémy, které mohou snížit rychlost a výkon počítače. Správce spuštění uvolňuje paměť. Odstraňuje nepotřebné soubory a uvolňuje kapacitu pevného disku a zlepšuje jeho rychlost a spolehlivost. Automatická instalace vždy probíhá v době, kdy počítač zpravidla nepoužíváte.

Norton 360 2014Norton 360 2014

Na závěr

Dle mé zkušenosti se opravdu jedná o vydařený program, který nabízí spolehlivou ochranu Vašeho počítače, respektive komplexní ochranu. Není potřeba instalace žádného dalšího nástroje, který byste potřebovali při hlídání Vašich soukromých dat. Doporučuji Vám tento program alespoň vyzkoušet, a pak uvidíte, zda jej budete nastálo používat a následně si jej také zakoupíte. A na závěr, hlavní výhodou programu je práce na pozadí, která Vás nijak neotravuje a nezpůsobuje Vám problémy s operační pamětí.

Moje hodnocení:  85 %

Výborný program

Výhody:

  • Česká lokalizace
  • Plnohodnotná podpora výrobce
  • Spolehlivé a moderní funkce a nástroje
  • Nepotřebuje velkou kapacitu disku a paměť počítače

Nevýhody:

  • Placená verze

Článek Norton 360 2014: Komplexní ochrana Vašeho počítače byl publikován 31. března 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...