OneNote 2013: Tvorba poznámek zdarma

Sponzorované odkazy

OneNote 2013: Tvorba poznámek zdarma

Sháníte kvalitní program na tvorbu poznámek? Doporučuji vám vyzkoušet program OneNote 2013 od společnosti Microsoft. Jedná se o moderní digitální diář, který využije úplně každý. Mezi hlavní výhody programu patří uložení a sdílení dat ve webovém cloudu. Jednoduchá správa a sdílení poznámek mezi ostatní uživateli. Můžete využít například na pracovní poradě, kde bude každý do souboru ukládat poznatky a na závěr si vše můžete zkontrolovat a sdílet mezi ostatní zúčastněné.

Co je to vlastně OneNote?

Jedná se o snadnou aplikaci pro rychlou a přehlednou správu poznámek. Jednotlivé poznámky lze vytvářet pomocí psaní, nejrůznějších gestikulací, snímků či úryvků internetových stránek. Výsledné poznámky je možné uložit a následně synchronizovat pomocí webového cloudu s různými zařízeními, se kterými vše můžete jednoduše sdílet. V současnosti se jedná o aplikaci, která je zcela zdarma. Ale stále ji můžete najít i v kancelářském balíčku Microsoft Office, který je již bohužel zpoplatněn.

Práce s programem

Práce na tabletu, respektive na dotykovém zařízení je naprostá lahůdka. Jednotlivé poznámky můžete psát ručně, prstem, nebo nějakými gesty a náčrty. V případě, že máte problémy s rukopisem, nemusíte se vůbec bát, náčrty budou automaticky programem upraveny tak, aby to bylo pro všechny uživatele čitelné a zřetelné. K jednotlivým částem je možné připojit jakékoliv excelovské, a nebo wordovské tabulky. Můžete vyzkoušet i nějaké diagramy, se kterými můžete okamžitě začít pracovat. Navíc se jedná o program, který podporuje novější možnosti formátování jako například řazení dat v tabulkách, vyhledávání v textu, obarvení částí textu a další nejrůznější možnosti formátování.

OneNote 2013OneNote 2013

Synchronizace dat mezi uživateli

Stačí uložit do cloudu a obratem můžete sdílet data s jinými zařízení, případně i s uživateli na mobilních zařízeních. A jak to vše vlastně funguje? Vytvoříte si dokument, uložíte na server a jednoduše s nim pracujete. Připojí se další uživatel, otevře si dokument a v reálném čase pracuje na téže dokumentu. Díky moderní technologii nedochází k přepisování a tudíž nemůže dojít ke kolizi.

Ukládání a sdílení v cloudu

Webové úložiště, nebo-li cloud je internetový prostor pro ukládání souborů a nejrůznějších poznámek. Ke všem datům se dostane kdykoliv, stačí se připojit k internetu a můžete s daty jednoduše nakládat. Práce s dokumenty a následná úprava je opravdu primitivní. A dokonce můžete pracovat s dokumenty současně, tudíž je možné poznámky přepisovat a upravovat a to vše v reálném čase.

OneNote 2013OneNote 2013

Hodnocení

Opravdu kvalita. Jedná se o moderní program na psaní poznámek. Mezi hlavní výhody patří uložení dat na webové úložiště a práce s daty současně mezi několika uživateli. Správa je také velice jednoduchá, až primitivní. Navíc nemá žádné hardwarové nároky, tudíž vám tento program nebude zabírat potřebné místo na disku a můžete vřele pracovat i s ostatními programy. V případě, že v tuto chvíli ještě nemáte v počítači žádný program na poznámky, zkuste si jej zdarma stáhnout a vyzkoušet. Je možné, že vás na první pohled omámí a následně jej budete využívat i v budoucnu.

Moje hodnocení:  85 %

Výhody:

  • Moderní design
  • Možnost synchronizace
  • Snadná správa

Nevýhody:

  • Nedokonalá podpora ze strany výrobce

Výborný program

Článek OneNote 2013: Tvorba poznámek zdarma byl publikován 7. dubna 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...