Nejlepší online překladače vět a textů na internetu

Sponzorované odkazy

Nejlepší online překladače vět a textů na internetu

Určitě to všichni moc dobře znáte. Potřebujete napsat text, případně článek v cizím jazyce, ale bohužel cizí jazyk bezpečně neovládáte a máte strach, že se nakonec ztrapníte, a nebo to dotyčná osoba správně nepochopí. Nezoufejte, nyní máte dvě možnosti. Buďto si zaplatíte kurz cizího jazyka, což většinou bývá dosti finančně náročné, a nebo prostě vyzkoušíte internetové překladače, které jsou na internetu k použití zcela zdarma. V tomto článku se podíváme na čtyři vybrané internetové stránky, které toto nabízí. Doufám, že alespoň některý z nich budete znát a možná k nimi přijdete ještě více na chuť.

Internetový překladač od Googlu

Dle mého názoru se jedná o naprosto nejlepší webový server pro překlad z češtiny do cizího jazyka a samozřejmě i naopak. Nabízí nespočet cizích jazyků od angličtiny po vietnamštinu apod. Opravdu si zde vybere úplně každý. Osobně jsem ani některé jazyky neznal. Mimo jiné mezi své přednosti řadí funkci na rozpoznání jazyka, tudíž již nemusíte přemýšlet, o jaký jazyk se přesně jedná, ale program vše vyřeší samostatně. Stačí jen zkopírovat vybraný text a můžete samovolně začít překládat. Můžete překládat texty, dokonce i celé dokumenty, a nebo hromadně webové stránky, které jsou uloženy v cizím jazyku.

Moje hodnocení:  90 %

Google překladačGoogle překladač

Slovník od Seznamu

Mezi další internetové překladače bych nejraději zvolil překladač slov a frází od Seznamu. Bohužel Vám musím ze startu říci, že se jedná hlavně o překlad pouhých slov, ale kvalita i tak je na hodně vysoké úrovni. Mimo jiné přelouskání samotného slovíčka nabízí i překlad základních frází, které se mohou k Vámi vybranému slovu podobat, případně používat. Kromě již zmíněných funkcí nabízí také nástroj procvičování, kde si můžete vybrat jazyk, do kterého si přejete překládat, dále pak výběr okruhu jako například profese, roční období apod. a následně typ testu (znám neznám, spojování slov apod.).

Moje hodnocení:  85 %

Seznam překladačSeznam překladač

Internetový portál Online-slovnik

Jedná se o méně známý webový server, který slouží pro klasický překlad slovíček a slovních spojení. Zvládá přeložit do několika cizích jazyků a taktéž disponuje funkci automatické rozpoznání jazyka. Bohužel Vám musím sdělit, že nevyniká žádnými speciálními nástroji, které by tuto stránku do vyšších příček. Jedná se o klasický překladač, bohužel nic víc.

Moje hodnocení:  50 %

Online-slovnikOnline-slovnik

Slovnicek.cz

O této stránce se dá říci, že grafika je pro první pohled velice důležitá. Obratem jsem věděl, že tato stránka bude kvalitní a uživatelsky přívětivá. Nabízí klasický překlad slovíček, slovních spojení a dokonce i dokumentů. Jedná se o spolehlivý překladač až do 60 cizích jazyků. Není potřeba registrace a vše je naprosto zdarma. Nabízí krátké zajímavosti o jednotlivých jazycích a taktéž se může pochlubit funkci Otočit, což znamená rychlé překlad mezi jazykem tam a zpět.

Moje hodnocení:  85 %

Slovnicek.czSlovnicek.cz

Závěrečné hodnocení

Osobně Vám mohu říci, že mám všechny tyto stránky odzkoušeny, ale nejvíce se mi líbí překladač od Googlu. Nabízí nejvíce funkcí a mimo standardní grafiku nabízí rychlost překladu a to je vše, co od takové stránky přece potřebujete. Doporučuji Vám jednotlivé stránky vyzkoušet a poté si vyberete ten, který Vás nejvíce přesvědčí a nakonec u něj taky zůstanete. Já osobně používám internetový překladač od Googlu, protože se mi nejvíce líbí a splňuje všechny moje požadavky.

Článek Nejlepší online překladače vět a textů na internetu byl publikován 28. dubna 2014 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...