Návod: Využijte Flickr naplno!

Sponzorované odkazy

Návod: Využijte Flickr naplno!

Chcete se pochlubit vlastními fotky na internetu? Hledáte adekvátní server, na kterém vše můžete publikovat? Doporučujeme Vám vyzkoušet, dle mého názoru asi nejlepší server na sdílení fotografií, Flickr, což je celosvětový server pro sdílení a správa fotografií na internetu. V tomto článku si tento server krátce představíme a ukážeme si jeho hlavní výhody a co vše na tomto serveru vlastně můžeme najít.

Co je to Flickr?

Flickr je moderní web pro sdílení fotografií na internetu. Uživatelé mohou umístit své fotky do mapy. Server umožňuje uživateli po nahrání fotky si vybrat, pod jakou licencí se bude jeho snímek po internetu šířit. A proč je to pro ostatní uživatele důležité? Jedná se hlavně o autorské práva, kdy stačí zadat, že se jedná o free fotku, což znamená, že je volně šiřitelná a nikdo nemůže být jinou osobou právnicky napaden. Internetové fotoalbum nově nabízí prostor pro fotky až cca 1TB. Takto velkou kapacitu nenajdete nikde jinde na internetu! Jednotlivé fotografie lze nahrávat v původním rozlišení, a dokonce bez jakékoliv další komprese, takže kvalita fotky je na nejvyšší úrovni.

FlickrFlickr

Výhody a práce s programem

V základní verzi je možné program využívat pouze s omezením na 200 fotek, poté si však můžete zakoupit plnou verzi a již bez omezení server Flickr používat. Hlavní výhodou programu je neomezené úložiště! Dále pak se chlubí intuitivním rozhraním, které Vám zpříjemní práci s programem. Jednotlivé fotografie můžete sdílet veřejně a nebo jej můžete omezit na určitě uživatele. Tím pádem můžete snadno oddělit fotografie viditelné pro všechny a fotky, které si chcete sdílet pouze s určitými uživateli. Fotky si můžete nahrávat buďto klasicky přes internetové rozhraní a nebo za pomocí několika programů, které jednoduše stáhnete někde na internetu. Existuje taktéž spousta programů, které zvládají současně stahovat vybrané fotografie, a taktéž hromadně fotografie nahrávat na internet.

Hodnocení

Jedná se o moderní internetový server, který se tváří jako internetové fotoalbum, kde si můžete jednoduše ukládat fotografie, které můžete následně sdílet s přáteli, případně s kýmkoliv na internetu. Nabízí dva módy, buďto free verze s omezením 200 fotek a nebo plnou verzi bez jakéhokoliv omezení. V případě, že chcete své fotky na internetu sdílet, a jednoduše s nimi i nakládat, tak bych Vám tento server doporučil a následně vyzkoušel všechny jeho přednosti a možnosti, které bez pochyby nabízí.

Moje hodnocení:  80 %

Výhody:

  • Česká lokalizace
  • Moderní nástroje
  • Intuitivní rozhraní
  • Jednoduchá správa programu

Nevýhody:

  • Free verze omezena pouze na 200 fotek

Článek Návod: Využijte Flickr naplno! byl publikován 23. května 2014 v 13.00 v rubrice Návody. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...