Tvoříme diagramy - Výběr nejlepších programů

Sponzorované odkazy

Tvoříme diagramy - Výběr nejlepších programů

Diagramy! Více vůbec co to slovo přesně znamená? Nevadí, v tomto článku si vše krásně vysvětlíme a dokonce si představíme pár programů, které se výhradně zabývají tvorbou diagramů. Práce s těmito programy je poté velice jednoduchá a správa ještě snadnější. Pokud s tímto oborem pracujete a stále nemáte vybrán správný program, nezoufejte, koukněte do textu a vyzkoušejte.

Co znamená pojem diagram?

Jedná se o strukturované grafické znázornění pojmů, vztahů a nejrůznějších číselných a statistických údajů, se kterými se v běžném životě často setkáváme. Ve zkratce slouží jako názorná pomůcka pro znázornění nějakého postupu.

Diagram Designer aneb tvorba diagramů je hračka

Moderní program, s tímto musíte bezpodmínečně souhlasit! Jedná se o program, který slouží na grafické znázornění vývojových diagramů. Umožňuje vykreslit jakýkoliv postup (výrobní proces, algoritmus) do jednotlivých bloků a propojit je se všemi vazbami. Podporuje import a export obrázků ve formátu WMF, EMF, BMP, JPEG, PNG, MNG, a PCX s možností komprese obrázků. Nabízí intuitivní rozhraní, jednoduché ovládání a především s jedná o naprosto bezplatný program, který je určen výhradně pro tvorbu plánů, grafů, návrhů apod.

Konečný návrh můžete buďto vytisknout, a nebo uložit do systému. Dokument si můžete uložit pouze do formátu DDD, což je formát, který spolupracuje s programy, kteří se zabývají také tvorbou diagramů. V případě, že dokument budete expedovat někde jinde, můžete si jej uložit do jakéhokoli grafického formátu jako například PNG a JPEG. Bohužel však s tímto ztratíte možnost editace!

Moje hodnocení:  80 %

Diagram DesignerDiagram Designer

Placený program SmartDraw

Chcete-li opravdovou kvalitu, musíte si jej bohužel zaplatit! SmartDraw je profesionální program pro tvorbu až 70 různých vizuálních zobrazení, přičemž nabízí intuitivní a moderní prostředí, snadné ovládání, několik množství prvků i funkcí, dále pak možnost propojení s programy Microsoft Office a především kvalitní a graficky propracované výstupy. Práce s programem je docela složitá, ale na druhou stranu se jedná o profesionální program, takže své složitosti musí zajisté obsahovat! Výsledný návrh můžete uložit do několika grafických formátů, a nebo také do PDF. Mimo jiné je zde možnost propojení dokumentu s programy od Microsoftu, což přináší další možnosti úpravy a práce s celkovým kancelářským balíčkem této společnosti.

Moje hodnocení:  85 %

SmartDrawSmartDraw

Na závěr

V tuto chvíli si musíte uvědomit, zda se tvorbě diagramů chcete věnovat profesionálně, a nebo jen amatérsky. V případě, že zvolíte první variantu, přiklonil bych se k placenému programu SmartDraw, který nabízí naprosto božské funkce pro opravdového profesionála. Pokud si jen ve volné chvíli chcete hrát s diagramy, vrhněte se na první nástroj Diagram Designer, se kterým můžete i zdarma provádět nádherné kousky.

Článek Tvoříme diagramy - Výběr nejlepších programů byl publikován 27. srpna 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...