Norton Internet Security 2014 - Mistr mezi antiviry

Sponzorované odkazy

Norton Internet Security 2014 - Mistr mezi antiviry

Nyní se mrkneme na počítačový program, který chrání uživatele před škodlivými viry. Je jím Norton Internet Security 2014 od společnosti Symatec Corporation. Podíváme se hlavně na nejnovější verzi, shodnou s letošním rokem.

Symatec vede

Symatec Corporation se zajímá hlavně o bezpečnost stolních zařízení. Nabízí několik specifických aplikací, jejichž název začíná názvem Norton. V roce 2007, kdy proběhl výzkum v Americe, držel Norton podíl neuvěřitelných 61% na trhu. V tomto článku se dočtete o jeho programu Internet Security 2014.

Tento program je na trhu již 14 let, což určitě svědčí o kvalitě produktu. První známá verze se jmenuje obdobně, akorát s koncovkou 2000. Za tuto dobu prošel Norton řadou vylepšení a já se zaměřím na poslední dostupnou verzi.

Jak je to v Internet Security 2014?

Norton Internet Security je nejrychlejší a nejaktuálnější dostupná sada, jež chrání uživatelův počítač před všemi možnými škodlivinami z internetového prostředí. Chrání veškeré možné hrozby, počítačem počínaje a uživatelovou identitou konče.

Nejnovější verze toto všechno obohacuje dalšími výbornými prvky. Je ještě rychlejší, má ještě jednodušší ovládání, snadnější a rychlejší instalaci a to vše v novém grafickém kabátku. Velké plus patří jeho vlastní bráně firewall. Oproti standardní bráně, implementované s operačním systémem, je obsáhlejší a automaticky zabraňuje všem škodlivým aspektům průnik do počítače.

Krabicová verze produktuKrabicová verze produktu

Stručně a jednoduše. Norton Internet Security je multifunční ochranou pro zabránění průniku virů do PC. Zajišťuje ochranu proti mallware, disponuje vlastním a lepším firewallem, obsahuje filtr spamů a ještě nabízí ochranu před phishingem. Co víc si přát?

Funkce dělají program

Tou asi nejdůležitější funkcí jsou takzvané rychlé aktualizace, které jsou při vzniklé hrozbě stahováni do rozmezí 5 až 15 minut.

Dalším výborným prvkem je technologie Insight, jež se používá k identifikaci bezpečných či nebezpečných souborů. Využívá k tomu zpětné vazby od všech uživatelů Nortona nehledě na to, že mají třeba i jinou distribuci. Velkým tahounem této technologie je hlavně ve vysoký počet uživatelů. Ten sčítá více jak 180 milionů.

Systém internetové ochrany pro změnu prozkoumává webový prostor, zejména stránky sociálních sítí, jejichž obsah identifikuje a odhaluje tím nejnovější hrozby.

Poslední zmíněnou technologií je SONAR. Ochrana pomocí této funkce detekuje známky škodlivých souborů a blokuje nevyžádanou poštu. Nová hrozba není pro SONAR žádný problém.

Seznam všech dalších funkcí a technologií naleznete na obrázku níže.

Seznam funkcí antiviruSeznam funkcí antiviru

2013 vs 2014

Jak již bylo zmíněno, je znatelnou změnou oproti předchozímu vydání rychlost, ovladatelnost a nové grafické rozhraní. To ale není vše. Velké změny se totiž udály i uvnitř antiviru.

Nové grafické rozhraní NortonaNové grafické rozhraní Nortona

Přibyla nová funkce s názvem Pokročilé opravy. Vzhledem ke vzrůstajícímu počtu útoků je jasné, že ani tak kvalitní prohlížeč nezachytí 100% všech napadnutí. Nicméně pokud se tak stane a viru se podaří změnit systémové soubory, přichází Norton s vynikajícím řešením. Pomocí této technologie již nebudete muset zdlouhavě přeinstalovávat celý operační systém. Pokročilé opravy využívají velkou řadu zdrojů z internetu, které pomohou s nalezením poškozeného systémového souboru a následně s jeho uvedením do původního stavu.

Upraven byl také SONAR. Jeho nové vylepšení přidává něco, jako detektiva. Dříve si SONAR nedokázal moc poradit se škodami, které vir napáchal. Nyní s touto detektivní sloužkou se snaží Norton dohledat, co vir způsobil a pokusí se navrátit vše do normálu.

Poslední změna prošla instalačním procesem. Norton se snaží pomoci uživatelům, kteří preferují digitální distribuci, nebo nemají CD/DVD mechaniku. Vývojáři ze Symatec Corporation se rozhodli . Ty mohou nyní v rychlosti stáhnou a nainstalovat tu nejnovější dostupnou verzi pro jejich zařízení a rychle zajistit, aby měli chráněné všechny potřebné platformy.

Závěr

Sám jsem věrný antiviru Norton Internet Security již od roku 2006. Mohu říci, že lepšího výběru zde snad není. Musíte se smířit s cenou, žádná verze zdarma zde bohužel nečíhá. Vzhledem k velkému počtu funkcí je zajištěna maximální bezpečnost a to bez nutnosti potřebného doinstalovávání dalších podpůrných produktů. Norton nabízí vše v jednom.

Současná cena produktuSoučasná cena produktu

Moje hodnocení:  95 %

Výhody:

  • Rychlý a snadný
  • Multifunkční
  • Český jazyk
  • Stále aktuální ochrana
  • Dokonalá ochrana SONAR

Nevýhody:

  • Chybí verze zdarma

Článek Norton Internet Security 2014 - Mistr mezi antiviry byl publikován 4. srpna 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Michal Havlík. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...