Sony Vegas Pro 13: Nejlepší program na střih videa na světě

Sponzorované odkazy

Sony Vegas Pro 13: Nejlepší program na střih videa na světě

Hledáte kvalitní program pro střih videa? Doporučuji Vám vyzkoušet program Sony Vegas Pro 13. Jedná se o naprostou bombu mezi programy této kategorie. Nabízí nespočet moderních funkcí a nástrojů, které můžete bez problému využívat v plné verzi. Bohužel se jedná o placenou verzi.

Co je Sony Vegas Pro 13?

Ideální program pro tvorbu videa, který je primárně určen pro střih a úpravu videa, ale umí také nahrávat a editovat zvukové stopy, jako například mluvený přednes nebo pokles hudby ve filmu. Verze Pro 13 je nejmodernější a nejnovější verze, která je určena pro profesionální uživatele. Opravdu se jedná o složitý program, který není jednoduché pochopit a dostat se do všech funkcí, které nabízí.

Sony Vegas Pro 13Sony Vegas Pro 13

Výhody programu

Mimo výše uvedených výhod programu nabízí taktéž podporu HD videa a nově i VST pluginů. Disponuje neskutečným počtem nejrůznějších efektů, přechodů, možnosti využití nejrůznějších kodeků apod. Nabízí vypalování a grabování média, podporuje detekci filmových scén, firewire a taktéž zvládá formáty jako například wmv, avi, mpeg, mp3 apod. Jednotlivé filmové stopy můžete upravovat, přidávat do nich zvuky, pohledy, efekty a vytvářet tak moderní filmové scény, které se nebudete stydět vystavit na internetu. Bohužel pro méně pokročilé uživatele bude tento program malinko „oříšek“, protože správa není tak jednoduchá jako ve zdarma stažitelných programech. Doporučuji u tohoto programu nejdříve projet nejrůznější fóra a dozvědět se malinko více, jak vlastně pracuje a co vše dokáže. Byla by chyba nevyužívat všechny funkce a nástroje na plno.

Závěrem

Pracujete se střihem videa pravidelně? Používáte jej ke své práci? Nemáte jinou volbu, než sáhnout po tomto programu. Osobně si myslím, že lepší program na trhu nenajdete. Funkce a nástroje, které nabízí, jsou naprosto geniální a práce s tímto je opravdu pěkná. V tomto programu najde uživatel úplně vše. Není potřeba instalace dalšího programu, protože v tomto naleznete máte vše, od střihu videa, střihu zvuku až po výsledný rendering a uložení na disk, případně vypálit na médium.

Moje hodnocení:  95 %

Výhody:

  • čeština
  • mnoho funkcí a nástrojů
  • intuitivní rozhraní

Nevýhody:

  • velké hardware nároky

Výborný program

Článek Sony Vegas Pro 13: Nejlepší program na střih videa na světě byl publikován 10. října 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...