Wise Disc Cleaner - Tuctové čištění pevného disku?

Sponzorované odkazy

Wise Disc Cleaner - Tuctové čištění pevného disku?

Aby těch programů, které čistí a optimalizují počítač, nebylo málo, přináším recenzi na další zajímavý prográmek Wise Disc Cleaner. Tento program taktéž odstraní nepotřebné soubory z počítače. Má cenu ho stahovat? To zjistíte v tomto článku.

To nej pro Windows

Wise Disc Cleaner je parádní program, který podporuje operační systémy Windows 7 a Windows 8. Obsahuje vše, co by daný program měl umět. Je zdarma, ale pro něco nad rámec je třeba zaplatit Pro licenci, která pak obsahuje veškerý dostupný arsenál společnosti Wise. I když je určen pouze pro Windows, získává kladná hodnocení. Díky tomu je na Windows lepší, než kdejaké čističe s kompatibilitou mnoha operačních systému. Například od kluků z CNET má skoro 5 hvězd a z PC Magazine si odnesl hned první místo.

Ukázka uživatelského rozhraníUkázka uživatelského rozhraní

Nechybí zde ani online nápověda, fórum a je k dispozici v mnoha jazycích. Konkrétně i v tom našem. Svojí rychlostí mnohé programy předčí. Tak se na něj mrkneme z blízka.

Vše v jednom

Wise Disc Cleaner si hravě poradí s čištěním dočasných souborů, historie, cookies, historii Internet Exploreru, Chromu, Firefoxu nebo Safari. Odstraňuje nevyžádané soubory Windows, jimiž jsou koše, poslední dokumenty nebo soubory protokolu.

Wise Disc Cleaner při práciWise Disc Cleaner při práci

Cleaner obsahuje nástroj, který čistí mnohem více souborů, než konkurenční programy. Součástí nástroje je režim „zeštíhlení“, jež dokáže vymazat i nepoužívané tapety na plochu a jiné součásti. Odstranit jednoduše tapety snad žádný jiný program neumí.

Součástí je i defragmentátor disku, což je také běžný nástroj, používaný v obdobných programech. Předpokládám, že vysvětlovat pojem defragmentace není třeba. Doplním akorát, že je účinnější, než defragmentátor integrovaný ve Windows. S tímto vším lze využít také podpory teamu Wise Disc Cleaner. Vývojáři využívají fórum, které slouží, jako zpětná vazba uživatelů k následnému zlepšení funkcí nebo rozboru problémů. S novou verzí vychází také seznam úprav, aby byl uživatel v obraze.

K tomu připočteme plánovač událostí, dokonalejší a podrobnější čištění nebo redukování velikosti systému a máme plnohodnotný čistič, který se vyplatí používat.

Ukázka redukování systémuUkázka redukování systému

Poslední verze Wise Disc Cleaner dosahuje osmé řady. Aktualizace jsou směřovány hlavně na podporu více souborů a aplikací. V nových verzích přibyly podpory například pro McAfee, KMPlayer, Adobe Air a jiné. V poslední aktualizaci bylo přidáno čištění GPU cache u prohlížečů Chrome a Opera a došlo k úpravám překladů jazyka.

Závěrem

Wise Disc Cleaner patří spíše mezi pokročilejší programy a hodí se tak pro uživatele, kteří alespoň trochu vědí, co daná funkce dělá. I přes snahu vývojářů vyvarovat se problémům, dochází někdy k chybám, které způsobí nefunkčnost systému. Proto doporučuji číst předem zjistit, zda by odstranění konkrétního soubory nemělo na chod systému negativní vliv.

V porovnání například s čističem CCleaner je Wise Disc Cleaner účinnější, ale více náchylnější ke smazání potřebného. Pro méně zkušené uživatele bych doporučil raději zmíněný CCleaner.

Moje hodnocení:  90 %

Výhody:

  • Rychlý a efektivní
  • Čeština
  • Zdarma
  • Mnoho funkcí

Nevýhody:

  • Náchylnější ke smazání důležitých dat

Článek Wise Disc Cleaner - Tuctové čištění pevného disku? byl publikován 13. října 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Michal Havlík. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...