PaintShop Pro X7: Čím nás překvapí?

Sponzorované odkazy

PaintShop Pro X7: Čím nás překvapí?

A máme tady další vylepšení zajímavého programu PaintShop Pro v nové verzi X7. Čím nás dokáže překvapit a co nového nám nabídne? Na tyto otázky se podíváme v dnešním článku, kde si tento zajímavý grafický program blíže představíme a ukážeme si právě novinky, které se v této verzi nachází. Ve zkratce se jedná o novinku, která přináší zvýšení rychlosti aplikace, mimo jiné zde najdete nástroj content-aware a dokonce program zvládne pracovat i s XMP soubory.

Co je PaintShop Pro X7?

Jedná se o moderní program pro zajímavou práci s grafikou, respektive úpravou fotografií. Můžete si vytvořit nejrůznější grafické materiály, používat různé efekty, štětce, malby a vytvářet tak velice zajímavé konečné výtvory. Program byl navržen jak pro amatérské uživatele, tak pro naprosté profesionály. Nabízí nespočet pěkných funkcí a nástrojů, které budete velice rádi využívat při práci s grafikou.

PaintShop Pro X7PaintShop Pro X7

Hlavní přednosti

Nejnovější verze programu přináší, jak již bylo zmíněno výše, novou funkci content-aware a Magic Fill, která na základě různého okolního světa dokáže umazat nepotřebné objekty, které poté nahradí pozadím, které si sami můžete vybrat. Mimo jiné zde naleznete i nové funkce pro ořezání fotografií, práci s grafickými paletami a taktéž rychlejší a efektivnější práci se štětcem. K dalším novinkám v této verzi patří funkce Smart Edge, která pomáhá uživateli zpřesnit a zjednodušit úpravu objektů kolem rohů. Dostálo se také vylepšení efektů a následnou práci s nimi. Nesmíme zapomenout ani na práci s vrstvami, která se taktéž velice zjednodušila a již není tolik složitá pro začátečníka. Pokud si budete chtít pořídit „lepší“ verzi program, sáhnete po Ultimate, tak zde na Vás bude čekat velice zajímavý nástroj Perfectly Clear pro korekci a Reallusion FaceFilter3 Standard pro zajímavou práci s retušováním fo­tek.

Hodnocení

Jedná se o zajímavý program, který je na trhu již delší dobu, ale samozřejmě se nemůže rovnat s programy od Adobe. Myslím si, že je to jeho menší konkurent, který si buduje svoje uživatele a jim přináší nové funkce a nástroje. Osobně jej mám odzkoušen, ale jak jsem již psal, jsem zastáncem a preferuji programy od Adobe. Každopádně stojí za zmínku jej alespoň vyzkoušet. Nemusíte se bát složitého rozhraní, je vytvořeno přímo pro začátečníka.

Moje hodnocení:  75 %

Článek PaintShop Pro X7: Čím nás překvapí? byl publikován 14. listopadu 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...