O&O Defrag 18: Účinná defragmentace pevného disku

Sponzorované odkazy

O&O Defrag 18: Účinná defragmentace pevného disku

Jak zvýšit výkon počítače? Co k tomu zaručeně pomáhá? Máte představu, co znamenají pojmy fragmentace a defragmentace pevného disku? Jedná se o důležité pojmy, které úzce s výkonem počítače souvisí. Pokud s nimi budete kvalitně pracovat, nebude docházet ke zpomalení počítače, ale bude běžet jako při prvním spuštění. A jak se tento zázračný program vlastně jmenuje? Není to nic jiného, než všem celosvětově známý program O&O Defrag v nejnovější verzi O&O Defrag 18. Nabízí moderní funkce pro správnou defragmentaci disku a jeho správné používání. Dle recenzí se jedná o jeden z nejčastěji používaný program na defragmentaci disku na našem trhu.

Co je O&O Defrag 18?

Sháníte-li kvalitní program pro komplexní správu Vašeho pevného disku, zkuste sáhnout po multiplatformní aplikaci O&O Defrag, která nabízí kompletní správu pevného disku. Slouží pro vyhledávání roztroušených fragmentovaných dat po celém disku a snaží se jej následně slučovat do svazků, tak jako před rozdělením. Tímto dochází ke zvýšení výkonu pevného disku a následně i celého počítače. Pracovat s programem můžete buďto manuálně, a nebo automaticky na pozadí. Doporučuji Vám pracovat s programem na pozadí, respektive jej nastavit, kdy se má zapnout apod. Ideální je naplánovat defragmentaci disku a tímto práce s programem pro Vás skončila. Mimo kvalitní nástroje a funkce Vás zajisté osloví zajímavě vytvořené prostředí, které je děláno přímo pro uživatele na jednoduchou správu bez zbytečných „nepotřebných věci“ navíc.

O&O Defrag 18O&O Defrag 18

Fragmentace a defragmentace disku

Stále zmiňujeme pojmy fragmentace a defragmentace disku. Co to vlastně znamená? Defragmentace je proces sloučení fragmentovaných dat na pevném disku, aby pracoval rychleji, spolehlivěji a hlavně efektivněji. A proč je potřeba defragmentovat? Protože fragmentace, která probíhá při jakémkoliv ukládání, editací nebo odstraňování dat, rozhodí jednotlivé data po celém disku, respektive se uloží jinde než původní soubor, což může být v pozdější době vážný problém. V průběhu práce s počítačem se fragmentuje soubor i následně celkový pevný disk a počítač se tímto rapidně zpomaluje, protože musí při každém otevírání souboru vyhledávat ve více umístěních (není vše uloženo na stejném místě na pevném disku). A proto je dobré používat nějaký program pro následnou defragmentaci, který provede vyhledání rozdělených souborů po pevném disku a bude se snažit je dát do stejného svazku, aby nedocházelo ke zpomalení počítače.

Závěrem

Dle celosvětových statistik se jedná o program, který patří mezi špičku ve svém oboru. Pro uživatele nabízí nejmodernější funkce a nástroje, které při této práci budou potřebovat. Není potřeba složitého studování programu, protože byl vytvořen tak, aby jej začátečník nemusel složitě studovat a rychle jej pochopil a mohl začít pracovat, protože čas v tomto oboru je naprosto nejdůležitější. Zkuste si jej stáhnout a vyzkoušet, určitě Vám jej vřele doporučuji.

Moje hodnocení:  95 %

Článek O&O Defrag 18: Účinná defragmentace pevného disku byl publikován 5. prosince 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...