Vektorová grafika na internetu - Vybíráme nejlepší online služby

Sponzorované odkazy

Vektorová grafika na internetu - Vybíráme nejlepší online služby

Nebaví Vás stále instalovat nové a nové programy do počítače? Máte kvalitní internet? Tak v tom případě si přečtěte následující článek, ve kterém Vám představím několik online grafických programů, které není potřeba instalovat do počítače, ale jednoduše s nimi budete nakládat přímo ve svém webovém prohlížeči. Moderní grafické aplikace na internetu nabízí podobné vlastnosti jako desktopové aplikace, tak jako je znáte nyní. Nabídne pokročilé funkce a nástroje, ale také přináší určité nevýhody, které si taky v dnešním článku ukážeme.

Jaké existují grafické editory?

Obecně dělíme grafické editory na dva odlišné světy – vektory a bitmapy. Pokud chcete vytvářet nejrůznější tvary pomocí křivek, dále pak různé vizitky, loga, letáky apod. tak bych Vám doporučil kouknout po vektorových editorech, kterých je na internetu spousta. V případě, že budete pracovat s fotkami, různými obrázky, je potřeba abyste pracovali s bitmapovými a nebo také rastrovými editory, které pracují s formáty jako png, jpg, bmp, gif apod.

Pixlr editor

V současnosti se jedná o jeden z nejlepších online grafických editorů na celosvětovém trhu. Pixlr editor nabízí pokročilé funkce, moderní nástroje, intuitivní rozhraní pro uživatele a je hodně, ale opravdu hodně podobný klasickému programu Adobe Photoshop. Podporuje formát psd, což je nativní formát právě zmiňovaného Photoshopu. Samozřejmě dokáže pracovat s dalšími grafickými formáty jako jpg, gif, png apod. Pokud máte problém s angličtinou, tak nemusíte mít strach, program disponuje českou lokalizací. Bohužel se zde nenachází nápověda, takže je potřeba se obracet přímo na vývojáře přes webové rozhraní.

Moje hodnocení:  90 %

Pixlr editorPixlr editor

Splashup

A zase tu máme program Splashup, který více méně používá podobné rozhraní jako Adobe Photoshop (je to náhoda?). Dle mého názoru se uživatelé zaměřili spíše na intuitivní prostředí pro uživatele a malinko zapomněli na pokročilejší funkce a nástroje. Bohužel zde nenajdete známé funkce jako úrovně, křivky a nebo kouzelná hůlka. Zvládá grafické soubory jpg, gif, png apod. Disponuje funkci Capture From Webcam, která umožňuje sejmout fotku přímo z webové kamery a následně si s ní můžete hrát. Jednotlivé grafické díla můžete klasicky uložit do počítače a nebo sdílet s různými sociálními sítěmi na internetu. V minulém programu to chybělo, ale v tomto se nápověda již nachází, tudíž Vám program dokážeme pomoci s jakýmkoliv problémem.

Moje hodnocení:  80 %

SplashupSplashup

Phoenix

Jedná se o přehledný grafický editor Phoenix, který nabízí přehledné uživatelské rozhraní a možnosti nastavení hlavní stránky. Nabízí ovládání klasické grafické editory (viz. výše). Zajímavá je i podpora formátů jpg, png, gif, ale také tiff. Program nabízí práci s vrstvami na velice dobré úrovni a mimo jiné dokáže pěkně pracovat s Facebookem a nebo Flickrem, takže sdílení souborů je naprosto jednoduché a přitom tak geniální! Opravdu dokáže konkurovat běžným desktopovým editorům, protože disponuje nástroji jako křivky, klonovací razítko, takže jej může využívat i profesionálnější uživatel. Disponuje nápovědou, kde se můžete účastnit i diskuze. Opravdu rychle reagují na dotazy a většinou Vám přesně poradí, jak problém vyřešit.

Moje hodnocení:  75 %

PhoenixPhoenix

Závěrem

To, co v minulosti bylo pouhým snem, je v této době skutečnosti. Již není potřeba instalace miliónu různých aplikací, ale vše můžete dělat online na internetu přes své webové rozhraní. Samozřejmě, že kvalitativně stále vede desktopová aplikace, ale myslím si, že časem se vše srovná a lidé budou online aplikacím více věřit a hojně je začít používat. Osobně některé grafické online editory používám a mohu Vám říci, že pro běžné použití naprosto geniální nástroj.

Článek Vektorová grafika na internetu - Vybíráme nejlepší online služby byl publikován 26. listopadu 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...