Nejlepší souborové manažery zdarma

Sponzorované odkazy

Nejlepší souborové manažery zdarma

Znáte to, každý se s tím v životě musel alespoň jednou setkat. V počítači máte nespočet dat a souborů, ale najít ten správný soubor je někdy opravdu nadlidský výkon. A proto Vám chci představit několik souborových manažerů, které Vám práci s daty velice zpříjemní a budete s nimi pracovat rychleji a efektivněji. Chcete-li pracovat se soubory co nejpohodlněji a nejefektivněji, tak je potřeba si pořídit plnohodnotný souborový manažer, který Vám s tímto velice rád pomůže. V dnešním článku Vám představím pár programů, které bych doporučoval vyzkoušet, případně poté dále používat. Všechny níže uvedené aplikace jsou zcela zdarma, takže není potřeba placení žádných poplatků apod.

Co je souborový manažer?

Jedná se o moderní souborové správce, které vizuálně dokážou pracovat s několika okny najednou a tudíž práce se soubory bude rychlejší a efektivnější. Mezi hlavní výhody souborových manažerů patří sdružování souborů dle přípony. A jak to vlastně funguje? Stačí si zvolit příponu, jakou chcete zobrazovat a poté necháme program sám začít pracovat. Perfektní je práce s několika soubory najednou. Ideální je pro práci s několika daty najednou, stačí si vybrat data, které chcete zpracovat. Můžete jej zkopírovat, archivovat a nebo smazat, případně editovat dle vlastního uvážení. Nemusíte mít obavy, že program neumí dělat nic jiného, než jenom přesouvat data z jednoho okna do druhého. Umí daleko více, například práci s internetovými prohlížeči, editovat HTML stránky, komprimovat a dekomprimovat soubory apod.

Total Commander

Dle mého názoru se jedná o naprostou jedničku ve své třídě! Total Commander je multiplatformní aplikace pro kompletní správu Vašeho disku. Nabízí nespočet kvalitních funkcí a nástrojů, od práci s FTP serverem, s internetovými prohlížeči, či HTML stránkami apod. Disponuje možnosti archivace souborů, převodem do jiných formátů apod. Do aplikace si můžete nechat nainstalovat několik různých pluginů, které tento program dokáži ještě více vylepšit. Navíc je zcela zdarma a disponuje českou lokalizací!

Moje hodnocení:  99 %

Total CommanderTotal Commander

FreeCommander

Pokud nechcete, a nebo prostě nemáte rádi aplikaci Total Commander, tak Vám doporučuji vyzkoušet program FreeCommander. Program nabízí nejrůznější nástroje a funkce, dále pak pohledy a adresářový obsah. Jako u výše uvedeného programu tento nabízí i práci s FTP serverem, archivací, komprimací, možnosti porovnání jednotlivých souborů, ale také možnost synchronizace, vytváření kontrolních součtů a nebo měnit atributy jednotlivých dat.

Moje hodnocení:  85 %

FreeCommanderFreeCommander

AB Commander

Moderní souborový manažer AB Commander nabízí zajímavé funkce a nástroje, které pro práci se soubory budete využívat. Klasicky zvládá mazání dat, přejmenování souborů, editace, hledání v datech, ale také disponuje možnosti využití internetového prohlížeče, synchronizace dat, prohlížení obrázků apod. Program je k dispozici zcela zdarma, ale můžete si zaplatit i full verzi, která nabízí ještě více nástrojů a funkcí, které ve zdarma verzi bohužel nenajdete.

Moje hodnocení:  80 %

AB CommanderAB Commander

Závěrem

Domnívám se, že souborový manažer musí používat snad každý uživatel internetu, respektive počítače. V počítači naleznete strašnou spoustu dat, tak je potřeba se v tomto nějakým způsobem vyznat. A proto Vám doporučuji vyzkoušet program, který Vám nebude nejvíce vyhovovat. Obecně platí, že všechny aplikace pracují na stejný způsobem, jen se liší v několika maličkostech a nebo mají odlišné nástroje a funkce.

Článek Nejlepší souborové manažery zdarma byl publikován 12. listopadu 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...