Diskuse ke článku Opera 28: Rychlý prohlížeč vrací úder a přináší i synchronizaci

nevím nevím

Napsal/a: já ... :-)

Přidáno: 25.03.2015 12.15

Odpovědět

Operu jsem míval rád. Současná podoba opery ale jen těžko hledá právo na existenci. Minimum funkcí, stále jen obtížně použitelná napodobenina záložek, je sice o něco rychlejší než konkurence, ale stále, když chci rychlý a malý prohlížeč, použiju radši tu starou verzi z r. 2013. Podle mě není stále nic, čím by aktuální verze opery vynikala, aby měl někdo důvod ji instalovat.

RE: nevím nevím

Napsal/a: Vojtěch Král

Přidáno: 25.03.2015 12.30

Odpovědět

Já dlouho hledal po staré Opeře něco rozumného, v čem chodí Google Dokumenty a další funkční prvky, se kterými má stará Opera problémy… Možná by stálo za vyzkoušení prohlížeče Vivaldi – jde o „rekonvalescenci“ staré Opery, ale prozatím je ve fázi Tech Preview 2 – pro běžné nenáročné užívání však v pohodě :-)

Vivaldi

Napsal/a:

Přidáno: 25.03.2015 20.19

Odpovědět

Souhlasím, vivaldi je slibná záležitost, spíš ale taky jen do budoucna. Zatím asi ještě ničím nevyniká. Jinak máte pravdu v tom, že současná opera je rychlejší a menší, než hlavní konkurence (chrome-firefox-IE), na usb to dostanete a nejdůležitější doplňky pro ni taky jsou. Pokud jsou pro vás důležité google dokumenty, pak tedy chápu vaši radost. Já stále ještě skoro vše, co mě zajímá, otevřu i ve staré opeře a jako její nejméně špatnou náhradu používám firefox s řadou doplňků a vypnutými aktualizacemi, který tak umí víceméně skoro vše, co měla stará opera.

Diskuze k článku

Aktivní odkazy nejsou v komentářích povoleny