Kerish Doctor 2015 - Komplexní správa a údržba systému v jediném balení

Sponzorované odkazy

Kerish Doctor 2015 - Komplexní správa a údržba systému v jediném balení

Od mnoha lidí už jsem stokrát slyšel, že Windows jsou viry samy o sobě. Proto se mnoho firem a zprostředkvovatelů snaží o zúročení chyb operačního systému. Tak vymýšlejí tune-upy, utility pro optimizaci, čističe odpadů apod. A dalším nástrojem v evoluci údržby je právě Kerish Doctor 2015.

Čím zaujme

Při instalaci je zajímavý hned začátek. Pouze a jen 4 jazyky na výběr? A ze čtyř jazyků je právě čeština jedním z nich? Nemluvě o hlasovém záznamu, který leckoho může také překvapit (škoda, že zde čeština chybí). Na výběr je „ochrana“ v reálném čase se všemi výhodami nebo manuální nastavení jednotlivých kategorií. Po 15-i dnech, ale i před, si za necelou pětistovku můžete objednat na rok plnou verzi nebo za více na dva, na tři roky až pro tři počítače.

Licence Cena v USD
Jednoletá 19.95
Dvouletá 29.95
Tříletá 39.95

Tak trochu návodem

Na oficiálních stránkách lze stáhnout frroční licence pro až 3 počítačeee of charge verze (bezplatná plněhodnotná verze) fungující 15 dní, ač se zdá, že slibuje plné rozhraní a funkčnost programu, tak tomu tak není. Po kontrole, tak jako u jiných utilit pro optimizaci, Kerish Doctor 2015 napíše: „Tato kategorie problémů nemůže být odstraněna ve zkušební verzi.“ viz obr. Ovšem výhodou je zde neatakování tím, abyste si po odkliknutí kontroly okamžitě koupily premium verzi. Nikoliv! Ani vám zpětně už nedává zobrazení již zmíněných kategorií, které nemohou být odstraněny.

Funkce údržbyFunkce údržby

Jednotlivé funkce

Junk files (Digital trash) – V přesném překladu odpadní soubory, je funkcí, jak už napovídá název, která v počítači maže veškeré dočasné soubory zaznamené na harddisku. Do této kategorie patří soubory cookies, dočasné položky při instalacích, odinstalacích, při používaní uživatelských dokumentací od Microsoftu (Word, Excel, Powerpoint atd.), ale například i při tisku, kde Windows vytváří dočasnou frontu. Z těchto je nejvíce rozsáhlý nepochybně předposlední sektor, to je Word apod. Kvůli vratným změnám při úpravách dokumentů a prezentací, ale i kvůli náhlému selhání systému. Výhodou u Kerish Doctor 2015 je brání v potaz datum a čas vytvoření dočasného souboru, tudíž se nemůže stát, že vám smaže dočasný soubor, který stále systém potřebuje ke svému chodu.

Diagnostika a servisDiagnostika a servis

Real time failure detection – Při pravidelném prověřování a opravě chyb registru a poškozených klíčů zajišťuje snížení rizika selhání systému na minimum. Také zašťiťuje největší databázi nejčastějších problémů systému Windows, díky které snadno opraví nastanuté problémy.

Performance – Snaží se o zlepšení chodu výkonu počítače. Optimalizací nastavení operačního systému, provozu systémových služeb a parametrů připojení k internetu k dosažení špičkového výkonu. Game Booster technologie zlepšuje výkon pro počítačové hry.

NástrojeNástroje

Protection – Zaměřuje se především na aplikace a zranitelnost. Hrozby typu malware ničí a předchází jim. V konečném důsledku, i když malware zablokuje počítač, tak si Kerish Doctor 2015 poradí.

Control – Kontrola nad aplikacemi, které se spouští při startu systému i nad takovými, které vám například chtějí změnit natrvalo domovskou stránku.

Inteligentní čištění počítače.Inteligentní čištění počítače.

A výsledky?

Osobně bych to nazval: „Klasika.“, v reálném čase má dopad na RAM vcelku vyšší ve srovnání s mnohými uživateli používaným CCleanerem (ten ovšem není tak komplexní). Kerish Doctor 2015 nepochybně maže nejvíce dočasných souborů a jeho hlavní nevýhodou je, i když nechápu proč, nevysypávání koše, na to vývojáři jaksi zapomněli.

Hodnocení redakce:  80 %

Výhody:

  • Čeština
  • Komplexní
  • Přehledný
  • Příjemné prostředí

Nevýhody:

  • Placený
  • Nevysypává koš
  • Střední zátěž systému (při práci)

Článek Kerish Doctor 2015 - Komplexní správa a údržba systému v jediném balení byl publikován 13. dubna 2015 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Daniel Jiříček. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...