Velikonoční přání aneb Posíláme pohledy na poslední chvíli

Sponzorované odkazy

Velikonoční přání aneb Posíláme pohledy na poslední chvíli

Stále jste nestihli poslat svým přátelům a známým přání k letošním Velikonocím? Klasické pohledy mají sice své kouzlo, ale dodací doba většinou hraje v jejich neprospěch. I proto lze na internetu snadno nalézt celou řadu portálů, které umožňuji snadno a rychle posílat textová i obrázková přání. Přinášíme krátký přehled těch nejzajímavějších.

Velikonoce a jejich tradice

Velikonoce jsou jedním z nejvýznamnějších náboženských svátků, které slavíme nejenom v Evropě. Jsou opředeny celou řadou prastarých i modernějších tradic a symbolů. Typickými symboly jsou například zdobená vajíčka, jinak zvané kraslice, které symbolizují vznik nového života. Dalším z často vídaných symbolů Velikonoc je také beránek, který představuje Ježíše Krista jako oběť za spásu světa. Chybět nesmí ani velikonoční zajíček, jehož původ pochází ještě z předkřesťanských dob, kdy období Velikonoc představovalo svátek oslavující příchod jara. Chybět by neměla ani tradiční česká pomlázka pletená z vrbového proutí a ozdobená barevnými stužkami. Všechny tyto zcela typické symboly jsou základním stavebním kamenem textových i obrázkových přání na Velikonoce.

Krátké textové přání

Celá řada portálů na internetu nabízí různorodou sbírku textových přání v podobě básniček, koled a říkanek, které můžete poslat e-mailem, SMS zprávou či třeba sdílet na sociálních službách s přáteli či známými.

Výběr přání je široký.Výběr přání je široký.

Celou řadu textových přání nabízí například portál www.prani-pranicka.cz, která vedle možnosti okamžitého sdílení na sociálních sítích umožňují také zaslání vybraného textu na e-mail či třeba zdarma prostřednictvím SMS brány do sítí všech českých operátorů. Omezená je pouze délka SMS zprávy na 160 znaků. Výběr je opravdu široký a čítá téměř 400 různých přání. U každého přání nechybí statistiky používání a také hodnocení.

Samotný text je možné upravit a zdarma poslat SMS zprávou.Samotný text je možné upravit a zdarma poslat SMS zprávou.

Obrázkové přání

I když textová přání mají své kouzlo, blíže ke klasickým pohledům mají obrázková přání zpravidla posílaná e-mailem. Sáhnout můžete po nejjednodušší verzi, ve které vytvoříte vlastní e-mail, na internetových galeriích si vybere nejhezčí obrázek a doplněný o text jej vložíte přímo do e-mailu. Poté již stačí e-mail odeslat vybraným adresátům. Ovšem existují služby, které mohou zmíněný proces lehce zkrátit. Má to ale své nevýhody.

Jednou ze zajímavých služeb je bezesporu portál www.ecards.cz, kde je k dispozici na třicet různorodých přání od tradičních kreseb až po různé pokročilejší animace. Odesílání je jednoduché, přičemž stačí vyplnit vaše jméno, e-mail a adresáty vybraného přání. Doplnit poté můžete ještě text pohlednice a také hudební podkreslení. Bohužel chybí tématická, tedy velikonoční hudba. Adresát si poté musí přání vyzvednou přímo na webu, přičemž odkaz na vaše přání obdrží právě e-mailem.

Výsledné přání na Ecards.cz – nutnost prokliku na web je zbytečná.Výsledné přání na Ecards.cz – nutnost prokliku na web je zbytečná.

Další pozoruhodnou službou je například server www.poslat-prani.cz, který funguje na zcela stejném principu jako výše zmíněná služba Ecards.cz, neumožňuje ovšem přidávat hudbu.

Výběr velikonočních přání na poslat-prani.czVýběr velikonočních přání na poslat-prani.cz

V nápovědě ale obsahuje celou řadu textových básniček, které můžete doplnit do textu e-mailu k obrázkovému přání. Zde oceňuji především hezkou vizáž e-mailu a fakt, že adresát dostane obrázek i text přímo do své schránky, aniž by se musel proklikávat na jakýkoli další web. Takto si představuji internetové přání na Velikonoce.

V této formě dostává adresát vaše přání z poslat-prani.cz.V této formě dostává adresát vaše přání z poslat-prani.cz.

Portál www.obrazkyanimace.cz nabízí celou řadu statických i animovaných obrázkových přání. Zde stačí vyplnit adresátův i váš e-mail. Předmět bohužel nejde upravit, což neplatí pro samotný text. Služba nabízí snadnou tvorbu šablony pro nejznámější webové e-mailové služby, mezi nimiž nechybí GMail, Yahoo Mail, Outlook a Aol. mail. Adresát do své schránky obdrží přímo váš vzkaz i obrázek, vzhledově je ale e-mail neucelený a nezajímavý. První poslané zkušební přání navíc antispamový filtr vyhodnotil jako spam.

Jedno z mnoha poskytovaných přání na obrazkyanimace.cz. E-mail je ovšem jaksi neučesaný.Jedno z mnoha poskytovaných přání na obrazkyanimace.cz. E-mail je ovšem jaksi neučesaný.

Veselé Velikonoce

Za celou redakci SWMag.cz i HerniMag.cz vám přeji krásné prožití svátků velikonočních.

Článek Velikonoční přání aneb Posíláme pohledy na poslední chvíli byl publikován 1. dubna 2015 v 10.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...