Změna v zákonu o online hazardních hrách

Změna v zákonu o online hazardních hrách

V poslední době se v České republice horlivě diskutuje na téma hazardních her. Úvahy na změnu zákona přichází v době, kdy statistiky ukazují na stále rostoucí počet hráčů. Vyznavači her nečekají na to, až se vláda vzpamatuje, ale s oblibou investují peníze a čas do her přes zahraniční online kasina, čímž stát přichází o nemalé peníze. Přejdou po schválení nového zákona i další hráči z kamenných heren na internet? Samotný zákon ještě nemá konkrétní podobu. Není známo ani to, zda se dostanou do zákona všechny připomínky, které měli vůči zákonu samotní provozovatelé existujících kamenných kasin, heren a sázkových kanceláří. Hlavní změnou je však možnost využívat výhody online trhu v Čechách jen licencovaným kasinům. Půjde Česká republika cestou Lotyšska, Bulharska a dalších zemí, a bude cenzurovat přístup na stránky nelicencovaných společností? Mělo by to smysl, vždyť po přijetí podobného zákona v Lotyšsku, lotyšská verze známého herního portálu ruleteonline.lv dnes zobrazuje pouze reklamy kasin tam licencovaných. Zatímco česká verze ruletaonline.cz i slovenská verze ruletaonline.sk stále zobrazují zahraniční značky.

Moderní způsob hraní preferují hlavně v severských zemích, kde je velmi populární hlavně hraní automatů v online kasinu. Tento druh internetových stránek umožňuje hráčům hrát všechny klasické kasinové hry jako ruleta, blackjack, automaty přímo přes prohlížeč, anebo přes staženou aplikaci kasina. Má to více výhod, které ocení zejména zaneprázdnění hráči, kteří nemají chuť nikam cestovat a v pohodlí domova si mohou zahrát kdykoliv budou chtít.

Jackpoty online kasin šplhají na rekordní sumy, což se nedá porovnat s kamennými hernami. Proto jsou oblíbené a počet hráčů stále roste. Velké společnosti v ČR, které mají chuť investovat do licence, si připravují už dnes nové technické a softwarové řešení, aby získaly aspoň malý náskok před zahraniční konkurencí. Samotná podoba zákona bude známa až po diskuzích, ale předpokládaný je rok 2017. Už na konci tohoto roku by měly být známé podmínky, za kterých se mohou i zahraniční společnosti ucházet o český trh.

A co Slovensko? Kdy se dočkáme i my zvýšených příjmů do státního rozpočtu zdaněním zahraničních kasin na internetu?

Článek Změna v zákonu o online hazardních hrách byl publikován 7. června 2015 v 21.45 v rubrice PR články. Autorem článku je inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...