uTorrent a jiné možnosti, jak stahovat torrenty

Sponzorované odkazy

uTorrent a jiné možnosti, jak stahovat torrenty

Stahování souborů prostřednictvím sítě peer to peer, tedy pomocí takzvaných torrentů, je v dnešní době čím dál tím populárnější. Výhodou takového stahování je, že nevadí, pokud stahování na nějakou dobu přerušíte a vypnete počítač. Po jeho zapnutí zkrátka navážete tam, kde jste předtím přestali. Stahování probíhá na principu vzájemného sdílení, to znamená, že to, co stáhnete, zároveň sami poskytujete ostatním uživatelům, kteří soubor chtějí stáhnout. Pro stahování torrentů potřebujete speciální program, tzv. BitTorrentového klienta. Které jsou ty nejlepší dostupné?

uTorrent

Zřejmě nejpoužívanějším programem, který je zároveň tak trochu synonymem pro BitTorrent stahování, je uTorrent. Jeho největší předností je, že nezabírá příliš mnoho místa na disku, ale co víc, není náročný ani na výkon počítače. Proto je tak oblíbený a při provozu počítače si ho v podstatě ani nevšimnete. Velkým plusem je, že tento klient je dostupný v češtině. Existuje několik různých verzí, mezi uživateli je zdaleka nejoblíbenější verze 2.2.1, která je sice starší, ale zatím asi nejvyladěnější, a bez problémů spolupracuje s většinou trackerů.

uTorrentuTorrent

BitLord

Mezi další oblíbené klienty pro BitTorrent stahování patří BitLord. Umí v podstatě vše, co je pro úspěšného klienta BitTorrent sítě nezbytné, tedy zejména stahování více souborů najednou, vynucené stahování souboru, možnost výběru částí souboru ke stažení, ale také široké možnosti nastavení včetně proxy serverů, IP adres a dalších hodnot. Stejně jako uTorrent je dostupný zcela zdarma.

BitLordBitLord

BitTorrent

Pro síť BitTorrent existuje také stejnojmenný stahovací klient. Nejnovější verze tohoto programu je postavena na základech uTorrentu, proto mají obě aplikace velmi podobné grafické rozvržení, a ti, kteří umí pracovat s jedním, si bez problémů poradí i s druhým programem. BitTorrent ale nabízí detailnější zpracování statistik stahování pomocí grafů, takže máte větší přehled o vašem stahování. Podobně jako uTorrent vyniká ve své rychlosti a nenáročnosti.

BitTorrentBitTorrent

BitComet

Jeden z nejlepších programů pro stahování torrentů. BitComet se řadí mezi opravdovou špičku a pokud vyžadujete od klienta i pokročilé funkce, rozhodně vás nezklame. Kromě toho, že má základní funkce, které dnes již patří mezi standard, tedy stahování více souborů najednou, nastavení rychlosti stahování i nahrávání dat nebo široké možnosti nastavení, vás zcela jistě potěší možnost náhledu stahovaných souborů, kdy si můžete prohlédnout část souboru, kterou jste již stáhli.

BitCometBitComet

Opera

Externího klienta pro BitTorrent si nemusí stahovat uživatelé webového prohlížeče Opera, do kterého je klient pro stahování torrentů již nějakou dobu integrován. Pokud tedy máte tento prohlížeč a nechce se vám instalovat do počítače další program, nemusíte. Opera zvládne všechny základní funkce včetně několika možností nastavení. Obsahuje také zabudovaný vyhledávač torrentů.

Článek uTorrent a jiné možnosti, jak stahovat torrenty byl publikován 10. srpna 2015 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Pavel Šašek. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...