Tvorba webových stránek snadno a rychle. Jaké máte možnosti?

Sponzorované odkazy

Tvorba webových stránek snadno a rychle. Jaké máte možnosti?

Chcete si vytvořit svůj vlastní web, ale nevyznáte se v programování, nechcete zároveň ani platit nikomu, kdo by vám web naprogramoval, a možnosti, které vám nabízejí blogovací služby vám tak úplně nevyhovují? V dnešní době už to není žádný problém, již řadu let působí na českém trhu mnoho stránek, prostřednictvím kterých si můžete vytvořit svůj vlastní web snadno a rychle, v podstatě pomocí několika kliknutí. Celá tvorba probíhá více méně grafickou formou – změnu, kterou provedete, okamžitě vidíte, a můžete se tedy rozhodnout, zda jí uložit, nebo raději zvolit jiné řešení. My se dnes podíváme na několik takových služeb, které tvorbu webu zdarma nabízejí. Toto je jen základní přehled tří nejznámějších služeb, samozřejmě jich v rámci internetu existuje více. A ve finále stejně záleží jen na vás, která služba vám bude nejvíce vyhovovat, ať už jde o funkce editoru a možnosti tvorby stránek, nebo o ceny dodatkových služeb v rámci nabízených premium programů.

Webgarden.cz

První službou, kterou v našem výčtu uvádíme, je Webgarden. Nabízí vám možnost vytvořit si zdarma webové stránky pomocí několika kliknutí, a to za pomoci jejich vlastního editačního systému. Pokud chcete web zcela zdarma, můžete ho vytvořit s doménou třetího řádu, podporováno je ale i použití vlastní domény. Provozování webu ve free variantě nic nestojí, provoz je financován z reklamy. Webgarden nabízí široké možnosti nastavení vzhledu stránek, menu, ale také pokročilých funkcí. Velmi snadné je například vkládání videí z Youtube, používání Flash prvků, tlačítek pro sdílení na sociálních sítích, nebo například systém Google Analytics pro sledování návštěvnosti.

Webgarden nabízí intuitivní ovládáníWebgarden nabízí intuitivní ovládání

eStránky.cz

eStránky působí na našem trhu již řadu let, a i když je možná někteří z vás mají zafixované jako nehezké weby se zastaralým designem, už tomu tak dávno není. Pokud se rozhodnete vytvořit si web přes eStránky, máte k dispozici v rámci programu zdarma patnáct šablon, u kterých si můžete upravit barevné rozložení. Šablony jsou navíc responzivní, tedy přizpůsobené pro zobrazování na mobilních telefonech a tabletech. K webu zdarma dostanete 200 MB prostoru pro vaše data. Přes administraci stránek si navíc můžete jednoduše dokoupit doplňkové služby, pokud o ně máte zájem – například možnost provozovat stránky na vlastní doméně, nebo úpravu vzhledu profesionálním programátorem.

estránky.czestránky.cz

Webnode.cz

Další řešení, které máte v češtině k dispozici, je Webnode.cz. Nabízí přehledný systém pro tvorbu stránek, rychlou registraci a zprovoznění webu, a samozřejmě i zde je možnost provozovat stránky zcela zdarma – a dokonce ani v tomto případě se vám na webu nebudou zobrazovat žádné reklamy.

Založit web na webnode je snadnéZaložit web na webnode je snadné

Samozřejmostí je možnost provozovat web na vlastní doméně. Příjemným bonusem je základní optimalizace pro vyhledávače, tzv. SEO, díky které budou vaše stránky lépe postavené ve vyhledávačích, a tedy budete mít i více potenciálních návštěvníků. Na Webnode.cz si můžete vytvořit i firemní stránky nebo jednoduchý eshop na stejném principu, a i ten můžete provozovat zcela zdarma.

Článek Tvorba webových stránek snadno a rychle. Jaké máte možnosti? byl publikován 26. června 2015 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Pavel Šašek. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...