Jak si zařídit pracovní koutek, aby vás nikdo nerušil a cítili byste se v něm dobře?

Tagy:  kancelářské židle, kancelář, koutek, stůl, pc stůl, pracovna, byt, dům, interiér

Jak si zařídit pracovní koutek, aby vás nikdo nerušil a cítili byste se v něm dobře?

Pracujete často z domu, ale nemůžete si v bytě zařídit vlastní pracovnu? Vytvořte si alespoň vlastní pracovní koutek, kde budete mít dostatečné pohodlí a klid na svou práci. Většina lidí si jej zařizuje v obývacím pokoji, což je bezesporu nejlepší místo. Často se ale pracovní koutek vyskytuje i v ložnicích, jenže ve večerních hodinách může ťukání do klávesnice či světlo rušit partnera. A hlavně – ložnice má být místem odpočinku, nikoli práce.

Bez pracovního stolu se neobejdete

Základem je samozřejmě stůl na PC. Zvolte si správně jeho velikost, aby v místnosti nepůsobil nepatřičně. Pokud je to možné, použijte stejný materiál a dekór jako u ostatního nábytku v pokoji. Jinak by mohlo dojít k optickému narušení harmonie celé místnosti. Důležitá je také správná výška pracovní desky, abyste se u práce nemuseli hrbit.

Je sice jasné, že umístění si nebudete moci příliš vybírat, ale pokuste se zvolit si takové místo, kde je dostatek denního světla, tedy co nejblíže u okna. Pokud budete pracovat i večer či v noci, nezapomeňte také na noční osvětlení, které zajistí kvalitní lampy, abyste si nekazili oči.

Šikovné řešení pro malé místnosti – výklopné stoly

Pokud se vám kvalitní stůl do místnosti nevejde, nevolte nějakou levnou náhražku, která se vám při první příležitosti rozpadne. Pro tyto případy jsou totiž k dostání speciální výklopné stoly. Snadno a rychle je složíte do skříňky, která je obvykle vybavená kolečky, takže ji snadno přemístíte, kam budete potřebovat. V každém případě si na pracovním stole udržujte pořádek. Pořiďte si přehledné šanony, poličky a zásuvky, abyste polovinu dne nestrávili tím, že na stole budete něco hledat. Všechno potřebné budete mít stále po ruce.

Kam umístíte své PC?, autor: kuponoKam umístíte své PC?, autor: kupono

Kancelářské křeslo vybírejte pozorně

Nepostradatelnou součástí každého pracovního koutku či pracovny jsou také kancelářská křesla a židle. Nebojte se do nich investovat, jinak by se mohlo stát, že za pár měsíců budete trpět zánětem šlach – nebo se v horším případě dostaví i bolesti zad, které se léčí velice dlouho.

Samozřejmostí by u křesla měla být stabilní základna s pěticípou hvězdicí s kolečky a nastavitelná výška židle i opěrek. Pokud trávíte spoustu času sezením u počítače, volte židli i s podpěrkou­ hlavy.

Zařiďte si vše z pohodlí domova

Nesnášíte nakupování a zdlouhavé vybírání? Pokud se vám nechce nikam chodit, máme pro vás šikovné řešení. Můžete si koupit nejlepší nábytek online na webových stránkách. Vše si vyřídíte z pohodlí domova a nestane se, že by se vám nějaký prodavač snažil vnutit zboží, které je nekvalitní či které ve skutečnosti vůbec nepotřebujete. Na výběr nábytku budete mít dost času a nikdo na vás nebude tlačit a vyrušovat vás všetečnými otázkami.

Článek Jak si zařídit pracovní koutek, aby vás nikdo nerušil a cítili byste se v něm dobře? byl publikován 16. prosince 2014 v 17.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...