Diskuse ke článku Petr Svoboda: Série Polda je moje srdcovka

nice

Napsal/a: Gerri

Přidáno: 20.04.2016 11.17

Odpovědět

Hezký rozhovor, Polda je jedna z mých srdcových herních sérií. Všechno sem měl krabicově (u prvních her to byly opravdu krabice :)..). Doteď považuji Poldu 4 za jednu z nejlepších českých adventur, tak mě trochu mrzí že v rozhovoru o ní nebylo více. Jinak,… big up do další tvorby! Doporučuji se vrátit k polovážné čtyřce, trochu misteriozně založené, logické puzzly, klasické ovládání… :)

RE: nice

Fastmancz

Odpovědět

Skvělý rozhovor. Jinak se přikláním k Gerrimu. Polda 4 byla opravdu jedna z nejlepších a z nostalgie jsem si jí zahrál a dneska dohrál. Nejlepší na Polda 4 byl jednoznačně promyšlený příběh, jinak dále to byla atmosféra, hudba, animace a další. Hmm.. nebylo by špatné se opět setkat s profesorem Santusovem a jeho strojem času :).

Super rozhovor

Napsal/a: Fikus

Přidáno: 26.06.2016 22.56

Odpovědět

Díky za tento rozhovor, hodně mě obohatil. Já začal až s Poldou 2, který jsem si zamiloval, líbila se mi na něm hrozně ta kostrbatá grafika, která u dalších dílů už bohužel odpadla, další věcí je skvostný dabing, který celou sérii doprovází a jeho kvalita je parádní. Za sebe říkám, že pátý díl byl skutečně slabý, jelikož si ho ani nepamatuji, jen vím, že to bylo něco moderního a to je tak vše. Co se týče komičnosti a celkového uspokojení ze hry se mi dostalo právě s dvojkou(zajímavé NPC a lokace) a čtyřkou. Bylo zajímavé si zahrát díly ve 3D, nicméně zpětně musím říct, že to není to pravé ořechově a adventury by se měly držet pěkně 2D kabátku. Lépe to k nim padne. Když jsem se dozvěděl o skutečnosti, že vyjde šestý díl, tak jsem onoho dne vydání okamžitě vyrazil do JRC si hru koupit, jelikož jsem pyšný a neskutečně mile mě překvapila ta nostalgická novinka. Co se kvality šestky týče, rozhodně to není špatný díl, ale je znát, že už se to dalo krapet jiným směrem a celý díl byl takový … nemastný neslaný a spíš rebootovací bych řekl. Grafika byla zajímavá ale nepřišlo mi to už tak nasáklé atmosférou a vtipem jako ty staré díly. Každopádně doufám, že pan Svoboda se svými kolegy dokončí ve zdaru i sedmý díl! Jinak k tomu pirátství, je to hodně smutná ale bohužel pravdivá skutečnost, aktuálně valí cestu proti pirátům denuvo, na kterém se tuším podílí i samotný bývalí codeři z demoscény.

Diskuze k článku

Aktivní odkazy nejsou v komentářích povoleny