Sdílení videí a dat – Co je důležité při výběru služby?

Sdílení videí a dat – Co je důležité při výběru služby?

Sdílení videí má stále větší a větší popularitu a to především z důvodu, že zachytit daný moment videem je leckdy snazší, než jej vyfotit a do fotografie vměstnat vše potřebné. Čeká nás doba, kdy budou fotografie z oslav, akcí, přátelských sešlostí minulostí? Na toto tvrzení je přeci jen zatím ještě brzo. Jedno je ale zřejmě – nutností bude služba schopná pojmout dostatečné množství videí.

Větší volnost tvorbě

Tvorbě se v oblasti videa meze nekladou, ale má, podobně jako fotografie, svá úskalí a doporučuje se vyhýbat různým klišé. Nicméně pro potřeby zachycení určité události a jejímu dalšímu sdílení, je kvalita lehce posunuta do pozadí. Na technické kvalitě lze také šetřit, ať už z hlediska vyšší komprese či nižšího rozlišení. Řada uživatelů má ale přísnější pohled právě na technickou kvalitu. Rostou nároky, roste kvalita a s ní spojená úskalí.

Problémem totiž může být nepříjemně úzká internetová přípojka na straně poskytovatele. Pokud navíc služba získává na popularitě, vytížení značně stoupá až vyústí v nepříjemné výpadky. Následkem toho nejenže se zastaví nahrávání videí, ale také nebudou moci uživatelé přistupovat k nahraným videím. Konektivita by měla uživatele omezovat jen v rámci jejich rychlosti připojení a je tedy důležitým argumentem pro výběr správné služby.

I jednoduchý přehrávač obstará mnoho práce.I jednoduchý přehrávač obstará mnoho práce.

Snadné a rychlé sdílení

Čistě jen soubory ke stažení jsou praktické, dobré ale je, když služba podporuje přímé přehrávání z webového prohlížeče pomocí vlastního přehrávače. Ušetří se totiž čas, po který by uživatel a potenciální divák vyčkával, než se data stáhnou. Takto snadno může hned z výkopu jednak video sledovat, jednak jej v časové ose volně procházet. V současnosti také není ideální, pokud je přehrávač postavený na Flashy, od kterého dávají tvůrci webových prohlížečů ruce pryč především z důvodu problematické bezpečnosti.

Uživatelé v posledních letech podstatně více dávají na slovní spojení sleduj online, neboť mají nabízený obsah v podstatě okamžitě k dispozici. Jak již popisuji výše, stahovat jednotlivé díly seriálů, pořady různého druhu, či další obsah prostě již prostě není tolik v módě.

Pokročilejší úpravy videa také nejsou na škodu. Volba kvality může pomoci při proměnlivém připojení k internetu.Pokročilejší úpravy videa také nejsou na škodu. Volba kvality může pomoci při proměnlivém připojení k internetu.

Přehraj to přímo z prohlížeče

Doba se stále žene kupředu a nároky uživatelů rostou. Navíc je tvorba tak volná, že opravdu každý může vytvořit svůj pořad, své video, či svůj seriál. Důkazem je i velký boom YouTuberů na internetu. Z na prosto neznámý lidí nadšených třeba do počítačích her se vyklubali lidé, které sledují stovky tisíc diváků. A tento druh zábavy by nikdy nebyl takový, kdyby diváci neslyšeli na slovíčka přehraj online, neměli by dostatečnou konektivitu a široký výběr v rozsáhlé konkurenci. Začít můžete i vy, nebo můžete prostě jen sdílet videa svým známým a kamarádům. Vše začíná a padá na pořádné službě. Stahovat? Ale kdepak. Přehraj to raději přímo z prohlížeče.

Článek Sdílení videí a dat – Co je důležité při výběru služby? byl publikován 29. června 2016 v 23.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...