Letní olympisjké hry 2016 – online kdykoliv a kdekoliv

Sponzorované odkazy

Letní olympisjké hry 2016 – online kdykoliv a kdekoliv

Hry XXXI. olympiády byly zahájeny 5. srpna (trvají do 21. srpna) v brazilském Riu de Janeiru. Her se účastní rekordní počet zemí, které mezi sebou soutěží v rekordním počtu sportovních disciplín. Chcete mít dennodenní přehled o dění v Riu? Prostřednictvím moderních technologií můžete okusit atmosféru olympiády na vlastní kůži a být v centru dění i vy. Tak ať vám nic neuteče. Protože nejsledovanější sportovní akce roku právě probíhá!

Brazílie je prvním jihoamerickým městem v historii, které hostí olympijské hry.Brazílie je prvním jihoamerickým městem v historii, které hostí olympijské hry.

ZÁKLADNÍ PŘEHLED LOH 2016

  • Datum konání: 5. 8. 2016–21. 8. 2016
  • Celková účast: 10 500 sportovců
  • Česká účast: 104 sportovců
  • Počet sportů: 28
  • Počet disciplín: 306

Online LOH

Oficiální webová stránka

Nejspolehlivější informace o Letních olympijských hrách hledejte na oficiálních webových stránkách akce rio2016.com. Stránka obsahuje nejnovější výsledky, získané medaile, informace o sportovních disciplínách, aktuálním dění, výsledcích. Přes tuto stránku lze zakoupit lístky na jeden ze čtyř stadionů, kde LOH probíhají (sportoviště Barra, Maracana, Copacabana nebo Deodoro. Stránka je přehledná, pro uživatele komfortní. Fanouškům stránka nabízí atraktivní funkční design. Nevýhodou stránky jsou video záznamy z her a samozřejmě chybějící české rozhraní.

Oficiální webové stránky olympiády.Oficiální webové stránky olympiády.

Informační kanály

Stěžejní informační portál LOH je pro fanoušky preferující češtinu bezesporu stránka českého olympijského výboru www.olympic.cz:. Stránka je neustále aktualizovaná a přináší tak ty nejnovější informace z dění v Riu. Pokud hledáte konkrétní informace například o sportovcích či sportovních disciplínách, mezi které se po téměř 112 letech opět zařadil golf a ragby o sedmi hráčích, jste na správné adrese.

Olympiáda znamená velikou slávu. Není snad internetových novin, kde by neexistovala v současnosti příloha věnovaná aktuálnímu dění v brazilském Riu. Současné výsledky, program nebo videa můžete zhlédnout například na online verzi novin IDnes. Doporučíme vám i sekci LOH na stránkách www.sport.cz.

Sociální sítě

Sociální sítě jsou dnes nejrychlejším způsobem pro sdílení informací. Pro opravdové fanoušky olympiády doporučujeme využít některý z kanálů vybrané sociální sítě. Dostane se vám tak plnohodnotný zážitek z olympiády, aniž byste museli do Brazílie. Olympiádu můžete mít pořád jako na dlani.

Na LOH se s předstihem připravil Google, který ve svém vyhledávači nabízí kompletní speciál v češtině. Na přílohu se dostanete jednoduše přes Google vyhledávač, kde stačí zadat některý z pojmů LOH. Získáte kompletní program, přehled disciplín a výsledky s možností filtrace jenom pro Českou republiku. Obsah je optimalizován i pro mobilní telefony, ve kterém vypadá jako běžná aplikace.

Googlovský speciál o olympiádě.Googlovský speciál o olympiádě.

Na kanálu Youtube – Olympic je jednou z cest, kde můžete sledovat záznamy výkonů sportovců z LOH (https://www.youtube.com/user/olympic). Obdobná videa můžete zhlédnout i na českém profilu – Český olympijský tým. Výjimku netvoří ani oficiální profil s LOH na Facebooku.

Aplikace

Pro účely LOH 2016 byla vytvořena aplikace LOH 2016, která je kompatibilní s Androidem a iOSem. Zájemcům zprostředkuje kompletní soupisku sportovců českého týmu včetně nominací, exkluzivní rozhovory, články, podrobné zpravodajství z jednotlivých disciplín, aktuality přímo z olympiády, soutěže, videa, informace o členech národního týmu a další unikátní obsah ze zákulisí olympijského světa. Je zdarma. Ke stažení zde.

Našim posledním tipem je praktická appka Bezpečné Rio. Jedná se o soubor doporučení a informací o od oborníků z infekční kliniky Nemocnice na Bulovce, které se mohou hodit každému, kdo se chystá na do Brazílie Aplikace nabízí užitečná doporučení před cestou, popis a prevencí před riziky během pobytu a doporučení v případě zdravotních obtíží po návratu. Stáhnout si ji mohou majitelé mobilních zařízení se systémem Android v App Store. Je zcela zdarma, a to po dobu dvou měsíců, tedy po dobu olympijských a paralympijských her. Apka pracuje i v offline režimu, což se kvůli pobytu v zahraničí hodí.

Sledujete aktuální dění olympiády někde jinde? Podělte se s námi o vaše tipy.

Článek Letní olympisjké hry 2016 – online kdykoliv a kdekoliv byl publikován 15. srpna 2016 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Iveta Holasová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...