Jak a v čem bezpečně přenášet notebook? Pravidla jsou jednoduchá!

Jak a v čem bezpečně přenášet notebook? Pravidla jsou jednoduchá!

Notebooky jsou aktuálně velice dostupným zbožím, neboť jednotlivé stroje jsou cenově rozvrstvené od základních počítačů pro serfování na internetu a základní kancelářskou práci, až po počítače, které ukojí potřeby i těch nejnáročnějších uživatelů. Jejich přenosnost je nejvýraznější výhodou, která přináší jeden problém. Jaký obal vybrat?

Jak často přenášíte?

Při výběru obalu je samozřejmě nezbytné hledět na úhlopříčku a obecně rozměry daného notebooku. V druhé řadě je vhodné hledět i na praktičnost vybraného obalu. Praktické brašny na notebook často obsahují celou řadu kapes například na dokumenty velikosti A4, vizitky, propisky a další potřebné věci, které uživatelé přenášejí v jedné brašně společně s notebookem.

Přestože aktuálně spotřeba notebooků výrazně klesá, je důležité také přemýšlet nad prostorem pro adaptér notebooku, případně pro polohovací zařízení, respektive myši či třeba trackballu. Zde vyvstává otázka, jak často a kam nejčastěji notebook přenášíte. Studenti ocení prostor navíc, neboť společně s notebookem mohou přenášet skripta nebo další podklady. Naopak do zaměstnání často není potřeba nosit napájecí adaptér, neboť mnoho bussiness notebooků je možné připojit k dokovacím stanicím.

Praktická a líbivá. Záleží ovšem na preferencích uživatelů.Praktická a líbivá. Záleží ovšem na preferencích uživatelů.

Notebook na vysokou školu?

Jak jsem již zmiňoval, studenti zpravidla oceňují více prostoru. Vedle přenášení různorodých podkladů je potřeba neustálého přesunu napříč přednáškovými místnostmi a nebo laboratořemi. Zde svoji roli zpravidla začínají hrát ochranné prvky brašen na notebooky. Neustálé přenášení notebooku totiž může značně zvyšovat možnost pádu celé brašny, ale navíc na hladinu vypluje problém přístupnosti notebooku v celé brašně či batohu. Není totiž úplně praktické, aby bylo nutné pro vyndání notebooku, vyndat také celý zbylý obsah. V rámci častého přenášení je dobré myslet i na ergonomii jednotlivých tašek, brašen či batohů. Zpocená záda v horkých dnech, škrtící šle brašny, či vrzající přezky popruhů jsou velice nepříjemným příznakem špatného návrhu brašny. Na druhou stranu plast vždy neznamená problém.

Další devízou studentské brašny je bezesporu také její vzhled. Moderní tašky na notebook přinášejí mnoho zajímavých designových prvků a stále si udržují praktičnost. Za střídmou a účelnou krásou je ale nezbytné nahlédnout do portfolia dražších výrobců.

I stylové brašny udržují správnou míru praktičnosti.I stylové brašny udržují správnou míru praktičnosti.

Obal je základ

Notebook bez obalu? Přestože je možné již při koupi vyjednat s prodejci různé pojištění, obal je vhodná investice, která přináší vedle bezpečí pro váš notebook také praktické nošení tohoto zařízení. Pokud často cestujete, je vhodné zabrousit k výrobcům, kteří nabízejí cestovní a příruční zavazadla určená pro převoz specifické elektroniky, kterou notebook bezesporu je. Obal je totiž základ, který často zachrání jinak strašidelně vypadající chvilky. Proto se nevyplácí šetřit.

Článek Jak a v čem bezpečně přenášet notebook? Pravidla jsou jednoduchá! byl publikován 18. srpna 2016 v 23.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...