CES 2017 v Las Vegas - veletrh, který určuje trendy

Sponzorované odkazy

CES 2017 v Las Vegas -  veletrh, který určuje trendy

Každoročně konaný světový veletrh spotřební elektroniky CES (Consumer Electronics Show) se pořádá už od roku 1967 v Las Vegas. Ve městě, které nikdy nespí, se objevují žhavé novinky, které se budou daný rok prodávat na světovém trhu. CES je nabitý širokou škálou produktových novinek a inovací, které usnadňují dennodenní život, šetří čas, vynakládané energie a přináší lidem radost z běžných činností. Nejnovější technologie, tablety, mobily, notebooky, virtuální realita, chytré spotřebiče nebo hlasem ovládaná auta. To vše na jednom místě! Veletrh je určen pouze pro odborníky a novináře, ale my vám přinášíme výběr toho nejzajímavějšího od společnosti LG a TP-Link.

CES 2017 v Las Vegas konaný 5. – 8. ledna 2017.CES 2017 v Las Vegas konaný 5. – 8. ledna 2017.

České start-upy letos poprvé

Letošní ročník byl výjimečný také pro naši zemi: Poprvé v historii bylo umožněno představit se začínajícím podnikatelům – a těm českým nevyjímaje. Celkově se jedná o 600 start-upů z 33 zemí. Na veletrhu jinak bude vystavovat dohromady 60 společností z České republiky. Jejich účast je podporována také ministerstvem průmyslu a obchodu.

LG Electronics

Společnost LG Electronics představila na letošním veletrhu CES 2017 řadu produktových novinek: Novou řadu LG ultra tenkých OLED televizí a Super UHD televizory s nanotechnologií, jež byly oceněny cenou Best of Innovation Award. Dále levitující bezdrátové audio a první 4K Blu-ray přehrávač, online chladničku a novou generaci bezdrátového vysávání, chytré spotřebiče LG, které se naučí chování a zvyky svého majitele nebo prémiové 4K HDR monitory pro profesionály i hráče. Nejvíce očekávanější novinkou je bezesporu levitující reproduktor, designově zajímavá sluchátka a především chytrá chladnička.

LG na CES 2017.LG na CES 2017.

Levitující bezdrátové audio

O dokonalý filmový zážitek se postará žhavá novinka v podobě scifi levitujícího reproduktoru – Levitating Portable Speaker, který vyniká svým futuristickým designem a nezaměnitelným zvukem. V čem tkví jeho tajemství? Vznášení je umožněno díky silnému elektromagnetu, který je umístěn v levitační stanici. Vaše filmové večery se promění jako mávnutím kouzelným proutku v ty hvězdné. Užívejte dokonalý čistý zvuk s vyváženými výškami díky zesilovači a technologií Dual Passive Radiaor. Reproduktor na jedno nabití vydrží téměř 10 hodin nepřetržitého přehrávání. Po vybití baterie se automaticky snese do stanice, kde se začne nabíjet. Výhodou je možnost přehrávání i v režimu dobíjení. Audio splňuje standard IPX7, což znamená záruku odolnosti vůči nepříznivým podmínkám – je možné ho použit i kdekoli v přírodě. Další předností je i možnost simultánního připojení dvou zařízení pomocí Bluetooth.

Futuristická novinka od LG.Futuristická novinka od LG.

Prémiový zvuk a čistý design – pohodlná sluchátka, která hezky hrají

Pro ještě pohodlnější poslech hudby nasaďte bezdrátové sluchátka TONE Studio se dvěma hlavními reproduktory umístěnými přímo pod ušima uživatele a dvěma vibrujícími reproduktory na klíčních kostech, které zajistí bezesporu nejlepší možný zvuk i při nižších frekvencí. Ve sluchátkách je konvektor Hi-Fi Dac (Digital to Analog), který zajišťuje přesnost zvuku a prostřednictvím zabudované funkce Dual Play je možné připojení dvou sluchátek k jednomu zdroji hudby.

Ve variantě bude také s klasickými špunty – model TONE Free, jehož tělo slouží jako nabíjecí stanice.

Online chladnička

Gurmány nadchne nový typ chytré chladničky InstaView™, podporující webOs s inteligetní hlasovou službou Alexa od Amazonu. Chladnička Door-in-Door disponuje 29palcovým dotykovým LCD displejem a díky funkci InstaView a dvěma poklepáním se rázem přemění na příkazové okno. Stav své spižírny můžete zkontrolovat bez otevírání dveří, což ušetří nejen elektrickou energii, ale i uchovávané potraviny. Zejména v obchodě oceníte možnost kontroly zásob i na dálku. O vaše pohodlí se stará vaše osobní asistentka Alexa, která pomůže s hledáním receptů, nastavením minutky, objedná vám zboží na Amazonu a v její kompetenci je řešení více než 6 000 úkolů. Prochází vám jogurt? Alexa vás upozorní.

„Snažíme se lidem po celém světě maximálně usnadnit a zpříjemnit každodenní činnosti. Ať už je to praní, vaření nebo vysávání,“ říká Andrea De Sousa z LG. „Spolupráce se společností Amazon nám pomohla vytvořit chladničku, která vaření i nakupování potravin posune na novou úroveň,“ dodává.„Snažíme se lidem po celém světě maximálně usnadnit a zpříjemnit každodenní činnosti. Ať už je to praní, vaření nebo vysávání,“ říká Andrea De Sousa z LG. „Spolupráce se společností Amazon nám pomohla vytvořit chladničku, která vaření i nakupování potravin posune na novou úroveň,“ dodává.
„Pro mnoho rodin je kuchyně jednou z nejpoužívanějších místností v domě, a také místem, kde mají doslova plné ruce práce. K ještě většímu pohodlí jim dnes stačí vlastní hlas a Alexa,“ říká Mike George, viceprezident pro Amazon Alexa. „Při spolupráci s inovativními společnostmi jako je právě LG, můžeme naplno ukázat, jak významně dokážeme zlepšit život vylepšením jednoho z nejdůležitějších spotřebičů v domácnosti,“ dodává.„Pro mnoho rodin je kuchyně jednou z nejpoužívanějších místností v domě, a také místem, kde mají doslova plné ruce práce. K ještě většímu pohodlí jim dnes stačí vlastní hlas a Alexa,“ říká Mike George, viceprezident pro Amazon Alexa. „Při spolupráci s inovativními společnostmi jako je právě LG, můžeme naplno ukázat, jak významně dokážeme zlepšit život vylepšením jednoho z nejdůležitějších spotřebičů v domácnosti,“ dodává.

Pro více informací navštivte http://www.lg.com/cz.

TP-Link – novinky, které zpříjemní a zjednoduší život v domácnosti

Ani přední světový dodavatel spotřebitelských a podnikových síťových produktů nemohl chybět na letošním CES, kde představil inovativní digitální technologie v podobě nejmodernějších bezdrátových routerů a inteligentních zařízení. Společnost TP-Link exkluzivně vyvinula řadu Wi-Fi systémů s označením Deco pro pokrytí celé domácnosti, se kterými výpadky a kolísání sítě nehrozí ani při zapojení více bezdrátově komunikujících zařízení. Návštěvníky veletrhu u stánku LG čekal bohatý program s ukázkami produktů s možností jejich vyzkoušení.

Revoluční Wi-Fi Router Deco M5 využívá nejmodernější topologii Wi-Fi sítí typu mesh, čímž zaručuje dokonalé pokrytí všech prostor v domácnosti. Router Deco M5 Plus s technologií Powerline disponuje technologií Powerline určenou pro přenos dat po elektrických rozvodech. Svojí konstrukcí spojuje technologii Wi-Fi a Powerline do jednoho kompaktního zařízení a nabízí širší možnosti připojení.

„Spotřebitelské nároky na připojení neustále stoupají a výrobci a poskytovatelé technologií musí efektivně spolupracovat, aby nabídli účinné řešení řízení výkonu sítě,“ říká Rahul Patel, víceprezident společnosti Qualcomm Technologies, Inc. odpovědný za produktový management. „Routery TP-Link Deco, vybavené pokročilými Wi-Fi řešeními značky Qualcomm, mají vše potřebné k tomu, aby spotřebitelům zajistily snadnější a kvalitnější připojení než kdykoli dříve.“„Spotřebitelské nároky na připojení neustále stoupají a výrobci a poskytovatelé technologií musí efektivně spolupracovat, aby nabídli účinné řešení řízení výkonu sítě,“ říká Rahul Patel, víceprezident společnosti Qualcomm Technologies, Inc. odpovědný za produktový management. „Routery TP-Link Deco, vybavené pokročilými Wi-Fi řešeními značky Qualcomm, mají vše potřebné k tomu, aby spotřebitelům zajistily snadnější a kvalitnější připojení než kdykoli dříve.“

TP Link na veletrhu také představil gigabitový router AC2300 s podporou technologie MU-MIMO a Wi-Fi repeater RE650 AC2600, rovněž s podporou technologie MU-MIMO.

Další informace naleznete na stránkách www.tp-link.com.

Zdroj: CES, LG, TP-Link

Článek CES 2017 v Las Vegas - veletrh, který určuje trendy byl publikován 15. února 2017 v 05.00 v rubrice Programy, Internet, Technologie a Mobilní aplikace. Autorem článku je Iveta Holasová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...