Svátek zamilovaných se blíží - pošlete své lásce přání

Sponzorované odkazy

Svátek zamilovaných se blíží - pošlete své lásce přání

Blíží se 14. únor, tedy velký den pro mnoho zamilovaných. Svátek lásky a náklonnosti mezi intimními partnery se ujal téměř po celém světě a každoročně ho slaví miliony lidí. V tento den se na důkaz naší lásky k blízké osobě posílají jako pozornost dárky, květiny, cukrovinky ale především přání, takzvané Valentýnky. Darujte i vy něco výjimečného. Zkuste to netradičně. Zkuste vytvořit vlastní online přání.

Den naplněný láskou

Pokud máte svatého Valentýna za americký svátek, nenechte se zmýlit. Svátek všech zamilovaných má totiž ryze evropské kořeny. Svátek je pravděpodobně odvozen od svátku Luprecalia slaveném už ve starověkém Římě. V předvečer tohoto dne se házely do urny lásky lístečky se jmény dívek. Druhý den každý mladý muž tahal po jednom lístečku a dívka, jejíž jméno si vytáhl, se stala jeho „přítelkyní“ po celý následující rok. Dle legendy byl tento den pojmenován jako Den svatého Valentýna díky knězi Valentýnovi, který žil ve 3. století v Terni. Oddával zamilované dvojice. Císař Markus Aurelius Claudius v té době zrušil manželství, protože chtěl zamezit jejich případného rozptýlení od vojenských povinností. Kněz však dále pokračoval v oddávání zamilovaných párů i po tomto zákaze. Sv. Valentýn tak upadl v nemilost císaře a zanedlouho byl na císařův příkaz popraven. A on původně svátek Luprecalia splynul postupně s oslavami mučednictví Svatého Valentýna. Druhá verze legendy praví, že Valentýn zemřel kvůli svým léčitelským schopnostem poté, co byl obviněn z čarodějnictví. Ať už to bylo jakkoliv, první verze je zcela jistě ta romantičtější a pro naše účely poslouží více.

Dle legendy Valentýn tajně oddával mladé páry, a proto byl zatčen a popraven.Dle legendy Valentýn tajně oddával mladé páry, a proto byl zatčen a popraven.

S valentýnským přáním pomůže internet

Vymýšlení zajímavých valentýnských přání není pro mnoho lidí vůbec jednoduché. Kreativitě se meze nekladou a online přání je rychlým řešením dárku na poslední chvíli, který potěší a navíc šetří vaši peněženku. Pomocí mnoha různých internetových stránek lze vytvořit Valentýnku na míru a poslat ji během okamžiku. Stačí vybrat motiv, doplnit vzkaz a e-mailovou adresu, kam má Valentýnka dorazit.

Svátek zamilovaných mnoho lidí vnímá jako komerční svátek. Online přání vás však nic nestojí.Svátek zamilovaných mnoho lidí vnímá jako komerční svátek. Online přání vás však nic nestojí.

LoonaPix

Vskutku zajímavou službu elektronických přání nabízí stránka LoonaPix.com. Na těchto stránkách můžete pracovat s vaší fotografií a upravit si ji podle nepřeberného množství různých šablon. Samozřejmě nechybí ani kategorie s láskou a konkrétně se dnem sv. Valentýna. Vytvořte jedinečnou Valentýnku a dejte ji šmrnc například s originálním fotorámečkem nebo s vloženým kalendářem. Hotovou Valentýnku můžete odeslat e-mailem nebo ji rovnou sdílejte na sociálních sítích. Vaše drahá polovička bude paf z veřejného vyznání lásky. Vytvořený obrázek si můžete navíc uložit do počítače. Zde si vybere opravdu každý.

Služba je dostupná zdarma na stránkách www.loonapix.com.Služba je dostupná zdarma na stránkách www.loonapix.com.
Služba LoonaPix vás bude bavit a zcela jistě ji využijete i pro jiné účely.Služba LoonaPix vás bude bavit a zcela jistě ji využijete i pro jiné účely.

Obdobnou službu nabízí také FunnyPhoto!, kde můžete využít různých grafických efektů. I zde je možnost stáhnutí hotové fotky do počítače. Alternativní stránky založené na obdobném principu jsou dále například FACEinHOLE nebo FuntasticFale.

Internetová aplikace FunnyPhoto! najdete na stránce www.funny.ph.to.Internetová aplikace FunnyPhoto! najdete na stránce www.funny.ph.to.

Přáníčka.net – rychlé řešení

Stránky Přáníčka.net nabízejí mnoho různých obrázkových pohlednic, do kterého doplníte vlastní text a pohlednici odešlete buď na vámi určený e-mail nebo formou SMS zprávy. Na zamilovaná přání se zde dostanete intuitivním proklikem. Poslouží zejména těm méně náročným.

Vybírejte z desítky pohlednic na www.pranicka.net.cz.Vybírejte z desítky pohlednic na www.pranicka.net.cz.

O Valentýnce máme jasno, ale nezapomeňme na doprovodná slova, protože jsou neméně důležitá. Napište, jak moc milujete, ať už svými vlastními slovy či básničkou. Na internetu jich najdete tisíce.

Připojte k Valentýnce krátký text: „Nejsladší chvíle života jsou plné smíchu, radosti a krásných maličkostí. Mít někoho takového jako jsi Ty, to je důvod k slavení lásky. Pěkný valentýnský den.“Připojte k Valentýnce krátký text: „Nejsladší chvíle života jsou plné smíchu, radosti a krásných maličkostí. Mít někoho takového jako jsi Ty, to je důvod k slavení lásky. Pěkný valentýnský den.“

Jako doplněk k láskyplné Valentýnce můžete „online“ zakoupit kytičku temně rudých růží, kterou potěšíte každou ženu. V online květinářství s doručením po celé republice ji pořídíte za cenu okolo 500 Kč (ve větších městech za menší cenu). Zejména na příležitosti jako je den sv. Valentýna jsou online květinářství s dostatečným předstihem připravena. Nabízejí i speciální kytice se záplavou srdíček či s kombinací s plyšovým medvídkem. Nemusíte se tedy bát, že si nevyberete z pestré nabídky kytek. Tajné vyznání lásky? Ani to není žádný problém v případě anonymního doručení. Kytku je vhodné objednat alespoň dva dny předem, poté je doručována zpravidla do 24 hodin. Některé obchody nabízejí za příplatek i expresní dodání. Zmiňme také možnost zaslání kytičky do zahraničí, kterou nabízí například premiuflora.cz. Takže kam to bude? Na Nový Zéland nebo do Mexika? Inu, fantazii se meze nekladou.

Květiny. Ideální dárek pro ženu. Službu online dodání kytice nabízí mnoho online květinářství.Květiny. Ideální dárek pro ženu. Službu online dodání kytice nabízí mnoho online květinářství.

A jak potěšíte svého miláčka vy?

Zdroj: Vlastní foto, Flickr.com, jednotlivé internetové služby.

Článek Svátek zamilovaných se blíží - pošlete své lásce přání byl publikován 12. února 2017 v 18.00 v rubrice Internet a Návody. Autorem článku je Iveta Holasová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...