Autoškola levou zadní aneb Štěstí přeje připraveným

Sponzorované odkazy

Autoškola levou zadní aneb Štěstí přeje připraveným

Ať už vás brzy čekají závěrečné testy v autoškole, nebo si jen chcete osvěžit či ověřit své znalosti silničního provozu, tak je tento článek právě pro vás. Ministerstvo dopravy ČR vydalo novou verzi „eTestů“, on-line testů používaných pro ověření znalostí nutných k získání řidičského průkazu pro rok 2017.

Testy jsou dostupné všem

Přestože tyto testy nejčastěji využívají žáci autoškol k přípravě na závěrečnou zkoušku z teorie, může si je zkusit vyplnit úplně každý a ověřit si, zda by testem prošel. Tímto vám odpadá shánění knih, CD a různých programů za peníze, které ani nebudete potřebovat. Na zkoušky byste se určitě měli dobře připravit, nevyplatí se nechat věci náhodě.

Oficiální znění

Otázky jsou úplně stejné jako ty, které by vás čekaly na testu. Stačí si vybrat příslušnou skupinu, nebo dokonce určitou oblast testů-například dopravní značky apod. Dají se stáhnout i vypracované odpovědi (z neoficiálního zdroje). eTesty jsou připraveny i v cizích jazycích a to v angličtině a ruštině – sice jen ukázkové, ale nebojte, pro jejich plnou verzi můžete kontaktovat přímo provozovatele systému.

Prohlížení otázek

eTesty nabízí kompletní výběr otázekeTesty nabízí kompletní výběr otázek

Na stránkách si založíte (samozřejmě zdarma) účet, díky kterému se vám bude ukládat historie vyplňování testů, nebo si můžete zasoutěžit ve svých znalostech proti ostatním. Je pro vás nachystán i filtr těch nejlehčích a nejtěžších otázek z různých okruhů (v samostatných rubrikách). Otázky z jednotlivých oblastí si můžete i jednoduše prohlížet, aniž byste je museli vyplnit. Poté si necháte zobrazit správnou odpověď. Samozřejmostí je i oznámení o průměrné době vyplnění ostatními uživateli a úspěšnosti. Také je zde možnost si je stáhnout v PDF, což vám umožní přístup k nim i bez připojení k internetu.

Pojďme se přesunout k samotnému vyplňování. Všechny eTesty obsahují náhodně vybraný soubor 25 otázek z původních testů. U každé otázky máte tři možnosti a na celý eTest máte 30 minut. Maximální počet bodů je 50, a aby jste prošli, potřebujete jich mít alespoň 43.

Ukázka z průběhu testuUkázka z průběhu testu

Trénovat můžete kdykoliv a kdekoliv

eTesty mají i vlastní aplikaci (pro Apple, i pro Android) a to ‚Autoškola-eTesty‘, takže si je můžete vzít všude s sebou a pohodlně procvičovat třeba na cestě do práce či do školy. Sice si ji budete muset zaplatit, ale určitě to bude výhodná investice. Pozor však na staré verze, nebo neoficiální aplikace. Ty vám moc nepomůžou.

Závěrem mohu říct jen to, že všem přeji hodně úspěchů. Přece jen platí, že štěstí přeje připraveným, tak to nepodceňte.

Oficiální web služby je k dispozici na adrese: www.etesty.cz

Článek Autoškola levou zadní aneb Štěstí přeje připraveným byl publikován 20. února 2017 v 05.00 v rubrice Návody. Autorem článku je Barbora Konvičková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...