Comodo Dragon 52: Bezpečný a rychlý prohlížeč na bázi Chrome

Sponzorované odkazy

Comodo Dragon 52: Bezpečný a rychlý prohlížeč na bázi Chrome

Comodo Dragon, webový prohlížeč, který je postaven na open source kódu Chromium. Tedy na stejném základu, jako všem známý Google Chrome. Má s ním společné všechny jeho klady, ale i zápory.

Comodo Dragon, ve své aktuální verzi 52. ,jde však ještě dál. Zde je spojeno Chromium, s bezkonkurenčně nejsilnější zbraní Comodo. A tou je bezpečnost. Comodo přidal, k nejnovější technologii Chromium, svoje bezpečnostní prvky. Ty jsou dnes nezbytné k optimální ochraně prohlížeče, a zaručují vynikající ochranu bezpečnosti a soukromí.

Aplikace kliknutím připojte do lišty záložek.Aplikace kliknutím připojte do lišty záložek.

Dragon od Comodo – rychlý a bezpečný

Je to rychlý, univerzální a hlavně bezpečný prohlížeč. Nabízí všechny běžné nástroje, nacházející se v konkurenčních prohlížečích, ale také něco navíc. Vysokou úroveň ochrany a bezpečnosti pro vaše data. A každý útok na váš počítač, bude o to sloźitější.

Start menu s programem Comodo Dragon.Start menu s programem Comodo Dragon.

K hlavním výhodám softwaru patří zvýšená provozní bezpečnost, rychlý přístup na webové stránky, možnost práce v anonymním režimu, minimální zatížení operační paměti, výtečná stabilita, bezpečnostní kontroly webových stránek a jiné. Comodo Dragon je schopen blokovat přístup ke škodlivým webovým stránkám a neutralizovat špionážní síť. Tento software umožňuje rozšířit své možnosti propojením různých doplňků. Comodo Dragon zakazuje sledování historie prohlížeče. A také neposílá informace o prohlížení na vzdálený server.

Možnosti rozšíření o další prvky Dragon.Možnosti rozšíření o další prvky Dragon.

Uživatel pod ochrannými křídly Draka

Na první pohled je to takové dvojče prohlížeče Google Chrome. Jsou téměř k nerozeznání. Ale bezpečnost u něho hraje daleko větší roli. Každý panel má svůj vlastní proces. Při zhroucení jednoho panelu nespadne celý prohlížeč, a my tak nepřijdeme o neuloženou práci. Comodo Dragon také klade důraz na vysokou kompatibilitu HTML5, což má za následek lepší prezentaci internetových stránek. Rychlost načítání webových stránek je srovnatelná s prohlížečem Google. Co oba prohlížeče zásadně liší, je možnost dalšího nastavení ochrany osobních údajů.

Prohlížeč Dragon je také mnohem stabilnější než Chrome, má menší nároky na paměť, a ochrana osobních údajů Mode umožňuje zastavit trvalé cookies. Vysoká podobnost s Google Chrome pak uživatelům přechod na Comodo Dragon jen usnadňuje. Comodo nabízí také další bezpečnostní programy v počítači – například Comodo Firewall a Comodo BackUp.

Práce inkognito, práce v utajení.Práce inkognito, práce v utajení.

Pokud navštívíte zabezpečený web, který má například certifikát pouze na doméně, pak většina prohlížečů to bude bez otázek akceptovat. Comodo Dragon však bude vždy přihlížet na skutečnost, že to nemusí být spolehlivé. Certifikáty domény jsou k dispozici každému, a bez ověření. Proto by neměly být považovány za přesvědčivý důkaz identity a bezpečnosti.

Comodo Dragon je stejně opatrný při práci s vašimi osobními údaji. Společnost také poukazuje na cesty ke vzdáleným serverům. Když zjistí softwarové chyby, Comodo Dragon reaguje chybovými zprávami v prohlížeči počítače. Paměťová stopa je prohlížečem poněkud snížena. Comodo totiž neobsahuje některé funkce, které jsou standardní v aktuální verzi Chromu. Jsou to synchronizace záložek a rozšíření podpory.

Možnost použití témat Chrome.Možnost použití témat Chrome.

Můžete také získat zbrusu novou sadu ikon prohlížeče, které dodají Comodo Dragon přitažlivý a odlišný vzhled od Google Chrome.

Verdikt

Comodo Dragon, http://www.edownload.cz/…net-browser/, je esteticky minimalistický prohlížeč, který je atraktivní, spolehlivější a bezpečnější. Při srovnání se svými staršími sourozenci, vyniká především svou rychlostí a zabezpečením před internetovými hrozbami.

Hodnocení redakce:  75 %

Výhody:

  • Rychlý a bezpečný prohlížeč, s architekturou Chromium.

Nevýhody:

  • Jádro Chromium, z něhož si nese klady, ale i zápory.

Podporované OS:
Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 / 8.1, Windows 10

„Náš tip na závěr:“
Příznivci Mozilla Firefox též nepřijdou zkrátka. Pro ně je připraven Comodo Ice Dragon. zdroj: Comodo.com, Google obrázky: Comodo.com.

Článek Comodo Dragon 52: Bezpečný a rychlý prohlížeč na bázi Chrome byl publikován 27. února 2017 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Daniel Voňka. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...