Comodo Ice Dragon 50: Bezpečný Firefox zdarma

Sponzorované odkazy

Comodo Ice Dragon 50: Bezpečný Firefox zdarma

Zbystřit by měli všichni, kterým se zalíbil internetový prohlížeč Comodo Dragon, ale z nějakého důvodu jim nevyhovuje. Snad, že je postavený na open source kódu Chromium, a vy Google Chrome zrovna nemáte moc v lásce. Jejich podobnost, se totiž nezapře.

Zpráva o ukončení instalace Ice Dragon.Zpráva o ukončení instalace Ice Dragon.

Proto je připraven další produkt z řady Comodo prohlížečů, Comodo Ice Dragon, verze 50. Jeho motorem není již výše zmíněný kód Chromium. V jeho útrobách tepe open source renderovací kód Gecko, na jehož základech je postavený oblíbený prohlížeč Mozilla Firefox. Chtělo by se říci, že Mozilla a Comodo Ice Dragon, jsou totožné. Ale není tomu tak.

Ice Dragon ve start menu počítače.Ice Dragon ve start menu počítače.

Jaký je tedy rozdíl mezi Mozillou Firefox a Comodo Ice Dragon?

Ice Dragon nabízí vetší ochranu soukromí a vylepšení výkonu, oproti jádru prohlížeče Firefox. Obsahuje i další funkce, jako Site Inspector malware skenování, Comodo Secure DNS a zlepšení integrace sociálních médií. Je však plně kompatibilní s Firefox plug-iny a jeho rozšířeními.

Manager nástrojů bezpečnostního režimu.Manager nástrojů bezpečnostního režimu.

Ochranný sken Site Inspector

Funkce Site Inspector je malware skenovací technologie. Site Inspector vám umožňuje zkontrolovat, zda je webová stránka škodlivá dřív, než ji skutečně navštívíte. V případě nebezpečného připojení vás varuje. Kromě toho, když procházíte web, můžete snadno využít další možnosti funkce Site Inspector. Stačí kliknout na tlačítko Scan Link z rozbalovacího menu, a to automaticky zjistí, zda stránka byla infikována malwarem či jinými viry. Když je skenování dokončeno, uvidíte podrobnou zprávu o nebezpečných hrozbách, doménových registračních údajích,

Soukromí prohlížeče s ochranou sledování.Soukromí prohlížeče s ochranou sledování.

Rychlost načítání webových stránek

Funkce Secure DNS (Domain Name System) přináší několik výhod, včetně velmi rychlého načítání webových stránek.

Comodo provozuje obrovskou síť plně redundantních serverů DNS, umístěných na optimálních místech po celém světě. To znamená, že vaše požadavky na webových stránkách jsou vždy řešeny pomocí vysokoúčinného DNS clusteru nejblíže k vám. Výsledkem je rychlejší načítání webové stránky, než kdyby jste používali DNS server poskytovatele připojení k Internetu (který sdílíte se všemi jejich dalšími zákazníky). Secure DNS uživatelům pomáhá udržovat bezpečné on-line připojení, s malware funkcí filtrování domén.

Secure DNS sestavuje, v reálném čase bloku (RBL), seznam škodlivých webových stránek. Mezi ně patří phishingové stránky, malware stránky, spyware lokality a zaparkované domény, které obsahují příliš mnoho reklamy. Budete varováni při jakémkoliv pokusu o přístup stránky, obsahující takový potenciálně ohrožující obsah. To je vysoce bezpečná infrastruktura, snižující počet nebezpečných DNS útoků.

Funkce rychlých aktualit na sociálních sítích

Našli jste zajímavou stránku nebo video? Použijte tedy tlačítko sociální média Ice Dragon. Díky němu můžete okamžitě sdílet aktuální webovou stránku se svými přáteli na sociálních sítích, jako je Facebook, Twitter nebo LinkedIn .

Kompatibilní témata od Mozilla Firefox.Kompatibilní témata od Mozilla Firefox.

Resumé na závěr

Který si tedy vybrat, Comodo Dragon nebo Comodo Ice Dragon? Ve společnosti COMODO říkají: „Naším cílem je nabídnout bezpečnou, a funkcemi nabitou alternativu, jak ke Google Chrome, tak k Mozilla Firefox, při zachování všech výhod a uživatelské přívětivosti, kterou tyto prohlížeče nabízejí.“ Volba je tak prostá. Obě verze jsou vybaveny bezpečnostními prvky a ochranou soukromí Dragon. Oba Draci obsahují vylepšení oproti originálu, a využívají další nástroje a služby Comodo.

Pokud je váš oblíbený prohlížeč Google Chrome, zřejmě se vám zalíbí Comodo Dragon. Dáváte-li přednost Firefoxu, dobrou volbou bude Comodo Ice Dragon.

Hodnocení redakce:  80 %

Výhody:

  • Rychlejší a bezpečnější alternativa k Mozilla Firefox.

Nevýhody:

  • Stejný renderovací kód jako Mozilla Firefox.

Podporované OS:
Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 / 8.1, Windows 10
zdroj: Comodo.com, Google
obrázky zdroj: Comodo.com

Článek Comodo Ice Dragon 50: Bezpečný Firefox zdarma byl publikován 24. února 2017 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Daniel Voňka. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...