KM Player - Poučili se tvůrci z chyb?

Sponzorované odkazy

KM Player - Poučili se tvůrci z chyb?

Dnes se podíváme na populární přehrávač, který je zdarma ke stažení. KMPlayer je velice pokročilý videopřehrávač, který funguje na Windows/Mac a pro majitele chytrých telefonů je tento přehrávač i na Android/IOS. Osobně jsem tento přehrávač používal již dříve, ale smazal jsem ho protože nebyl stabilní. V této recenzi si ukážeme, jestli stojí za to si ho stáhnout a podíváme se i na jeho mobilní verzi.

Úvod

Instalační soubor má velikost nějakých 35MB a na to jak malý je, v sobě ukrývá spoustu možností. Již od prvního spuštění zde není žádné zdržování. Hned na spodní liště bylo příjemné překvapení, nachází se zde zkratky pro ovládaní vida, kromě základních tlačítek (pauza, další, stop) se zde nachází i 3D, ve kterém se klasický film přepne do 3D pomocí červené a modré, hned vedle se nachází tzv. VR režim (virtuální realita) – toto tlačítko je zde přidáno nově a jedná se o funkci která pracuje s 360° videem, dále se zde nachází Intel Wireless Display a editor playlistu.

Jak už jsem zmínil síla tohoto programu je v jeho obsáhlosti. Když kliknete na uživatelskou plochu pravým tlačítkem, otevře se vám nabídka s desítkami možností úpravy od videa, až na samotný vzhled programu. Program vám pomůže při práci s titulky, s barvou videa, se zvukem, nebo třeba s rychlostí přehrávání. Je zde možnost přehrávat i hudbu, ale tuto funkci moc nedoporučuji. Když jsem se pokusil přehrát hudbu ve formátu MP3, program sice začal hrát (dokonce se spustila i zkopírovaná animace z Windows Media Playeru), ale program zamrzl a odmítal reagovat, v kombinaci s tím že primárně vykresluje nad programy to občas stojí nervy ( i správce úloh se vykreslí pod něj).

Možnosti úpravy videaMožnosti úpravy videa

Update

O program se vývojáři neustále starají. K posledním novinkám patří již zmiňovaný VR režim, který mi fungoval tedy jen v omezené formě, buď jsem viděl vše, nebo mi nešel posouvat obraz. Dále se přidala funkce regulace zvuku, ta vám zaručuje že zvuk bude odpovídat hlasitosti kterou máte nastavenou (určitě se vám již stalo, že jste si stáhli nějaký film a zvuk byl velice slabý, tato funkce se postará o to aby i tak byl nahlas a kupodivu to funguje velice dobře. Mezi další novinky patří Zrcadlení obrazu, zrychlené/zpomalené přehrávání a opakování určené stopy.

Verze pro telefon

Testoval jsem ještě aplikaci určenou pro mobilní telefony s Androidem. Z té jsem ale velice zklamaný. Hned na úvod je vidět obrazovka kterou z 50%zabírá reklama a pokud se pokusíte kliknout na nějaké video, tak vám v tom zabrání reklama přes celou obrazovku. Navíc aplikace potřebuje ke startu oprávnění k telefonu, čímž jí umožníte vytáčet čísla. Otázkou zůstává na co to potřebuje? Pokud se pokusíte se přehrát některý z .avi formátů, zjistíte že ty nejsou podporovány. Krásné že? To aby jste měli v telefonu 2 přehrávače, ale i přes to je to v celku slušný přehrávač s více než 10 Mil stažení a 4.2 hodnocení na Google Play.

Program má verzi i na mobilní telefonyProgram má verzi i na mobilní telefony

Závěr

Za dobu testování tohoto programu jsem se setkal s několika pády a několik vynucených ukončení, ať už to bylo při pokusu o spuštění hudebního režimu, nebo o prosté spuštění filmu v .avi formátu. Je poměrně škoda že tak propracovaný program má takové chyby. Film co jsem normálně spustil na základním Win. Media Playeru, mi nešel spustit na KMPayeru. Když přehlédnu tyto chyby tak je tento program poměrně dobrý. Na můj vkus možná až zbytečné funkce, které běžný uživatel nevyužije, ale nachází se zde i spoustu užitečných funkcí, které vám pomohou vylepšit požitek z filmu.

Hodnocení redakce: 75 %

Výhody:

  • Možnost změna vzhledu
  • Kompatibilita
  • Rozsáhlost úprav
  • Čeština

Nevýhody:

  • Časté pády
  • Občas neotevře něco s čím si poradí i běžný WP
  • Přehrávač hudby by mohl být mnohem více propracovaný

Článek KM Player - Poučili se tvůrci z chyb? byl publikován 28. dubna 2017 v 05.00 v rubrice Mobilní aplikace a Programy. Autorem článku je Vojtěch Živna. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...