Windows Defender - ustojí integrovaný antivir, virové útoky?

Sponzorované odkazy

Windows Defender - ustojí integrovaný antivir, virové útoky?

Windows Defender je antivirový program, běžící na systému Windows 10. Chrání počítače před viry, malware, spyware a dalšími hrozbami.

Je součástí operačního systému Windows 10, ale bez problémů můžete nainstalovat jakýkoliv jiný antivir. Windows Defender bude vypnut novou antivirovou aplikací.

Windows Defender je řešení antivirového zabezpečení, které zajišťuje komplexní ochranu v reálném čase, před softwarovými hrozbami z e-mailu, cloudu a webu.

kontrolní hlášení Defenderu: Jste chráněnikontrolní hlášení Defenderu: Jste chráněni

Dříve zvaný Microsoft Security Essentials, dnes Windows Defender. Zjistíme, zda se změnilo něco k lepšímu. Jeho antivirová ochrana, nebyla v předchozích letech, hodnocena příliš kladně. Jednalo se o průměrný antivir, který, konfiguračně slabší počítačové soustavy, zbytečně zatěžoval a zpomaloval, a ani jeho antivirová detekce nebyla nikdy na předních místech, žebříčků testovacích společností.

U Microsoftu říkají:

Komplexní zabezpečení jako standard Windows 10 přináší integrovanou ochranu. To znamená více funkcí zabezpečení, bezpečnější ověřování a trvalé aktualizace po celou dobu podporované životnosti zařízení, které vás nestojí nic navíc. Windows 10 je bezpečnější díky programu Windows Defender a Windows Firewall.

Propojení Windows Defender s portálem ATPPropojení Windows Defender s portálem ATP

Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) je služba, která pomáhá odhalovat a vyšetřovat pokročilé rezistentní hrozby z internetové sítě, a adekvátním způsobem na ně dokáže reagovat.

Jedna ze schopností v této službě, vám umožní přejít výstrahy zabezpečení, a porozumět rozsahu a povaze případného porušení. Můžete odeslat soubory pro hlubší analýzu a získat výsledky, aniž by opustil ATP portál Windows Defender.

Windows Defender ATP spolupracuje s existujícími bezpečnostními technologiemi Windows vašeho počítače, jako je například Windows Defender AppLocker, a jiných ochranných prvků, vašeho zařízení. Také může spolupracovat, bok po boku, s bezpečnostními řešeními jiných antivirů a antimalware produktů.

Windows Defender ATP využívá technologie a odborné znalosti společnosti Microsoft, které dokáží odhalit sofistikované počítačové útoky:

Zkoumá a vyšetří byť jen stopy podezřelého chování

Snadno prozkoumá rozsah narušení, nebo podezření na nebezpečné chování, na jakémkoli počítači, přes bohatou časovou osu vašeho pc.

Soubory, URL a historii připojení k síti

Tyto a další poznatky, získá s použitím hloubkové prohlídky a analýzy dat, a to u každého souboru nebo URL.

Pokud používáte aplikaci Windows Defender ATP, ale nepoužíváte samotný program Windows Defender, jako službu ochrany v reálném čase na svých počítačích, bude program Windows Defender automaticky přepnut do pasivního režimu.

V pasivním režimu, Windows Defender bude i nadále pokračovat ve své funkci (pomocí procesu msmpeng.exe), a bude i nadále aktualizován. Nebude mít však, žádné uživatelské rozhraní Windows Defender, plánovaná prověřování se nespustí, a Windows Defender nebude poskytovat real -time ochranu, v reálném čase, před škodlivým softwarem.

Můžete konfigurovat aktualizace pro Windows Defender , ale nelze přesunout Windows Defender do normálního aktivního režimu, pokud vaše koncové body jsou vypnuty produkty třetí strany, poskytující místo Windows Defender, ochranu v reálném čase před škodlivým softwarem.

Pokud odinstalujete jiný antivirový produkt, a rozhodnete se opět používat Windows Defender, jako hlavního ochránce vašich koncových bodů, bude program Windows Defender automaticky vrácen do normálního aktivního režimu.

Nové a změněné funkce

Vylepšená detekce nechtěných aplikací a nových hrozeb využívajících ochranu cloud-based

Použití Active Protection Service společnosti Microsoft, s cílem zlepšit úroveň ochrany proti nevyžádaným aplikacím a pokročilým rezistentním hrozbám ve vaší firmě.

Integrace ve Windows 10

Windows Defender je vložen v systému Windows 10. Ve vašem počítači se zobrazí uživatelské rozhraní Windows Defender.

Windows 10 zavádí správu mobilních zařízení (MDM), správou na rozhraní systému Windows 10.

Aktualizujte a spravujte Windows Defender v systému Windows 10

Použijte Active Directory nebo Windows Server Update Services pro správu a instalaci aktualizací do vaší počítačové sítě. Konfigurujte a spusťte speciální kontrolní test, který prověří vaši webovou historii i e-mail aktivity.

Windows Defender Offline

Ručně spusťte offline skenování přímo z vašeho Windows, aniž by museli stáhovat, či vytvářet instalační médium.

Spustit skenování a konfigurovat nastavení programu Windows Defender v offline prostředí Windows. Konfigurujte rozšířené oznámení pro program Windows Defender v systému Windows 10. Povolte nebo zakážte odesílání oznámení o zařízeních se systémem Windows Defender, pro rozšířené možnosti zjištění hrozeb, a jejich odstranění.

Spuštění programu Windows Defender test z příkazové řádky

Použijte nástroj příkazového řádku ke spuštění skenování Windows Defender. Detekujte a blokujte, byť jen potenciálně nechtěné aplikace pomocí programu Windows Defender. Použijte k odstranění potenciálně nežádoucích aplikací, funkci (PUA) v Managed Windows Defender, k identifikaci a blokování nežádoucího softwaru během stahování a instalace.

V případě potíží s Windows Defender, přezkoumá ID událostí v programu Windows Defender, a přijme příslušná opatření.

Při spuštění systému Windows 10 poprvé, Windows Defender pracuje, a pomáhá chránit váš počítač, pomocí skenování škodlivého nebo nežádoucího softwaru.

Windows Defender používá ochranu v reálném čase, a snímá vše, co stáhnete a spustíte na vašem počítači.

Windows Defender v režimu off-lineWindows Defender v režimu off-line

Windows Defender Offline je silný v režimu offline. Je to skenovací nástroj, který běží v důvěryhodném prostředí, bez spuštění operačního systému.

Jak si vedl v AV TestováníJak si vedl v AV Testování

Jaký je tedy Defender Antivir?

Dle testování různých antivirů, renomované společnosti AV Comparatives a AV Test, je Windows Defender, stále jen průměrný antivir. Žádná velká zlepšení se tedy nekonají. My v redakci, oceňujeme službu ATP.

hodnocení redakce 65%

Výhody:

  • Je integrován v operačním systému Windows 10.
  • Je zdarma.
  • Velice účinná služba ATP.

Nevýhody:

  • Integrace ve Windows 10.
  • Průměrný antivir.
  • Příliš mnoho funkcí a služeb

Článek Windows Defender - ustojí integrovaný antivir, virové útoky? byl publikován 8. května 2017 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Daniel Voňka. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...