Windows 10 - Co nového přinese Creators Update?

Sponzorované odkazy

Windows 10 - Co nového přinese Creators Update?

Nový velký update Windows 10 se nazývá Creators Update. Už toto úterý, 11. dubna, se můžete těšit zejména na lepší podporu virtuální reality a práci s 3D objekty v počítači. Co konkrétně tedy od tohoto updatu očekávat?

Microsoft Paint 3D

Po neskutečně dlouhé době to vypadá, že se Microsoft pokusí alespoň částečně nahradit Malování. Podporují to sloganem „3D pro každého“. Údajně se má 3D postupně dostat do všech Microsoft aplikací, včetně sady Office. Nepůjde pouze o 3D efekty, ale také o manipulaci s nimi.

Microsoft Paint 3DMicrosoft Paint 3D
Objekt nejdříve naskenujete přes mobilObjekt nejdříve naskenujete přes mobil Poté ho vložíte do počítače, kde s ním můžete pracovatPoté ho vložíte do počítače, kde s ním můžete pracovat

Drobná vylepšení systému

Jak už jsem psal v úvodu, Windows začne podporovat headsety pro virtuální realitu. Kromě toho se dočkáme také několika úprav nabídky Start a také uvidíme několik nových možností v nastavení systému. Zdokonalení se dočkala dokonce i spousta Microsoft aplikací, například nepříliš oblíbený prohlížeč Microsoft Edge. Velká část vylepšení se zaměřovala hlavně na ochranu soukromí.

Beam a hry naplno?

Součástí Creators Update má být také zabudovaná služba pro živé vysílání zvaná Beam. Podle některých testů má však problémy s fungováním, pokud je zároveň s ní zapnutý např. Skype. Kromě toho má Windows 10 mnohem lépe spolupracovat se všemi druhy her pomocí tzv. Game mode. Díky tomu má hardware hry upřednostňovat, což by mělo vyústit o poměrně velké zvýšení výkonu. Z velkého množství testů však vyšlo najevo, že žádné zlepšení výkonu se nekoná a Game mode je poměrně nedoladěná záležitost.

Beam – konkurence Twitche?Beam – konkurence Twitche?

Aktualizace jako taková

Systém nám nabídne Creators Update jako běžnou aktualizaci, ta však samozřejmě potrvá o dost déle. Mnoho uživatelů si stěžovalo na restartování počítače v nevhodných chvílích poté, co se stáhl nějaký update. Proto se na tento problém Microsoft zaměřil. Budete si tak moci vybrat až 18 konkrétních hodin, ve kterých bude mít váš systém přísný zákaz restartu.

Shrnutí

Osobně si myslím, že Creators Update je rozhodně krok dopředu. Přestože nedovede Windows 10 úplně k dokonalosti a pořád toho bude hodně, co je potřeba zlepšit, dle mého jsou vývojáři rozhodně na správné cestě. Sám za sebe mohu říct, že jsem velmi zvědavý na práci s 3D. Nerad bych však soudil Creators Update před tím, než si ho budu moci osobně otestovat, takže nezbývá, než počkat na úterý. A co vy? Nebojte se s námi podělit o váš názor v komentářích pod tímto příspěvkem!

Článek Windows 10 - Co nového přinese Creators Update? byl publikován 9. dubna 2017 v 05.00 v rubrice Technologie. Autorem článku je Tomáš Děd. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...