Google Chrome a nejlepší rozšíření - Tvrdá rána pro konkurenci?

Sponzorované odkazy

Google Chrome a nejlepší rozšíření - Tvrdá rána pro konkurenci?

Dnes si ukážeme to nejlepší z rozšíření pro Google Chrome. Co je to vůbec „Rozšíření“? Jedná se o doplněk do vyhledávače, něco jako taková aplikace do vašeho smartphone, má vám usnadnit práci na internetu. Rozšíření je vybírané čistě podle mého osobního názoru a věřím že se vám některé rozšíření zalíbí.

OneTab

Jste typ člověka který má v prohlížeči otevřeno desítky záložek a už to váš počítač nestíhá? Přesně pro vás tady je OneTab. Toto rozšíření vám všechny záložky sloučí do jedné a tím extrémně odlehčí na zátěži vašemu počítači. Pro příklad: V prohlížeči jsem měl otevřených 11 záložek – Využití RAM bylo 1700 MB, po sloučení do jedné záložky jsem se dostal na krásných 520 MB. Což je už opravdu poznat. Jako nevýhodu považuji nutnost stránku znovu otevřít a načíst, takže u takového aktivního používání Facebooku a Youtube vám to moc platné nebude. Každopádně na nějaké články a odkazy je to velice užitečné. Velice potěší i možnost sdílet odkaz se všemi záložkami

Sjednocení všech stránek je jednoduchéSjednocení všech stránek je jednoduché Nachází se i možnost třídit záložky.Nachází se i možnost třídit záložky.

Save My Eyes

Dříve se říkalo, že monitory kazí oči. Dnes se zjistilo, že to až taková pravda není, ale jen se oči rychleji unaví. Proto doktoři zjistili, že stačí si dát každou hodinu 5 minut pauzu. Ale jak to udělat, aniž by jste museli mít stopky u počítače? Přesně na tohle tu je rozšíření Save My Eyes. To vám každou hodinu (lze nastavit) ztmaví obrazovku a upozorní vás, že si máte dát pauzu. Takže konec pálení a únavě očí.

Čas pauzy si nastavíte podle sebe.Čas pauzy si nastavíte podle sebe. Upozornění na pauzu nepřehlédnete.Upozornění na pauzu nepřehlédnete.

Weather

Už podle názvu aplikace je jasné, o co půjde v tomhle rozšíření. Jedná se o jednoduchou předpověď počasí podle vaší polohy. Počasí je v celku přesné a dokonce vás informuje ikonkou o teplotě. Je to určitě velice praktický doplněk.

Pro srovnání, počasí GooglePro srovnání, počasí Google

Explain and Send Screenshots

Další rozšíření vám extrémně usnadní posílání různých screenshotů a obrázků. Určitě se vám to už stalo, chtěli jste někomu poslat nějaký screenshot obrazovky, ale je tam něco co potřebujete oříznout nebo rozmazat, případně něco dopsat. V tu chvíli jste si museli otevřít nějaký přídavný program a přes něj to upravit. S tímto je konec. Jedním kliknutím na rozšíření se vám dostane spousty možností pro úpravu, ať už přidání textu, nebo třeba rozmazaní dané oblasti. V závěrečném snímku je vpravo nahoře malý vodoznak, jinak je snímek v plné kvalitě a zdarma.

Úprava obrázku je široká.Úprava obrázku je široká.

InstaPaper

Představte si situaci: Narazili jste na nějaký zajímavý článek, ale za 10 minut vám odjíždí vlak, co teď? Jedním kliknutím si uložíte stránku pro offline čtení a třeba přes váš Smartphone si ji ve vlaku v klidu přečtete. Přesně na tohle slouží rozšíření InstaPaper. Stačí jedno kliknutí a ihned mám článek v telefonu. Jedná se o velice praktickou věc, vzhledem k tomu že je rychlá a efektivní. Uložení je jednoduché a jak si můžete všimnout na následujícím obrázku, stačí několik kliknutí a článek je v čisté a jednoduché formě ihned k dispozici k nerušenému čte­ní

Uložení je jednoduchéUložení je jednoduché Ihned je článek k dispozici na smartpohnu.Ihned je článek k dispozici na smartpohnu.

Google Keep

Tuhle aplikaci možná znáte z vašich telefonů. Jedná se o program který vám umožní si uložit jakékoliv poznámky, odkazy, fotky. Při rozkliknutí rozšíření, se vám hned uloží odkaz s náhledem a máte možnost tam něco připsat, nemusíte si proto otvírat stránku/aplikaci. Pokud si chcete poznámku zobrazit, stačí kliknout na „otevřít v aplikaci keep“ a otevře se vám plnohodnotný editor poznámek.

Poznámky jsou rychlé a dobře zpracované.Poznámky jsou rychlé a dobře zpracované.

Audio Chanel

Jako poslední tu mám Audio Chanel. Toto rozšíření vám umožní upravovat zvuk z prohlížeče, od složitějšího manuálního nastavení, až po jednoduché přednastavené režimy. Až na vyšší využití procesoru, rozšíření pracuje výborně a jedná se o velice praktický doplněk pro náročnější uživatele.

Je možné si zvolit z přednastavených profilůJe možné si zvolit z přednastavených profilů

Jaké jsou vaše oblíbené rozšíření? Podělte se s námi do komentářů.

Článek Google Chrome a nejlepší rozšíření - Tvrdá rána pro konkurenci? byl publikován 7. července 2017 v 05.00 v rubrice Internet a Programy. Autorem článku je Vojtěch Živna. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...