Windows 10 S - Dostane Android na tabletech konkurenci?

Sponzorované odkazy

Windows 10 S - Dostane Android na tabletech konkurenci?

Windows 10 S přináší nějaké novinky, jaké to jsou?

Písmeno „S“ v názvu už jasně značí, že se nejedná o úplně novou verzi Windows, ale jen o její vylepšení.

„Windows 10 S je specifická konfigurace Windows 10 Pro, která nabízí známé, produktivní prostředí Windows zjednodušené pro lepší zabezpečení a výkon. Výhradním používáním aplikací z Windows Storu a procházením internetu pomocí Microsoft Edge pracujete s Windows 10 S neustále rychle a bezpečně.“

Windows 10 S má tedy přinášet silnější zabezpečení, to je hlavní informace, na které se staví celá marketingová kampaň.

Zabezpečení lepší než kdy dřív

Veškeré aplikace nově stahujete pouze přes Windows Store, díky čemuž jsou veškeré aplikace řádně prověřovány, což zvyšuje jejich bezpečnost. Dalším souvisejícím zabezpečením je výchozí prohlížeč Microsoft Edge, který má být, dle oficiálních slov Microsoftu, bezpečnější než Chrome nebo Firefox. Samozřejmostí jsou i veškeré další programy Windows Defender.

Slova mluví jasněSlova mluví jasně

Výkon, který trvá

Microsoft slibuje rychlejší star-up systému, jenž by si tento stabilní výkon měl udržet. S používáním Microsoft Edge navíc Váš online svět bude bezpečnější a rychlejší a to i na cestách!

Vysoký výkon nám slibujíVysoký výkon nám slibují

Nové služby?

Dočkáte se také známých funkcí, které znáte z Windows 10, ovšem můžete také získat sadu vylepšených vestavěných aplikací jako Cortana, Windows Ink nebo Windows Hello pro přihlašování bez hesla. Vybírat si můžete i z mnoha dalších.

Cloud nabízí pohodlí a bezpečí

Windows 10 S se vám integrují do aplikace One Drive, díky které máte veškeré soubory synchronizovány a dostupné tak naprosto všude. V případě, že potřebujete používat aplikace, které nejsou dostupné ve Windows Store, můžete si snadno přepnout, samozřejmě za příplatek, na Windows 10 Pro.

CloudCloud

Pokud si jej budete chtít pořídit mezi prvními, počkáte si minimálně do léta. Zatím se začínají integrovat především do školních zařízení a to zcela zdarma a nebo pak budou součástí nových zařízení.

Cena pro nás běžné uživatele by se pak měla pohybovat okolo 190 $.

Hodnocení redakce:  45 %

Toto hodnocení neberte jako nijak zásadní, neměli jsme ještě tu možnost si jej vyzkoušet a usuzujeme tak z celkové změny, která může přijít.

Výhody:

  • lepší zabezpečení
  • rychlejší funkčnost

Nevýhody:

  • fixace na Windows Store

Článek Windows 10 S - Dostane Android na tabletech konkurenci? byl publikován 24. července 2017 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Klára Janstová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...