TeamSpeak - Program pro internetovou komunikaci ve zkratce

Sponzorované odkazy

TeamSpeak - Program pro internetovou komunikaci ve zkratce

Když se řekne program, který slouží pro internetovou komunikaci, většina lidí si představí Skype nebo již zastaralé ICQ. Ale proč je tomu tak? Proč lidé neznají TeamSpeak 3? Dnes si ho tedy představíme v praxi.

Co je to tedy ten „tým Spík“? Jak jsem již zmínil, jedná se o program, jenž umožňuje komunikaci dvou a více hráčů. Proč zrovna hráčů? V 90% je tento program využíván lidmi, kteří se přes něj domlouvají při hraní. Má to spoustu výhod, třeba při srovnání se Skype – TeamSpeak má mnohem menší zátěž na výkon počítače, mnohem lépe se dá kontrolovat komunita v dané místnosti (kdykoliv můžu uživatele upozornit, vyhodit ho, případně ho úplně zablokovat, není zde ani limit uživatelů, takže takových 100 lidí na jednou není problém (ale dostat se ke slovu je potom lehce komplikované…), ale i to se dá vyřešit tzv. Talk powerem (jen lidé které si nastavíte mohou mluvit, nebo psát do chatu, zbytek jen poslouchá). Jako poslední nespornou výhodu lze vnímat možnost odesílání zvuku z mikrofonu jen při stisknutí tlačítka. To řeší situace, kdy si potřebujete kýchnout a nechcete, aby celý server ohluchnul.

Overwolf?

Program lze také propojit s Overwolfem. Ten vám ve hře ukazuje, kdo právě mluví, případně vaše poslední zprávy. Neruší to a pokud je vás tam víc, tak se to opravdu hodí. Připojení na TS server je jednoduché. Při kliknutí na connections se dostanete na stránku, kde zadáte IP adresu serveru a připojíte se. Zde je to velice individuální a vše záleží na nastavení serveru, ale většinou se připojíte do místnosti a zde už můžete mluvit / psát

Základní vzhled TSZákladní vzhled TS

Program prochází neustálou péčí ve formě aktualizací. Většinou se jedná o přidání nových jazyků (bohužel se v programu nenachází čeština) či opravy chyb a nečekaných pádů programu. Již dlouhou dobu má TeamSpeak pro některé uživatele nudný vzhled, tady se ale odhaluje obrovská výhoda: vy si totiž můžete změnit téma podle sebe, na internetu se jich nacházejí tisíce, takže si každý může vybrat podle chuti.

Oprávnění

Na každém serveru se mohou nastavit takzvané „Grupky“. Jedná se o jakousi „hodnost“, která se dále dělí do dvou kategorií. První vám vpravo pouze ukazuje, co máte přednastavené ( třeba že jste hráč, pc mág, nebo třeba amatér). Jak jsem již zmínil, každý server to má nastavené jinak a jedná se tedy o příklad.

Hodností může být opravdu hodně a každá má svoje výhodyHodností může být opravdu hodně a každá má svoje výhody

Druhá skupina v sobě ukrývá i oprávnění. Pokud máte třeba vlastní „Grupku“, můžete uživatele banovat, vytvářet místnosti a máte logicky nejvyšší práva. Hodně serverů má takhle udělané VIP, když podpoříte server finanční částkou, dají vám VIP a vy si třeba můžete dát ke svému profilu obrázek / GIF a nebo můžete do speciálních místností.

Závěr

TeamSpeak je velice rozsáhlá věc, nabízejí se tisíce možností jak jej využít. Spoustu serverů vám nabízí i DJ bota, ten se vám připojí do místnosti a pouští vám písničky na přání, jeho cena bývá většinou vysoká, ale jde to i přes váš počítač a zdarma. Chápu že TeamSpeak využívají z 90% hráči, ale proč je tomu tak? Když si vzpomenu na moje hovory na Skype… než jsme mohli normálně volat, museli jsme 20 minut řešit, proč to zrovna nejde. Hovor se také neustále přerušoval a kvalita byla mizerná.

Co říkáte na TeamSpeak a jaký program pro komunikaci používáte vy?

Hodnocení redakce:  88 %

Výhody:

  • Rychlost
  • Minimální zatížení počítače
  • Možnost přizpůsobení
  • kvalita zvuku

Nevýhody:

  • Občasné pády
  • Složitější ovládání

Článek TeamSpeak - Program pro internetovou komunikaci ve zkratce byl publikován 6. září 2017 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Vojtěch Živna. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...