Wi-Fi tiskárna vám ušetří práci

Wi-Fi tiskárna vám ušetří práci

Bezdrátový internet znamenal revoluci v našich osobních i profesních životech. Snadný přístup k síti prakticky kdykoliv a odkudkoliv má mnoho využití, mezi která patří i možnost tisku přes wi-fi. Jaké jsou výhody této technologie?

Jak vlastně wi-fi tiskárna funguje?

Výrobci tiskáren nezahálejí a jdou všem trendům naproti. Stejně je tomu i v případě bezdrátových připojení. Vede je k tomu jednak potřeba držet krok s akcelerujícím vývojem na technologickém trhu, jednak snaha nabídnout svým zákazníkům vždy něco navíc.

Moderní tiskárny typicky používají pro připojení k počítači USB kabel. I přes jeho masové rozšíření to však vždy nemusí být zrovna nejpraktičtější řešení. Výhodou bezdrátových tiskáren je pak pochopitelně absence nutnosti neohrabaného pevného připojení k počítači, ale také možnost tisku z dalších zařízení schopných připojení k wi-fi.

Wi-fi tiskárny se nepřipojují přímo k počítači stejným způsobem, jako to dělají běžné „drátové“ tiskárny. Namísto toho se připojují k lokální bezdrátové síti a stanou se síťovým zařízením dostupným pro kterýkoliv připojený počítač nebo další vstupní zařízení. I wi-fi tiskárny většinou nabízejí možnost připojení k počítači skrz USB kabel, ale tato varianta většinou omezí možnosti tiskárny jako síťového zařízení.

Díky bezdrátovému připojení můžete tisknout dokumenty i ze svého telefonu. Zdroj: pixabay.comDíky bezdrátovému připojení můžete tisknout dokumenty i ze svého telefonu. Zdroj: pixabay.com

Vyplatí se wi-fi tiskárna v domácnosti?

V dnešní době je poměrně běžné, že domácnosti disponují několika počítači či notebooky, které jsou rozmístěny ve všech pokojích. Pro většinu rodin je ale zároveň obvyklé vlastnit maximálně jednu tiskárnu. Důvodem je spíše občasná až sporadická potřeba tisknout – minimálně v porovnání s kancelářským provozem.

Pro běžný provoz je proto mnohem pohodlnější poslat svoje dokumenty bezdrátovým připojením přímo do tiskárny, a vyhnout se tak náročným přesunům laptopů i rozplétání a protahování zamotaných USB kabelů. K wi-fi tiskárně se navíc můžete připojit i ze svého smartphonu nebo tabletu, což činí manipulaci s ní ještě pohodlnější a praktičtější.

Nezapomeňte však, že bez ohledu na to, zda tisknete s kabelem nebo bez něj, neobejdete se bez kvalitní náplně – ať už se jedná o toner HP, Canon či třeba Brother.

Bezdrátové připojení k internetu je poměrně mladou technologií, na kterou jsme si rychle zvykli. Jaké jsou možnosti jejího využití pro tisk? Zdroj: pixabay.comBezdrátové připojení k internetu je poměrně mladou technologií, na kterou jsme si rychle zvykli. Jaké jsou možnosti jejího využití pro tisk? Zdroj: pixabay.com

Článek Wi-Fi tiskárna vám ušetří práci byl publikován 26. června 2017 v 00.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...