Navigace Dynavix pro Android - Spolehlivý průvodce na cestách

Sponzorované odkazy

Navigace Dynavix pro Android - Spolehlivý průvodce na cestách

Nová GPS navigace Dynavix na nás útočí aktuálními dopravními informacemi a možností náhledu na aktuální dění na silnicích skrz dopravní kamery. Je připravena pro mobilní zařízení, pracující s operačním systémem Android. Aktuálně je ke stažení na Google Play.

Softwarová navigace Dynavix je v nové verzi zcela přepracovaná, obsahuje podrobné mapy celé Evropy a její uživatelé se mohou několikrát do roka těšit na vydávání bezplatných aktualizací. Mapy se ukládají přímo v zařízení a vy tak můžete využívat vždy jen aktuální dopravní informace.

Navigace a menu základního nastaveníNavigace a menu základního nastavení

Prvních 30 dní po instalaci můžete za volantem vyzkoušet všechny funkce, které jsou součástí plné licence Dynavix. Poté můžete dalších 30 dnů pokračovat v používání Dynavix s využitím všech navigačních funkcí, ale bez přítomnosti aktuálních dopravních dat. Nic vám však nebrání v zakoupení plné licence a využívat tak všech dostupných funkcí. Jejich výčet je opravdu veliký.

Základní 2D náhled navigaceZákladní 2D náhled navigace

Přehled hlavních funkcí Dynavix

• Hlasová turn-by-turn offline navigace bez nutnosti připojení k internetu

• Možnost využití aktuálních dopravních informací (např. o kolonách či uzavírkách) pro nalezení nejrychlejší trasy (poskytovatel dat INRIX)

• Náhledy on-line dopravních kamer v okolí naplánované trasy

• Doživotní bezplatné aktualizace map několikrát za rok

• Pokročilé plánování tras s využitím průjezdních bodů a s možností vyhnout se placeným úsekům ve vybraných zemích nebo po celé délce trasy

• Navigace do jízdních pruhů a zobrazování reálných dálničních návěští

• Fulltextové vyhledávání adres a bodů zájmu

• Výběr z několika alternativních tras

• Rozsáhlá databáze bodů zájmu

• 2D / 3D mapový náhled

• Upozornění na měření rychlosti (s možností importu komunitních databází radarů)

• Upozornění na rychlostní limity

• Navigace pro chodce

• Široké možnosti personalizace vzhledu navigace

Trasa je připravena, můžeme vyrazit.Trasa je připravena, můžeme vyrazit.

Nevíme, která z vypasných funkcí se vám bude líbit víc. Nás na první poslech upoutal vtipný mluvený projev herce Pavla Lišky.

Jeho hlášky typu: „A jedem, a frč si to. A kdyby něco, já se ozvu. Neboj.“ nebo „A jedem. A vyjeďte, a já se ozvu, kdyby něco.“ jsou humorné a velice příjemné.

Co nás ale jednoznačně nadchlo, jsou mapové podklady OpenStreetMap. Skvělá je také zcela nová integrace dat z dopravních kamer, umístěných v okolí vypočtené trasy, které jsou zobrazovány v navigačním náhledu nového Dynavixu.

Hledali jsme také nějaká negativa, ale navigace pracuje rychle a přesně. Její uživatelské rozhraní je jednoduché a přívětivé. Až se nám chtělo říci, že je tato aplikace dokonalá.

Hledání adresy s číslem popisným je maličkost.Hledání adresy s číslem popisným je maličkost.

Nakonec jsme, jedno negativum, přeci jen našli. Tato softwarová bezplatná navigace je určena pro vlastníky zařízení se systémem Android od verze 4.0, a nezapomnělo se ani na majitele přístrojů se systémem iOS. My, co vlastníme Windows Phone, máme ale smůlu.

A mohu říci, že nás tento stav velice mrzí, neboť aplikace je to vskutku vydařená.

Článek Navigace Dynavix pro Android - Spolehlivý průvodce na cestách byl publikován 18. září 2017 v 05.00 v rubrice Mobilní aplikace. Autorem článku je Daniel Voňka. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...